Teknoloji

Huawei orta segment için güçlü bir telefon hazırlıyor

huawei developer accelerator

Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA, SPN-AL00 ve SPN-TL00 model numaralarını taşıyan Huawei markalı yeni bir telefona onay verdi. İki farklı model numarasının varlığı, Huawei’nin aynı tasarımı ve teknik özellikleri farklı isimler altında sunacağını gösteriyor.

Telefonun bazı bölgelerde Nova 5i Pro, bazı bölgelerde ise Mate 30 lite adıyla satılacağı söyleniyor. Bu da telefonun orta segmentte konumlanacağını düşündürüyor. TENAA belgelerinde cihazın fotoğraflarını görmek mümkün olmasa da, teknik özellikler mevcut. Bu da Huawei’nin yeni telefonu hakkında somut bir fikir edinmeyi mümkün kılıyor.

Akıllı telefonun 6.26 inçlik IPS paneli, 2340 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olacak. 32 megapiksellik kamera da telefonun ön yüzünün üyeleri arasında yer alacak. Arka tarafa geçildiğinde ise dört kameralı sistem bulunacak. Bu sistemde ana kamera görevini 48 megapiksellik lens üstlenecek. Bu kamerayı tamamlayan diğer üç lens ise sırasıyla 8, 2 ve 2 megapiksel çözünürlüğe sahip olacak.

huaweiHuawei’nin yeni telefonunda 2.2 GHz, sekiz çekirdekli bir Kirin yonga set bulunacak. Bu yonga sete 6 veya 8 GB RAM ile 128 veya 256 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. MicroSD kart desteğiyle dahili depolama alanını büyütmek de mümkün olacak. Telefona enerjisini verecek 3900 mAh pil ise hızlı şarj desteği sunacak. Cihaz kutusundan Android 9 Pie ve EMUI 9 ile çıkacak.

TENAA’nın belgesine göre, Huawei yeni telefonu için Aurora ve Gece Yarısı Siyahı renk seçeneklerini sunacak. Bu cihaza dair detayların önümüzdeki dönemde biraz daha netleşmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER