Teknoloji

Huawei Nokia Siemens Networks’ün Motorola kablosuz birimini satın alma işlemlerini durdurttu

Nokia Siemens Networks, Motorola’nın kablosuz grubunu almak için pazarlıklar yürütüyordu. Bu durum Motorola ile iş yapmakta olan Huawei’yi endişelendirmişti. Çinli şirket Motorola ile paylaştığı fikri varlıkların ve kablosuz teknoloji patentlerinin Nokia Siemens Networks tarafından erişilebilir olacağı endişesini taşıyordu. Bunun için mahkemeye başvuran şirketin açtığı dava sonucunda ABD Illnois Kuzey Bölge Yerel Mahkemesi Nokia Siemens Networks’ün Motorola’nın kablosuz grubunu satın alma çalışmalarını geçici olarak durdurdu.

Yerel mahkemenin açıklamasında davalı Motorola’nın Plaintiff’in gizli bilgilerini davalı Nokia Siemens Networks’e açık etmemesi şeklinde mahkeme emrinin verildiği belirtildi. Öte yandan mahkeme, satışı durdurmak için yetkili son düzenleyici organ olan Çin Ticaret Bakanlığı’nın satışla ilgili herhangi bir hamlede bulunması durumunda Motorola ve Nokia Siemens Networks’ün Huawei’ye bilgilendirmede bulunmasına karar verdi.

Nokia Siemens Networks gibi sektördeki en büyük rakiplerinden bir tanesi şirketten patentlerini ve fikri varlıklarını korumak için çalışan Huawei giriştiği hamlelerin sonucunda hakkını şimdilik elde etmiş gibi görünüyor.

İlgili – PhoneScoop

İLGİLİ HABERLER