Teknoloji

Huawei Nova 5 serisinin en yeni üyesi gözler önüne çıktı

huawei nova 5z

Huawei Nova 5 serisinin ilk üyelerini geçtiğimiz haziran ayında tanıtmıştı. Serinin ilk üç üyesine bir ay sonra da Nova 5i Pro katılmıştı. Huawei Nova 5z, için ilk resmi işaret de kısa süre önce verilmişti. Nova 5i Pro’nun pek çok özelliğini muhafaza eden telefon, sonunda resmen gözler önüne çıktı.

Nova 5z’nin kalbinde Kirin 810 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 veya 128 GB olarak sıralanıyor. 64 GB seçeneğinin Nova 5i Pro’da bulunmadığını ve sadece Nova 5z’de mevcut olduğunu belirtmekte fayda var. Ekran, pil kapasitesi ve kamera özellikleri ise Nova 5z’den Nova 5i Pro’ya değişmeden geliyor.

huawei nova 5z

Nova 5z’de 6.26 inç büyüklüğünde bir ekran mevcut. Bu ekranın üstünde 32 megapiksellik kameraya ev sahipliği yapan bir delik bulunuyor. Telefonun arkasında ise dört lensli bir kamera sistemi mevcut. 48 megapiksellik ana kameraya 8 megapiksellik geniş açılı lens, 2 megapiksellik makro lens ve 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil, 20W hızlı şarj desteğine sahip.

Huawei Nova 5z ne zaman satışa sunulacak? Fiyatı ne kadar?

Nova 5z, kutusundan Android Pie üstüne kurulan EMUI 9.1 ile çıkıyor. Akıllı telefonda yazılım ve donanımı güçlendirecek çok sayıda araç bulunuyor. Kamerası yapay zekâ ile desteklenen telefonda oyun performansını artırmak için de GPU Turbo özelliği mevcut.

Huawei Nova 5z Çin’de 1599 yuan (1318 TL) veya 1799 yuan (1483 TL) karşılığında satışa sunuldu. Akıllı telefon için Siyah, Aurora ve Yakut Yeşili renk seçenekleri bulunuyor. Nova 5i Pro’nun küresel pazarda Mate 30 Lite ismiyle satışa sunulması beklense de, bu ihtimal gerçeğe dönüşmemişti. Nova 5z’nin Çin dışında satışa sunulup sunulmayacağı da hâlâ belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER