Teknoloji

Google uygulamalarıyla yüklü gelen Huawei P Smart 2020 tanıtıldı

huawei p smart 2020

Huawei P Smart 2020 akıllı telefon Almanya’da satışa sunuldu. Huawei’nin orta segment telefonunda 6.21 inç Full HD+ çözünürlüklü ekran yer alıyor. Kirin 710F işlemcinin bulunduğu telefonun en önemli özelliklerinden bir tanesi de Google servislerinin yüklü olarak gelmesi oluyor. Bu telefon Huawei’nin Almanya mağazası üzerinden sipariş edilebiliyor.

Huawei’nin Almanya mağazasına bakılırsa telefonun resmi satış tarihi 17 Mayıs. Çünkü mavi ve siyah renkli modellerin ön siparişinin 16 Mayıs 2020 tarihine kadar devam ettiği belirtiliyor. Yeşil renkli modelin ön siparişleri ise 21 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Her üç seçeneğin fiyatı da 199 avro olarak belirlenmiş.

Huawei, P Smart 2020 modelini bir kampanya ile birlikte sunuyor. Bu telefonu şimdi satın alanlara bir mini hoparlör de hediye ediliyor. Türkiye’de de geçtiğimiz haftalarda faaliyete geçen Huawei Online Mağazası‘nda benzer promosyonları ve kampanyaları görüyoruz. Huawei P Smart 2020’nin ülkemizde de satışa çıkacağını tahmin ediyoruz. Benzer kampanyaları burada da görebiliriz.

Huawei P Smart 2020’nin diğer özelliklerine baktığımızda 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafızayı görüyoruz. Depolama alanı microSD kart yuvası sayesinde artırılabiliyor. Kameralar geçen yılın P Smart 2019 modeliyle aynı. Yani 13 megapiksel ana kameranın yanında 2 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor. Önde de çentiğin içine yerleştirilmiş 8 megapiksel kamera var. 3400 mAh kapasiteli pil USB-C portu üzerinden şarj ediliyor. Bluetooth 4.2, NFC, 802.11ac Wi-Fi ve arkada yer alan parmak izi okuyucu diğer özellikler arasında bulunuyor.

Telefonda Google servislerinin yüklü olmasına karşın Android 9.0 Pie ve EMUI 9.1 ile yüklü olarak geldiğini görüyoruz. Huawei daha eski bir işlemciyi kullandığı için, Google servislerini de P Smart 2020’ye entegre etmesi mümkün oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER