Teknoloji

Huawei Nova 6 resmi duyuru öncesinde bir kez daha görüntülendi

Huawei Nova 6, bu hafta içinde resmen gözler önüne çıkacak. Ancak internete sızanlar sayesinde telefonun teknik özellikleri ve tasarımına dair pek çok şey de şimdiden biliniyor. Nova 6’nın üç farklı versiyonla kullanıcıların karşısına çıkması ve bunlardan bir tanesinin Nova 6 SE adını taşıması bekleniyor.

İnternete düşen en yeni fotoğraflar, Huawei Nova 6’yı daha yakından görmeyi sağlıyor. Bu fotoğraflarda ekran üstündeki oval şeklindeki kamera deliği, kenara yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı ve arka paneldeki dörtlü kamera sistemi göze çarpıyor.

Telefonun önünde 6.44 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Bu ekranda ilk olarak sol üst köşeye yerleştirilen oval şeklindeki kamera deliği dikkat çekiyor. Bu boşlukta 32 ve 8 megapiksel çözünürlüklü iki kamera yer alıyor. 8 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı modül, 105 derecelik bir görüş açısına sahip.

Ekranın alt çerçevesinin üst çerçevesine kıyasla daha kalın olduğunu fotoğraflardan anlamak mümkün oluyor. Buna ek olarak, telefonun sağ kenarındaki güç butonunun aynı zamanda parmak izi tarayıcısı işlevi göreceği de bu fotoğraftan anlaşılanlar arasında yer alıyor.

Huawei Nova 6 Kirin 990 ile gelecek

Camla kaplı arka panelin sol üst köşesinde ise dikey olarak yerleştirilmiş dört lensten oluşan kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde ana kamera görevini 60 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstleneceği söyleniyor. 16 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksellik makro kamera ve yine 2 megapiksellik derinlik sensörü kameranın bileşenleri arasında bulunuyor.

İnternete sızan Geekbench benchmark testi sonuçlarına göre; Huawei Nova 6, Kirin 990 işlemciyle gelecek. 8 GB RAM ve Android 10’un üstüne kurulan EMUI 10 kullanıcı arayüzü, telefonun özellikleri arasında yer alıyor. 40W hızlı şarj destekli 4000 mAh kapasiteli pil taşıyacağı söylenen telefonla ilgili tüm detaylar için 5 Aralık gününe kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER