Teknoloji

Huawei P Smart S tanıtıldı: Kirin 710F işlemci, 6.3 inç ekran

huawei p smart s

Huawei’nin uzun soluklu P Smart serisine yeni bir üye daha katıldı. Huawei P Smart S adını taşıyan bu yeni üyenin kalbinde Kirin 710F işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Huawei’nin tescilli NM kart teknolojisiyle depolama alanının üzerine 256 GB daha eklenebiliyor.

P Smart S kutusundan Android 10 üstüne kurulu EMUI 10.1 kullanıcı arayüzüyle çıkıyor. Ancak akıllı telefonda Google’ın mobil servisleri bulunmuyor. Bu nedenle cihaz sahiplerinin Huawei Mobil Servisleri’ni kullanması ve Huawei’nin App Gallery isimli uygulama mağazası üzerinden uygulama indirmesi gerekiyor.

Huawei P Smart S’te 6.3 inç büyüklüğünde bir OLED ekran bulunuyor. Telefonun parmak izi tarayıcısı da Full HD+ çözünürlüklü bu ekrana entegre edilmiş.

Huawei P Smart S’in arkasında üç sensörlü bir arka kamera sistemi bulunuyor. 48 megapiksel çözünürlüklü ana kamera sensörüne 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Telefonun ekranındaki çentik ise 16 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

Huawei P Smart S’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pili veriyor. USB-C girişi üzerinden doldurulan bu pil, 10W hızında şarj edilebiliyor. Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, 3.5 mm. kulaklık jakı ve NFC desteği de P Smart S’in özellikleri arasında bulunuyor.

Huawei P Smart S’in özelliklerinin tanıdık gelmesine şaşırmamak gerekiyor. Akıllı telefon, geçtiğimiz yıl Çin’de tanıtılan Enjoy 10s modelinin yeniden isimlendirilmiş bir versiyonu niteliğinde.

Huawei P Smart S için Kristal ve Gece Yarısı Siyahı adını taşıyan iki renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon İtalya’da 259,90 avro fiyatıyla piyasaya çıkmış durumda.

İLGİLİ HABERLER