Teknoloji

Benchmark testi sonuçları Huawei Nova 5i’nin gizemini dağıtıyor

huawei nova 5i

Farklı kaynaklardan gelen iki sızıntı, Huawei Nova 5i ile ilgili çeşitli detayları gözler önüne seriyor. Bazı kaynaklar, telefonun çeşitli bölgelerde Huawei P20 lite (2019) adıyla piyasaya çıkabileceğini iddia etse de, sızan özellikler telefonun P20 lite’ın devamı olma ihtimalini aşağıya çekiyor.

Tayvan’ın telekomünikasyon sertifikalandırma kurulu NCC‘den onay alan Nova 5i’nin 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı taşıyacağı görülüyor. Depolama alanının üstüne microSD kart desteğiyle 512 GB’ın daha eklenebileceği belirtiliyor. Akıllı telefonun 64 GB dahili depolama alnına sahip bir versiyonunun da kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor.

Geekbench benchmark testi sonuçları da Huawei Nova 5i hakkında dikkat çekici bilgiler içeriyor. Test sonuçları, telefonun Kirin 710 işlemci taşıdığını gösteriyor. Huawei’nin Kirin 720‘yi yeni bir Nova serisi telefonla kısa bir süre içinde duyurması beklense de, bu cihaz Nova 5i olmayacak gibi görünüyor.

huawei nova 5iNCC belgeleri akıllı telefonda 3900 mAh kapasiteli bir pilin bulunacağını ve bu pilin 10W şarj desteğine de sahip olacağını gösteriyor.

Daha önceki sızıntılar Nova 5i hakkında daha fazla detay barındırsa da, bu sızıntıları doğrulamak mümkün olmamıştı. İddialara göre, Nova 5i’de 5.84 inç büyüklüğünde bir LCD ekran bulunacak. Bu ekranın üzerinde ön kameranın yerleştirildiği yuvarlak bir delik yer alacak.

Huawei Nova 5i, kamera konusunda da oldukça iddialı olacak gibi görünüyor. Arka kamera modülünde 24, 16 ve 2 megapiksel çözünürlüklü üç lensin ve Uçuş Süresi sensörünün bulunacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER