Teknoloji

Huawei Nova 6 5G sızıntısı önemli detayları gösteriyor

huawei nova 6 5g

Huawei‘nin geçtiğimiz haziran ayında duyurduğu Nova 5 serisindeki telefon sayısı hâlihazırda altıya ulaşmış durumda. İnternete sızan yeni bir taslak, Çinli üreticinin önümüzdeki dönemde bu seriyle vedalaşıp takipçisini gözler önüne çıkarabileceğini düşündürüyor. Söz konusu taslakta görülen telefonun Huawei Nova 6 5G olduğu iddia ediliyor.

Nova 6 5G’ye ait olduğu belirtilen görselde telefonun hem ön hem de arka tasarımı görülüyor ve cihazın teknik özelliklerine dair önemli bir ipucu veriyor.

Buna göre, Nova 6 5G’de de ön kamera ekrandaki bir deliğe yerleştirilecek. Ancak bu telefonda, Huawei Nova 5 serisinin üyelerinden farklı olarak çift ön kamera bulunacak. Akıllı telefonun önündeki iki kameradan birinin Uçuş Süresi (ToF) sensörü olması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Telefonun arkasında da bir ToF sensörünün bulunma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Bu sensörün sol üst köşedeki üç lensli kamera modülünün yanına yerleştirileceği de sızıntının gösterdikleri arasında bulunuyor. Üçlü kamera sisteminin teknik detayları konusunda ise şimdilik somut bir bilgi mevcut değil.

Huawei Nova 6 5G LCD ekranla gelebilir

Huawei Nova 5 serisinde OLED ekranlı modellere yer vermişti. Ancak Nova 6 5G’de LCD bir panelin bulunacağı söyleniyor. Bu söylentinin merkezinde ise telefonun kenarındaki büyük buton bulunuyor. Bu butonun telefonun parmak izi tarayıcısı olması muhtemel görünüyor. Huawei Nova 5T’de de parmak izi tarayıcısı telefonun kenarına yerleştirilmişti. Eğer OLED ekran paneli tercih edilseydi, parmak izi tarayıcısı da ekranın altına taşınabilirdi.

Tek bir görsel sayesinde Huawei Nova 6 5G için bu kadar öngörüde bulunmak mümkün oluyor. Bu öngörülerin doğruluğunu görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER