Teknoloji

Huawei P Smart Pro üç arka kamera ve tam ekranla geldi

huawei p smart pro

Huawei bu yılın başlarında P serisi akıllı telefon serisi altında P Smart X ve P smart+ 2019 gibi modeller çıkarmıştı. Şirket 2019 yılı bitmeden hemen önce bu seriyi Huawei P Smart Pro modeliyle genişletiyor. Bu telefon üç arka kamera, açılır ön kamera ve bunun gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Huawei P Smart Pro’da 6.59 inç, Full HD+ Ultra FullView LCD ekran yer alıyor. Bu ekranın çözünürlüğü 2340 x 1080 piksel ve kenarlara doğru kavisli camla kaplı durumda. Kirin 710F sekiz çekirdekli işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Depolama alanı 512 GB’ye kadar kapasiteye sahip microSD kartlarla genişletilebiliyor. Android 9 Pie yüklü cihazda EMUI 9.1 kullanıcı arayüzü de bulunuyor. Parmak izi okuyucusu da sağ kenarda yer alıyor.

Huawei P Smart Pro kamera özellikleri

Kamera tarafına baktığımızda, arkada 48 megapiksel, f/1.8 diyafram açıklıklı ana kamerayı görüyoruz. Bunun yanında 8 megapiksel, f/2.4 ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel, f/2.4 derinlik sensörü bulunuyor. Ön kamera ise açılır mekanizmaya yerleştirilmiş ve 16 megapiksel çözünürlüğe sahip.

Bağlantı tarafına baktığımızda ise 2.4 GHz Wi-Fi, Bluetooth 4.2, USB-C portu, GPS, AGPS ve GLONASS’ı görüyoruz. Pil kapasitesi ise 4000 mAh.

Huawei P Smart Pro’nun siyah, mercan gibi renk seçenekleri bulunuyor. Telefonun Polonya fiyatı 1399 zloti, bu da 2163 TL’ye karşılık geliyor. Telefon şu anda Polonya, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan gibi Doğu Avrupa pazarlarında satışa sunuldu.

İLGİLİ HABERLER