Teknoloji

Huawei Nova 7 serisinin tanıtım tarihi için yeni iddia

huawei nova 6 se 7

Huawei Nova 7i geçtiğimiz şubat ayında Malezya’da tanıtılmıştı. Bu telefon Çin’de Nova 6 SE, Avrupa’da ise P40 Lite adıyla kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Huawei, Nova 7 ailesinin geri kalan üyelerini de yakında gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor gibi görünüyor.

Çin kaynaklı haberlere göre; Nova 7, Nova 7 Se ve Nova 7 Pro modelleri 23 Nisan’da tanıtılacak. Bu üç telefonun 28 Nisan itibarıyla da Çin’de satışa sunulması bekleniyor.

Her üç telefonun da Huawei’nin HiSilicon markası altında geliştirdiği işlemcileri taşıyacağı belirtiliyor. Bu işlemcilerin Kirin 985 ve Kirin 990 5G ikilisi olabileceği düşünülüyor. Huawei’nin bu üç telefondan biri için Kirin 820 işlemciyi tercih edebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Nova 7 SE’nin kalbinde Kirin 820 işlemcinin bulunma ihtimali daha yüksek görünüyor. Bu modelin selefi de Kirin 810 ile kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Nova 7’de Kirin 985’in tercih edilmesi, Nova 7 Pro’nun da Kirin 990 işlemciyle gelmesi, mantığa uygun bir senaryo olarak değerlendirilebilir.

Huawei Nova 7 serisinin üç üyesinde de 5G desteğinin bulunmasına neredeyse kesin gözüyle bakıldığını belirtmekte fayda var. 5G şebekesinin Çin’deki kapsama alanının genişlemesi, bu ihtimali oldukça kuvvetlendiriyor. Nova 7 Pro’nun Çin’de 3500 yuan (3322 TL) karşılığında satılması bekleniyor. Nova 7 ve Nova 7 SE’nin fiyat etiketlerinde ise daha düşük meblağlar yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER