Teknoloji

Huawei Nova 6’nın tanıtım tarihi belli oldu

huawei nova 6

Huawei, Nova 6 adını taşıyacak olan yeni akıllı telefonunun tanıtım tarihini Weibo hesabından yaptığı duyuruyla açıkladı. Nova 6, 5 Aralık’ta resmen gözler önüne çıkmış olacak.

Nova 6’nın tasarım ve teknik özellikler bakımından Huawei’nin alt markası Honor’un yakında tanıtacağı V30 modeliyle aynı olması bekleniyor. Honor V30’un tanıtımı 26 Kasım’da gerçekleştirilecek.

Bu noktada V30’un Çin dışında Honor View 30 adıyla satılabileceğini ve beraberinde Honor Magic Watch 2 isimli akıllı saati de getirebileceğini belirtmekte fayda var.

5G desteği taşıyacağı söylenen Huawei Nova 6’nin kilit özelliği çift ön kamera olacak gibi görünüyor. Bu çift kameradan birinin standart, diğerinin ise ultra geniş açılı olacağı söyleniyor. Ultra geniş açılı kameranın 105 derecelik bir görüş açısının olacağı da iddialar arasında bulunuyor.

huawei nova 6

 

Huawei Nova 6 Kirin 990 işlemciyle gelecek

Google Pixel 3’te 97 derecelik görüş açısı bulunan bir ön kamera mevcut. Galaxy Note 10 ise 80 derece görüş açılı bir ön kamera taşıyor. Nova 6’nın ön kamera sistemiyle kalabalık selfie’ler için ideal bir cihaz olacağı söylenebilir.

İddialara göre, Huawei Nova 6’nın kalbinde 5G desteğine sahip Kirin 990 işlemci bulunuyor. 40W kablolu şarj, 60 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX686 sensör de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Bu sensöre ultra geniş açılı ve özel makro kameraların eşlik etmesi bekleniyor. Nova 6’ya dair diğer detayları görmek için 5 Aralık’ı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER