Manşetler

Video: Huawei Nova 5T Kutusundan Çıkıyor

huawei nova 5t kutu açılımı

Huawei geçtiğimiz ağustos ayında Kirin 980 işlemcili ve orta üst segmente mensup Android telefonu Huawei Nova 5T’nin tanıtımını gerçekleştirmişti. Bu akıllı telefon sonbaharda Avrupa’da yaklaşık 430 avroluk fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. Türkiye’de de satışa çıkmaya hazırlanan Nova 5T elimize ulaştı. Kutusunu açıyor, kutu içeriği ve diğer detaylara bakıyor, kurulumu yapıyor ve ilk turu da atıyoruz.

Huawei Nova 5T’nin gayet şık bir kutuda geldiğini ve değerli bir telefon olduğu havasını yansıttığını söyleyebiliriz. Kutudan çıkanlara baktığımızda Huawei SuperCharge hızlı şarj adaptörü, USB-C kablosu, daha önce P30 Pro ve Mate 20 Pro gibi modellerde de gördüğümüz USB-C uçlu kulaklığı görüyoruz. Ayrıca kendi kulaklıklarını kullanmak isteyenler için 3.5mm – USB-C adaptörünü de görüyoruz.

Nova 5T’nin 6.26 inç ekranlı Full HD+ çözünürlüğe sahip ve yeteri kadar parlak. Ekranın sol üst köşesinde delik var ve burası 32 megapiksel selfie kamerasına ev sahipliği yapıyor. Arkada ise 48 megapiksel ana kameranın yanında 16 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor. Arka tasarım oldukça hoş, özellikle ışığa tuttuğumuzda gördüğümüz Nova deseni etkileyici. Telefonun genel olarak Huawei telefonlarının tasarım çizgisini yansıttığını görüyoruz.

Huawei Nova 5T’de Google uygulamaları var

Huawei Nova 5T yazın, yani Google’ın Huawei’nin Android lisansını askıya aldığını açıklamasından sonra duyurulmuş olsa da, bu telefonda Google servisleri ve uygulamaları yüklü olarak geliyor. Klasik bir Android telefonun kurulum adımlarını gerçekleştirdik. Aynı zamanda sağ kenarda bulunan parmak izi okuyucusuna da sol işaret parmağını ekledik. Parmak izi okuyucusu aynı zamanda güç butonu işlevini de görüyor. Eğer isterseniz, kurulum esnasında yüzünüzü ekleyebilir, daha sonra ekran kilidini yüzünüzle de açabilirsiniz.

Huawei Nova 5T’de Android 9 Pie yüklü olarak geliyor ve bunun üzerinde de EMUI 9.1 kullanıcı arayüzü var. Huawei Nova 5T için Android 10 ve EMUI 10’un çıkışı başladı, bu telefon da yakın zamanda güncellemeyi alacaktır. Google uygulamaları eksiksiz şekilde bulunuyor. Aynı zamanda Huawei’nin telefonlarında görmeye alıştığımız çeşitli araçları da bu telefonda görüyoruz.

Kamera uygulamasının arayüzünü daha önce incelediğimiz Huawei telefonlarından az çok biliyoruz. Fazla değişen bir şey yok, ancak kullanışlı ve hızlı şekilde fotoğraf veya video çekmeye yardımcı olacaktır.

Huawei Nova 5T ile ilgili sorularınız varsa, bunları aşağıdaki yorum alanı üzerinden bize iletebilirsiniz. Çok yakında yayınlayacağımız detaylı incelemede sorularınıza da cevap vermeye çalışacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER