Manşetler

Huawei Nova 5 serisi üç farklı seçenek ve Kirin 810 ile tanıtıldı

huawei nova 5

Huawei Nova serisine üç yeni cihaz kazandırdı. Huawei Nova 5, Nova 5 Pro ve Nova 5i; yepyeni bir mobil işlemci olan, 7nm Kirin 810 yonga set ile birlikte tanıtıldı.

Tanıtım tam da Huawei’nin Çin dışındaki akıllı telefonlarının geleceğiyle ilgili belirsizliğin olduğu bir zamanda geldi. Google geçen ay Huawei’nin Android lisansını askıya almıştı. Bu da telefonların ne kadar süre boyunca Android güncellemelerini almaya devam edeceğini belirsiz hâle getirmişti. Ayrıca Çin dışında çıkan telefonların Google Play Store’a erişip erişemeyeceği, erişecekse bunun ne kadar süre boyunca devam edeceği de bilinmiyor.

Kirin 810 yonga set Nova 5’te olacak. Daha pahalı olan Nova 5 Pro ise amiral gemisi işlemci olan, Huawei P30 Pro ve Huawei Mate 20 Pro modellerinde de yer alan Kirin 980 ile gelecek. Yeni Kirin 810 yongaset Kirin 980 gibi sekiz çekirdek barındırıyor. Ancak 980’in iki adet yüksek performanslı çekirdeği daha küçük olan enerji verimliliği yüksek çekirdekle değiştiriliyor. ARM da Google’ı takip ederek geçen ay içinde Huawei ile olan iş ilişkilerini askıya almıştı. Bu nedenle Kirin 810’un ARM tasarımlı en son yongalardan bir tanesi olma ihtimali de bulunuyor.

İşlemci dışında Nova 5 ve Nova 5 Pro’da depolama alanları da farklı. Nova 5’te 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza var. Nova 5 Pro ise 8 GB RAM barındırıyor. Depolama alanı da 256 GB’ye kadar yükseltilebiliyor.

Yukarıdaki farklılıklar dışında Nova 5 ve Nova 5 Pro birbirine çok benzeyen iki cihaz. Her biri 6.39 inç, damla çentikli OLED ekran barındırıyor. Arkada ise dört adet kamera var. Bunlar 48 megapiksel ana sensör, 16 megapiksel ultra geniş açılı sensör, 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro sensörü şeklinde sıralanıyor. Her biri 3500 mAh kapasiteli pil, USB-C şarj portu, ekran içi parmak izi okuyucusu ve kulaklık jakı gibi özelliklere de sahip. İlginçtir ki her iki telefonda da, Huawei’nin SD Birliği üyeliğiyle ilgili belirsizliğe rağmen, microSD kart yuvası mevcut.

huawei nova 5i
Huawei Nova 5i

Serinin en alt katmanında Nova 5i var. Çentik yerine bu telefonda delikli ekran var. Aynı zamanda daha yavaş olan Kirin 710 işlemciyi görüyoruz. Arkada dörtlü kamera dizisi korunuyor. Ancak ana kameranın çözünürlüğü 24 megapiksele düşüyor. Ultra geniş açılı kamera da 8 megapiksel çözünürlüğe sahip. OLED ekran yerine LCD ekran kullanılmış.

Üç telefon da bu ay sonunda Çin’de satışta olacak. Nova 5’in 20 Haziran’da 2799 yuan (2375 TL) başlangıç fiyatıyla satışa çıktı. Nova 5 Pro ve 5i modelleri de 28 Haziran’da, sırasıyla 2999 yuan (2544 TL) ve 2199 yuan (1866 TL) fiyat etiketleriyle satışta olacak. Huawei, bu telefonların Çin dışında ne zaman ve hangi fiyatlarla satışa çıkacağını açıklamadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER