İncelemelerManşetler

Huawei Nova Y90 İncelemesi

huawei nova y90 inceleme

Huawei Nova Y90
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Huawei için 2022 yılı akıllı telefonlar tarafında da daha hareketli geçiyor. Şimdiye kadar üst segmentte P50 Pro ve P50 Pocket gibi modelleri gördük. Orta segmentte ise şirket Nova serisine odaklanıyor. Öncelikle Nova 9 SE‘yi, daha sonra Nova Y70‘i gördük. Şimdi sırada ise Nova Y90 var. Bütçesini düşünen, bununla birlikte büyük ve kaliteli bir ekran isteyenleri hedefleyen bu telefon aynı zamanda 50 megapiksel gibi yüksek çözünürlüklü bir arka kameraya ve 5000 mAh kapasiteli pile sahip. Öte yandan Huawei ekosisteminin bir parçası olarak, aynı markalı dizüstü bilgisayar, tablet, kulaklık gibi cihazlarla kolay bağlantı ve verimli kullanım imkanı sunuyor. Huawei Nova Y90 inceleme yazısında 5999 TL’lik fiyat etiketine sahip olan bu Huawei telefonu ile ilgili izlenimlerimiz ve yorumlar yer alıyor.

Huawei Nova Y90 inceleme: Tasarım

Nova Y90, üst sınıf Huawei telefonlarında gördüğümüz bazı tasarım unsurlarına sahip. Düz bir ekrana sahip olmasına rağmen, kenarlara doğru kavis yapan bir arka bölümü var. Burası mat bir yüzeye sahip, parmak izi ve kire karşı bir hayli dayanıklı görünüyor. Sürtünmesi fena sayılmaz, bu sayede tek elle tutuşta ve kullanımda telefon elinizden kayıp gitmiyor. 8.4 milimetrelik kalınlığa sahip olsa da, arka yüzün kenarlara doğru kavis yapmasına bağlı olarak kenarları saran çerçeve uzun kenarlarda biraz daha inceliyor. Bu da telefonun daha ince hissedilmesine yardımcı oluyor. Öte yandan telefonun ağırlığı 195 gram. 6.7 inç ekranlı bir telefon için bu ağırlığın ortalamanın altında olduğunu söyleyebiliriz.

huawei nova y90 inceleme

Nova Y90’ın Gece Yarısı Siyahı, Zümrüt Yeşili ve Kristal Mavi olmak üzere üç farklı renk seçeneği var. Bizim elimizde siyah renk var. Mat yüzey, hafif kumlanmış görünümüyle siyah rengi güzel biçimde yansıtıyor. Her ne kadar diğer renkleri görmesek de, bunların da fotoğraflarda hoş göründüğü bir gerçek. Arkadaki kamera modülü, Huawei Mate 30 Pro ve Mate 40 Pro modellerinde gördüğümüz “uzay halkası” tasarımına sahip. Bu da, yukarıda belirttiğimiz, üst sınıf Huawei telefonlarından alınmış tasarım detaylarından bir tanesi oluyor. Bu kamera modülü içine, bir kare oluşturacak biçimde üç kamera ve flaş yerleştirilmiş.

Alt kenara yerleştirilmiş nano SIM kart yuvasını daha önce Mate ve P serisi modellerde gördüğümüzü söyleyebiliriz. USB-C portu, mikrofon ve hoparlör de alt kenarda bulunuyor. Üst kenarda ikinci mikrofon ve 3.5mm kulaklık jakı var. Sol kenar temiz bırakılmışken sağ kenarda ses tuşları ve güç düğmesi bulunuyor. Bunlar telefon tek elde tutulurken, onu avuç içinde hareket ettirmeden ses ayarı yapmayı sağlıyor. Öte yandan güç düğmesine parmak izi okuyucu da yerleştirilmiş.

huawei nova y90 inceleme

Ön tarafa geldiğimizde, Nova Y90’ı en çekici gösteren unsurlardan biriyle karşılaşıyoruz. Yukarıda belirttiğimiz 6.7 inç ekranın etrafını çok ince bir ekran çerçevesi sarıyor. Bu çerçevenin ekranın üstündeki kalınlığı 1.13 milimetreyken uzun kenarları 1.05 milimetrelik şerit sarıyor. Alt kenarda ise diğerlerinden biraz daha kalın, ancak onun da çok aşırıya kaçmadığını söyleyebiliriz. Y90, bu ekran çerçevesiyle aynı segmentteki diğer telefonlardan farklı olduğunu gösteriyor. Üstelik yüzde 94’lük ekran gövde oranıyla akıllı telefonların genelinde de yüksek bir yerde bulunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Gerçekten de, telefon sadece ekrandan ibaretmiş gibi bir görüntü oluşuyor.

İnceleme için gelen Nova Y90’ın kutusundan bir adet şeffaf silikon kılıf çıkıyor. Ancak bunu kullanmayı tercih etmedik. Arka yüzde veya kenarlarda da herhangi bir çizik veya aşınmayla karşılaşmadık. Bu arada ekranın üstüne de koruyucu film en baştan yerleştirilmiş. Tüm bunlarla Huawei, Nova Y90 sahiplerini ek masraftan kurtarmış oluyor.

Huawei Nova Y90 inceleme: Donanım, Performans ve Pil

Bir önceki bölümü ekranla kapatmıştık, oradan devam edelim. 6.7 inç ekran, 2388 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. 391 ppi ile yeterli bir piksel yoğunluğu var. Yazılar, fotoğraflar, kullanıcı arayüzü ikonları keskin ve net görünüyor. Ekranın parlaklığı yeterli, renklerin canlılığı da iyi seviyede. Sonuç olarak internette gezinmek, video izlemek, çekilen fotoğraflara bakmak gibi işler için ekran fazlasıyla yeterli görünüyor. Ekranın renk sıcaklığını Doğal ve Canlı gibi önceden belirlenmiş profiller arasından seçebilirsiniz. Biz genellikle Canlı olarak kullanmayı tercih ettik. Bu durumda beyazlar biraz daha beyaz gibi görünüyor, renklerin etkileyiciliği artıyor. Bunun yanı sıra ekranın renk sıcaklığını elle değiştirme imkanınız da bulunuyor. IPS LCD ekranın görüş açıları yüksek. Ekran parlaklığının dış ortamda telefonu rahatlıkla kullanma, navigasyon veya kamera gibi işler için elverişli olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

huawei nova y90 inceleme

Huawei, bu telefonun ekranına 90 Hz yenileme hızı özelliğini de eklemiş. Özellikle kullanıcı arayüzünde gezintide, web sayfalarında kaydırma yaparken biraz daha akışkan geçişler fark ediliyor. Bu da ekranın etkileyiciliğini biraz daha artırıyor. Çeşitli oyunlarda da akıcılığın farkı görülebilir. 270 Hz dokunma örnekleme hızı da Huawei’nin öne çıkardığı ekran özelliklerinden bir tanesi oluyor. Bunun farkını da özellikle oyunlarda görmek mümkün oluyor. Ekrana dokunduğunuzda tepkiler hızlı şekilde işleniyor. Oyunların dışında ekranda kaydırma yaparken veya uygulamaları açarken de bu yüksek hızın etkisini hissetmek mümkün olabilir.

Huawei göz sağlığınızı da düşünüyor. Göz Konforu modu, ekranın mavi ışığını kısarak özellikle geceleri telefon kullanırken uykunuzun kaçmasını veya mavi ışığın diğer olumsuz etkilerini önlüyor. Bunu elle açabileceğiniz gibi, belirli saatler arasında otomatik olarak etkinleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik mavi ışığın filtreleme oranını da ayarlama imkanınız var. Bir de e-kitap modu var. Bunu açtığınızda ise ekran monokrom renge dönüyor. Özellikle bir şeyler okurken telefonun ekranının pili daha fazla kullanmasını istemiyorsanız, bu modu açabilirsiniz. Bu arada ekran parlaklığı ortamdaki ışığın şiddetine göre otomatik olarak ayarlanıyor. Öte yandan geceleri ekranın parlaklığını 1.8 nit seviyesine kadar indirme imkanınız var. Bu da karanlıkta telefonda bir şeyler okurken ekranın parlaklığını rahat edebileceğiniz seviyeye kadar kısmanıza izin verecektir.

huawei nova y90 inceleme

Bu arada ekranın üst kısmında selfie kameranın yerleştirildiği bir delik var. Huawei, bunu mümkün olduğu kadar küçük tutmuş. Bu sayede telefonu kullanırken, video izlerken veya oyun oynarken fazla göz tırmalamıyor. Tam ekranda video veya oyun sırasında da içeriği minimum seviyede işgal ediyor.

Ses tarafına geldiğimizde, alt kenarda tek bir hoparlör var. Bu hoparlör akıllı telefon ortalamalarında bir ses çıkışı sunuyor. YouTube, Instagram, TikTok gibi ortamlarda video izlerken veya Spotify’da müzik dinlerken bu hoparlör yeterli oluyor. 3.5mm kulaklık jakının bulunması çoğu kullanıcıyı memnun edecektir. Böylelikle istediğiniz kulaklığı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca harici hoparlörleri kablolu da bağlayabilirsiniz. Üstelik, Bluetooth hoparlör ve kulaklıkları da kullanabilirsiniz ki, bir Süper Cihaz olan Huawei Nova Y90, aynı nitelendirmeye sahip olan FreeBuds 4, FreeBuds SE gibi kulaklıklarla, Sound Joy gibi hoparlörlerle kolaylıkla bağlanacaktır.

huawei nova y90 inceleme

Nova Y90’da Qualcomm Snapdragon 680 4G işlemci var. 6nm tabanlı bu işlemci sekiz CPU çekirdeği barındırıyor. Bunlar dört adet 2.4 GHz Kryo 265 Gold ve dört adet 1.9 GHz Kryo 265 Silver çekirdekten oluşuyor. Adreno 610 GPU da bu pakette bulunuyor. Bizim test ettiğimiz modelde 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza yer alıyor. microSD kart yuvası yok. Ancak 128 GB dahili hafızanın çoğu Nova Y90 kullanıcısı için fazlasıyla yeterli olacağını söyleyebiliriz.

Y90’ın sahip olduğu yonga ve RAM sayesinde bu telefonun kendi fiyat segmenti içinde iyi bir performans sunduğunu görüyoruz. Kullanıcı arayüzünde akıcı biçimde gezinmek mümkün. Uygulamalar ve oyunları hızlı biçimde açılıyor. Web sitelerinin yüklenmesinde ve kaydırmalarda da bir sıkıntı yok. Oyun tarafında da, PUBG Mobile gibi üst seviye oyunları da akıcı grafikler ve hızlı tepkilerle oynamak mümkün oluyor. Huawei Uygulamaları klasörü içinde göreceğiniz Optimizer uygulamasını kullanarak ara sıra bakım ve optimizasyon işlerini yapabilirsiniz.

Kenara yerleştirilmiş parmak izi okuyucusunun bulunduğunu söylemiştik. Bu birim hızlı şekilde çalışıyor ve ekran kilidini beklemeden geçmeyi sağlıyor. Telefonu hangi elle tuttuğunuza bağlı olarak, parmak izi okuyucusuna rahatlıkla temas eden parmak izlerini eklemeniz yeterli olacaktır. Yüz tanıma da var, ancak parmak izi okuyucunun performansı yüz tanımayı pek aratmıyor.

huawei nova y90 inceleme

Huawei Nova Y90’da 5000 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Bu kapasitenin orta segment bir akıllı telefon için fazlasıyla yeterli. Genellikle tek bir şarjla iki güne çıkabilen bir çalışma imkanı elde edebilirsiniz. Telefonu yoğun kullansanız bile, tek bir şarjla sabahtan akşama bir günü çıkarmanız çoğu durumda mümkün olacaktır. Maksimum parlaklıkta, yaklaşık 7 saat boyunca kesintisiz biçimde Netflix videosunu izleme imkanınızın olabileceğini de bir dipnot olarak belirtelim.

Telefonun kutusundan 40W Huawei SuperCharge şarj adaptörü ve USB-C – USB-A kablosu çıkıyor. Bu şarj adaptörünü kullanarak telefonu kısa sürede birkaç saat rahatlıkla kullanacak seviyelere kadar şarj edebilirsiniz. Sadece yarım saatte yüzde 50’ye varan bir doluluğa ulaşmak mümkün. Yani, sabah evden çıkmadan önce telefonu şarj etmek, tüm gün aralıksız kullanım için yeterli olacaktır. Öte yandan Huawei, bir yandan hızlı şarj ile sizi telefondan uzun süre boyunca uzak kalmaktan korurken, bir yandan da 22 katmanlı şarj koruma sistemi sayesinde telefonun pilini koruyor. 8 katmanlı hızlı şarj koruması, 13 katmanlı şarj koruması ve USB bağlantı noktası koruması ile birlikte, telefonun pilinin normalden daha uzun süre boyunca iyi performans göstermesini sağlıyor.

Huawei Nova Y90 inceleme: Yazılım

Huawei Nova Y90’da EMUI 12 yüklü olarak geliyor. Bu yıl içinde farklı Huawei akıllı telefonları sayesinde fazlasıyla deneyimleme imkanı elde ettiğimiz bu kullanıcı arayüzünde sadelik ön planda olmakla birlikte zengin özelleştirme imkanları da sunuluyor. Öte yandan Huawei, etrafınızda ve dünyada olup bitenlerden uzak kalmamanızı sağlayacak çeşitli araçları da EMUI 12 dahilinde sunuyor.

huawei nova y90 inceleme

Okunaklı yazı tipi ve kolay anlaşılır ikonlarıyla Nova Y90’ı kullanmak zevkli. Üstelik Huawei’nin EMUI 12 ile birlikte sunduğu, HarmonyOS 2 yüklü tabletlerde de gördüğümüz büyütülmüş klasör görünümü, ana ekranın daha düzenli ve çekici görünmesini sağlıyor. Kontrol Paneli, kameranın sağından aşağı doğru sürüklediğinizde açılıyor. Burada telefonun birçok ayarına veya kontrolüne, Ayarlar içinde gezinmeden erişmenizi sağlayacak kontroller var. Device+ adlı özel bir kutucuk da var. Buradan yakınlarda bulunan ve Huawei kimliğiniz altında yer alan diğer Huawei cihazlarını görebilir ve onlara kolayca bağlanabilirsiniz. FreeBuds kulaklıklara bağlantı ve ses aktarımı, Huawei MateBook serisi dizüstü bilgisayarlara bağlanma da bunlar arasında bulunuyor.

Bu telefonda Huawei Mobil Servisleri ve Huawei AppGallery başrolde bulunuyor. Huawei, bulut tabanlı depolama, cihazın konumunu belirleme, mobil ofis uygulaması ve Petal Haritalar gibi kapsamlı ve donanımlı bir harita uygulaması ile kullanıcılara sağlam bir deneyim sunuyor. Petal Search ise, Android telefonlarda gördüğümüz Google arama motorunun işlevlerini iyi biçimde, hatta daha fazlasını sunarak karşılıyor. Arama sonuçları açısından Petal Search iyi, bunun dışında haberlere de kolay ulaşım imkanı sağlıyor. Yakınlarda sekmesi etrafınızdaki kafe, restoran, mağaza, süpermarket, hastane, banka, otel, eczane gibi mekanları gösteriyor ve bunu da anlaşılır, isabetli biçimde yapıyor. Hatta etrafınızda otopark arıyorsanız, Petal Search sayesinde seçenekleri kolaylıkla görebilirsiniz. Üstelik Petal Haritalar yardımıyla hızlı şekilde yol tarifi alabilirsiniz. Alışveriş bölümü ise, satın almayı düşündüğünüz ürünlerle ilgili farklı alışveriş sitelerinden derlenen sonuçları kolaylıkla getirmenin yanı sıra, yine farklı sitelerden derlenmiş ürünleri göstererek bir nevi vitrin alışverişi yapmanızı sağlıyor.

huawei nova y90 inceleme

Huawei AppGallery ise popüler yerli uygulamaları sunma konusunda fazlasıyla başarılı. Aklınıza gelecek birçok yerli multimedya servisi, bankacılık veya finans uygulaması ve dahasının uygulamasını Huawei AppGallery’de görüyoruz. Oyun konusunda da Huawei’nin online mağazası zengin. Üstelik PUBG Mobile gibi popüler oyunları da doğrudan Huawei’nin mağazasınından indirebilirsiniz. Instagram, Netflix, Spotify, Facebook, WhatsApp gibi, bir akıllı telefonda olmazsa olmaz diyebileceğimiz uygulamaları yükleme konusunda ise Huawei her geçen gün daha rahat ve kullanışlı bir deneyim sağlıyor. Artık Huawei AppGallery’nin arama motorunu kullanarak bu uygulamaları arayabilir, sonuçlar içinde görebilir ve Yükle düğmesine tıklayarak yükleme işlemine başlayabilirsiniz. Üstelik Güncellemeler bölümünde bu uygulamaların güncellemelerinin olduğunu da görebilir, böylelikle uygulamaları güncel tutmak için sürekli elle kontrol etme ihtiyacı hissetmezsiniz. AppGallery üzerinden indirdiğiniz bu dünyaca ünlü ve popüler uygulamaları Huawei Nova Y90’da sorunsuz biçimde kullanmak mümkün oluyor.

Peki, Google uygulamaları, Google Play Store erişim ne olacak, diye soranlar için de Huawei iyi bir deneyim sunmak için yollar arıyor ve bu alanda da deneyimi giderek daha ileri taşıyor. Son zamanlarda GSpace adlı bir uygulama var ve bu uygulama sayesinde YouTube, Google Haritalar, Google Fotoğraflar gibi uygulamaları, diğer Android telefonlarda olduğu gibi kullanmak mümkün oluyor. GSpace uygulamasını AppGallery’den ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Üstelik Huawei, bu uygulamanın reklamsız sürümünü mağazadan indirme imkanı sunuyor. Uygulamayı ilk kez açtığınızda çeşitli izinleri vermeniz gerekiyor. Sonrasında uygulamanın ana sayfasında başta Google uygulamaları olmak üzere, Google Play Store’daki popüler uygulamaları ızgara biçiminde görüyorsunuz. Herhangi bir uygulama ikonuna tıkladığınızda, ilk olarak Google hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra Google Play Store’a erişiyor ve istediğiniz uygulamayı veya oyunu indirebiliyorsunuz. GSpace, Huawei Nova Y90’ın Google sertifikalı bir telefon gibi davranarak YouTube, Google Haritalar, Fotoğraflar, Drive ve bunun gibi Google uygulamalarını sorunsuz açmayı sağlıyor. Örneğin, YouTube’da Premium hesap sahipleri videoyu küçük pencereye alma veya ekranı kapatarak sadece sesi duyma imkanına erişebiliyor. Üstelik bu uygulamaları Ana ekrana ekleyerek doğrudan açma imkanınız da var.

huawei nova y90 inceleme

Eğer bir Huawei markalı dizüstü bilgisayarınız veya tabletiniz varsa, onlarla kolay dosya, fotoğraf veya video paylaşımı için Huawei Share’dan yararlanabilirsiniz. Paylaşım tepsisinde Huawei Share için özel bir bölüm var ve burada yakınlardaki cihazlarınız görerek hızlıca paylaşımda bulunabilirsiniz. Çoklu Cihaz İş Birliği özelliği ise, Huawei Nova Y90’ı kablosuz olarak bir MateBook dizüstü bilgisayara bağladığınız zaman, telefonun dahili saklama alanının bilgisayarın Windows Gezgini içinde bir dosya sürücüsü gibi görünmesini sağlıyor. Telefondaki fotoğraf, video veya diğer dosyaları toplu ve hızlı şekilde bilgisayara aktarmak veya tersini yapmak için bu özellik bir hayli kullanışlı oluyor.

huawei nova y90 inceleme

Huawei Nova Y90 inceleme: Kamera

Huawei Nova Y90’ın arkasında üç tane kamera var. Ana kamera 50 megapiksel çözünürlük ve f/1.8 diyafram açıklığı değerine sahip. Bunun yanında 2 megapiksel ve f/2.4 diyafram özellikli derinlik kamerası ve makro kamera mevcut. Önde ise 8 megapiksel çözünürlüklü selfie kamera var. Huawei, hem ön hem de arka kamerada yapay zekânın desteğinden yararlanıyor. Arka kamerayı kullanırken, Kamera uygulamasında kenarda göreceğiniz AI seçeneğini açtığınızda, telefonu doğrulttuğunuz sahne tanınıyor ve çekim modu otomatik olarak ayarlanıyor. Bu şekilde daha zengin tonlara ve iyi parlaklığa sahip çekimler yapmak mümkün. Yapay zekâ destekli sahne algılama gayet hızlı çalışıyor. Ön kamerada ise yapay zekâ yüzünüzün daha net ve güzel çıkmasına olanak sağlayacak ayarlamaları otomatik olarak yapıyor.

huawei nova y90 inceleme

Nova Y90’ın ana kamerası genel olarak iyi işler çıkarıyor. Yeterli ışık altında gayet canlı, parlak fotoğraflar çekmek mümkün. Bununla birlikte güneş altında çekilen sahnelerde özellikle aydınlık sahnelerde hafif de olsa aşırıya kaçmalar gözlemliyoruz. Kapalı havalardaki çekimlerde ise parlaklık ve renk canlılığı, yapay zekânın da yardımıyla iyi biçimde ayarlanıyor. Düşük ışıktaki çekimlerde gürültü etkisi hissedilir noktaya geliyor. Özellikle gece manzara çekimlerinde bunun etkisini görmek mümkün. Bunu azaltmak için pozlamayı kısabilirsiniz. Öte yandan düşük ışıkta veya gece manzara çekimlerinde Nova Y90’ı mümkün olduğu kadar sabit tutmanızı tavsiye ederiz. Özellikle ekranda göreceğiniz, telefonu sabit tutmanızı söyleyen nota dikkat edin ve bu ekrandan kaybolmadan çekimi bırakmayın. Telefonu sabit tuttuğunuz takdirde düşük ışık çekimlerinde netliğin iyi olduğunu göreceksiniz. Bununla birlikte f/1.8 diyafram ve piksel birleştirme etkisiyle düşük ışıktaki sahnelerin parlaklığı ve renk canlılığı iyi seviyelerde bulunuyor. Bu arada Gece modunu kullanarak, uzun pozlamalı, gürültü oranı düşük ve daha parlak gece manzara çekimleri yapabilirsiniz.

Yakın çekimlerde ana kamera iyi işler çıkarırken daha yakın çekimler için Kamera uygulamasında buluna Süper Makro modunu kullanabilirsiniz. Bu modu seçtiğinizde 2 megapiksel makro kamera devreye giriyor. Süjeye 4 cm uzaklık en ideali ve elde edilen sonuçlar da memnun edici. Düşük ışıkta bile çekimlerin iyi olduğunu söyleyebiliriz. Derinlik kamerası da portre çekimlerde arka planla ön plandaki süjenin sınırlarının belirlenmesine katkıda bulunuyor. Bununla birlikte bokeh, yani arka plan bulanıklığı vermek için Kamera uygulamasına bir kontrol yerleştirilmiş. Buna dokunarak bokeh özelliğini açmanız gerekiyor. Telefoto veya ultra geniş kamera olmadığı için optik yakınlaştırma veya geniş açıyla çekim yok. 50 megapiksel kameranın yardımıyla 10 kata kadar dijital yakınlaştırma yapılabiliyor. 2 kat yakınlaştırma seçeneği de Kamera uygulamasına eklenmiş. Bu yakınlaştırma derecesinde kalite iyi. 10 kata çıktığınızda ise detayların kaybolduğunu göreceksiniz.

8 megapiksel ön kamera da iyi işler çıkarıyor. Işığın yeterli olduğu ortamlarda iyi ve net fotoğraflar çekiliyor. Yüz güzelleştirme ve pürüzsüzleştirme performansı da iyi. Karanlıkta ekranı bir ışık kaynağı gibi kullanarak daha parlak selfie fotoğraflar çekmek mümkün. Bu fotoğraflarda pürüzsüzleştirme ve gürültü etkisi dikkat çekse de, bu fotoğrafları genellikle sosyal medyada paylaşacağınızı düşündüğümüzde, kalitesi sizin için yeterli olacaktır. Ön kamera ile de portre çekimi yapmak mümkün, ancak saç teli ve bunun gibi ince sınırların belirlenmesinde arka kameranın performansına erişilmediğini görüyoruz. Bu arada Güzellik modu sayesinde selfie’lerde cilt pürüzsüzlüğünü, tonunu ve dudak rengini ayarlamanız mümkün.

Video tarafında hem ön hem de arka kamera ile 1080p/30fps video kaydı yapılabiliyor. Video çekimlerinde kalite ve ses kaydı iyi, bununla birlikte el titremelerinin videoya etkisi görülüyor. Belki bir tripod veya gimbal ile çekim yapmak iyi olacaktır. Video günlük çeken gençlerin ilgisini çekecek bir özellik ise İkili Görünüm olacaktır. Video modunda buna geçiş için hızlı bir kontrol de eklenmiş. Bunu açtığınızda ön ve arka kameralar ile aynı anda video kaydı yapabilirsiniz. Bölünmüş pencereler biçiminde veya Resim içinde Resim hâlinde ikili görünüm kayıtları almanız mümkün. Ders videoları çekenler için de bu video çekim modu kullanışlı olacaktır.

Huawei Nova Y90 inceleme: Sonuç

Huawei Nova Y90, sahip olduğu 5999 TL’lik fiyat karşılığında memnun edici özellikler ve deneyim sunuyor. Öncelikle tasarımı, malzeme kalitesi ve sağlamlığıyla segmentinin üzerinde yer alıyor. İnce ekran çerçevesi de telefonun değerli görünümüne katkıda bulunuyor. Arkadaki mat kumlanmış yüzeyi de unutmamalı. Üstelik bu ince çerçeve büyük ekranlı telefona ergonomik avantaj sağlıyor. Full HD+ çözünürlüklü ekranı internette gezinirken, video izlerken, oyun oynarken keyif almanıza imkan sağlıyor. Snapdragon 680 4G işlemcinin başrolde olduğu donanım paketi ise günlük işler için fazlasıyla yeterli. Oyun konusunda da ihtiyaçlara cevap veriyor. 5000 mAh kapasiteli pili normal yoğunluklu kulanımda iki güne varan çalışma imkanı sağlıyor. 40W Süper hızlı şarj kullanışlı. Huawei’nin eklediği pil koruma katmanları da telefonun pilini daha uzun süre boyunca yüksek verimlilikte kullanmaya yardımcı olacaktır. EMUI 12 ile gelen bu telefonda Huawei, kendinizi rahat hissetmenizi sağlayacak araçları eksiksiz biçimde sunmaya çalışıyor. GSpace uygulaması sayesinde Google Play Store’a ve Google uygulamalarına sorunsuz erişim birçok kullanıcının içini rahatlatacaktır. Kamera tarafında Nova Y90, sahip olduğu fiyatın hakkını veren bir kaliteyi kullanıcılara sunuyor. Özellikle sosyal medyada sıklıkla fotoğraf veya video paylaşanlar için Nova Y90 ihtiyaçlara cevap verecek bir kamera performansı sergiliyor.

Huawei Nova Y90
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Fiyatlar yayın tarihinde alınan fiyatlardır, daha sonra değişiklik gösterebilir veya ürün satıştan kaldırılabilir.
İLGİLİ HABERLER