Teknoloji

Huawei Nova 8i tanıtıldı: Snapdragon 662, 64 MP kamera

huawei nova 8i

Huawei Nova 8 serisi altında şimdiye kadar dört telefon çıkarmıştı. Nova 8 5G, Nova 8 Pro 4G, Nova 8 Pro 5G ve Nova 8 SE’nin yanına yeni bir model daha eklendi. Huawei Nova 8i, serinin en yeni üyesi olarak resmiyet kazandı.

Huawei Nova 8i’de 6.67 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü LCD ekran bulunuyor. Çinli üretici ekran için “kenarsız ekran” tanımlamasını kullanıyor. Sol ve sağ kenar çerçeveleri 1.3 mm. kalınlığında olan ekranın üst çerçevesinin kalınlığı ise 1.35 mm. Ekranın sol üst köşesindeki hap şeklindeki kesik ise 16 megapiksel kameraya ev sahipliği yapıyor.

Nova 8i’nin arkasındaki yuvarlak kamera adası ise dört sensörü barındırıyor. Burada ana kamera görevini 64 megapiksel sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü sistemi tamamlıyor. Huawei arka panelin 4D kavis yaptığına da dikkat çekiyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 662 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı içinse tek seçenek 128 GB. Akıllı telefon kutusundan Android 10 üstüne kurulu EMUI 11 kullanıcı arayüzüyle çıkıyor.

Parmak izi tarayıcısı kenarda bulunan telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4300 mAh kapasiteli pili veriyor. Pil tamamen boşken doluluk oranı 17 dakika içinde yüzde 60 seviyesine çıkıyor. 66W şarj adaptörü sayesinde tam şarj için 38 dakika yeterli oluyor.

Huawei Nova 8i için gümüş, siyah ve mavi olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon Malezya’da ön siparişe çıkmış durumda. Telefonun 8 GB RAM’e sahip versiyonu için 1299 ringgit (2709 TL) ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER