Teknoloji

Huawei’nin üreteceği Nexus telefonunun temeli Mate 8 olacak

google now launcher
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nexus-6-on-inceleme-10

Google’ın gelecek Nexus telefonuyla ilgili dedikodular ortalıkta dolaşmaya devam ediyor. Önümüzdeki sonbaharda yine iki farklı Nexus cihazı göreceğimizi işaret eden çeşitli söylentiler ortaya çıkıyordu. Huawei ve LG’nin gelecek nesil Nexus cihazlar üzerinde çalıştığı, Huawei’nin modelinin diğerinden daha büyük ekranlı olacağı söyleniyordu.

Çıkan yeni bir habere göre Huawei’nin Nexus telefonu çok yakında tanıtılması beklenen üst sınıf, büyük ekranlı Android telefonu Mate 8’i temel alacak.

 

 

Çinli online yayın organı MyDrivers’ın haberine göre, Huawei Nexus telefonu referans olarak Mate 8’in tasarımına bağlı olacak. Ancak cihazın daha küçük olacak şekilde 5.7 inç 2K ekran barındırması bekleniyor. Daha önceki haberler Çinli cihaz üreticisinin Nexus telefonu için, Mate 8’de bulunacak kendi üretimi üst sınıf işlemcisi yerine, Qualcomm’un Snapdragon 810 yongasetini kullanacağını işaret ediyordu.

Huawei Mate 8 ise üst sınıf, 6 inç ekran barındıran bir telefon olarak çok yakında tanıtılacak ve phablet pazarının iddialı oyuncularından biri olacak. Bu phabletin teknik özellikleri arasında 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü ekran, sekiz çekirdekli Kirin 930 işlemci, 3 ya da 4 GB RAM, 32 ya da 64 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 20.7 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera, parmak izi sensörü, Android 5.1 Lollipop’un bulunduğu belirtiliyor.

Google’ın yeni Nexus cihazları önümüzdeki sonbaharda, bu ayın sonunda duyurulacak Android M’in final sürümüyle birlikte tanıtılacak.

İLGİLİ HABERLER