Teknoloji

Huawei’nin ürettiği yeni Nexus cihazı sızan videoyla boy gösteriyor

huawei-nexus-070815

Google’ın yeni Nexus telefonunun Huawei tarafından üretilmesine artık neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Sızan bir video, cihaza ait olduğu iddia edilen özellikleri gözler önüne seriyor.

Videonun Fransa menşeili popüler site No Where Else’in editörlerinden Steve Hemmerstoffer tarafından paylaşılması, videoda görülen cihazın gerçek olma ihtimalini artırıyor.

Sızan videoda ilk olarak Huawei Nexus’un arka paneli gösteriliyor. Arka panelde göze çarpan ilk unsur ise parmak izi tarayıcısı oluyor. Parmak izi doğrulamasıyla işleyen ödeme sistemlerinin popüler hâle gelmesi, Google’ın bu yönde hareket etmesini daha mantıklı kılıyor.

Huawei Nexus’un alt kısmında bulunan giriş, bir USB Type-C konnektörü gibi gözüküyor. Bu da yeni Nexus telefonunun hızlı şarj ve veri transferi gibi özelliklerle birlikte gelebileceğini gösteriyor.

Daha önceki dedikodularda Huawei Nexus’un yekpare bir metal kasaya sahip olacağı iddia edilmişti. Ancak videoya bakıldığında cihazın plastik bir arka kapağa sahip olduğu görülüyor. Yine de, metal çerçeveye çıkarılabilir arka kapağın eşlik ettiği bir tasarımın uygulanması oldukça muhtemel gözüküyor.

Geçmiş dedikoduları ışığında, Huawei Nexus’un 5.7 inç QHD ekran, Qualcomm Snapdragon 810 veya 820 işlemci, 21 megapiksel arka kamera ve hızlı şarj özelliğiyle birlikte gelmesi öngörülüyor.

Google’ın yeni Nexus telefonunu birkaç aydan önce görücüye çıkarması beklenmiyor. Sızıntıların azlığı da, bu varsayımı destekliyor.

İLGİLİ HABERLER