Teknoloji

Huawei Nova 2S resmi duyuru öncesinde internette boy gösterdi

huawei nova 2sHuawei Nova 2S, bugün Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek etkinlikte resmen tanıtılacak. Akıllı telefona dair pek çok detay, resmi duyuru öncesinde internete sızmıştı. Tanıtıma sayılı saatler kalmışken, bu sızıntılara bir yenisi daha eklendi.

Nova 2S ile ilgili en son sızıntı, ünlü duyumcu Evan Blass tarafından paylaşıldı. Söz konusu fotoğrafta, Nova 2S’in parlak mavi renkli versiyonu görülüyor. Fotoğrafta oldukça ince olan kenar çizgileri ve çift ön kamera göze çarpıyor. Dikkat çeken bir diğer unsur ise aynı zamanda parmak izi tarayıcısı olarak da işleyen ana ekran tuşunun ince alt çerçeveye yerleştirilebilmesi oluyor.

Nova 2S’in ön paneli, akıllı telefon pazarında bir hayli gözde olan “büyük ekran, küçük çerçeve” eğiliminin takip edildiğini gösteriyor. Huawei bu yaklaşımı benimsediğini Mate 10 serisinde ve küresel lansmanını kısa süre önce gerçekleştirdiği Honor V10’da da göstermişti. OnePlus 5T gibi telefonlar da bu eğilimin güncel takipçileri arasında bulunuyor.

Nova 2S’in özelliklerinin büyük kısmı da sızıntılar sayesinde şimdiden ortaya çıkmış durumda. Akıllı telefonun önündeki kameralardan birinin 20 megapiksel diğerinin ise 2 megapiksel çözünürlüklü olması bekleniyor. Arka kamera kurulumunda ise biri 20 megapiksel, diğeri ise 16 megapiksel çözünürlüklü iki lensin bulunacağı ve bu lenslere çift LED flaşın eşlik edeceği söyleniyor.

Akıllı telefonun 6 inç ekranının 18:9 görüntü oranına ve 2160 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkması beklenen telefonun gücünü 3340 mAh kapasiteli pilinden alacağı belirtiliyor. Nova 2S’in kalbinde Huawei’nin kendi üretimi olan HiSilicon Kirin 960 işlemcinin bulunması ve bu işlemciye 4 veya 6 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 64 GB’den 256 GB’ye kadar uzanacağı iddia ediliyor.

Huawei Nova 2S üç farklı renk seçeneği sunacak

GSMArena sitesi tarafından yayınlanan habere göre, Huawei Nova 2S Çin’de 2 bin 599 yuandan (1514 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Akıllı telefonun mavi dışında siyah ve beyaz renk seçeneklerinin de bulunması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER