Teknoloji

Huawei ilk OLED ekranlı TV’sini tanıtmaya hazırlanıyor

huawei starlink

Huawei, denince herkesin aklına ilk olarak mobil cihazlar, dizüstü bilgisayarlar ve ağ ekipmanları geliyor. Ancak Çinli teknoloji devi, kendi ülkesinde farklı ürün kategorilerinde de boy gösteriyor. Bu kategorilerden birisi de TV pazarı. Şimdiye kadar farklı akıllı TV modelleriyle kullanıcıların karşısına çıkan Huawei, ilk kez OLED ekranlı bir TV’yi piyasaya sürecek.

Huawei Smart TV X65 adını taşıyan televizyon, adından da anlaşılabileceği üzere 65 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Bu ekranın üstündeki mekanizma ise 24 megapiksel çözünürlüklü bir kamera taşıyor. Televizyonun ortam sensörü ise ekrandaki görüntüyü daha doğal renklere uygun şekilde ayarlıyor. Bu televizyon, Huawei’nin kendi bünyesinde geliştirdiği Hongmeng OS işletim sistemiyle çalışacak.

Huawei’nin Tüketici Elektroniği Grubu CEO’su Richard Yu, yeni TV’nin yeni kontrol imkanlarını da beraberinde getireceğinin ipucunu verdi. Burada akıllara gelen ilk seçenek, Huawei’nin yeni TV’sinin de P40 serisi gibi hareketle kontrol özelliklerine sahip olması oluyor. Televizyonun Huawei’nin nöral işlemci biriminin de yardımıyla göz ve duruş takibi yapabilmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Huawei’nin yeni TV’sinde ekranın altında 14 adet hoparlör bulunacak. Kalibrasyon süreci sayesinde kullanıcıların oda içinde bir ses çemberi oluşturabileceği belirtiliyor.

OLED panelli Huawei Smart TV X65’in önümüzdeki çarşamba günü resmiyet kazanması bekleniyor. Fiyat ve çıkış tarihi gibi bilgilerin de duyuru sırasında paylaşılması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER