Teknoloji

Huawei Nexus telefonu Snapdragon 810 işlemciyle gelecek

huawei-nexus-dedikodu-160915

Şu sıralar LG’nin üreteceği üçüncü Nexus akıllı telefonuyla ilgili daha fazla sızıntı var, bu nedenle ilgi onun üstüne daha fazla şekilde yöneltilmiş durumda. Halbuki LG gibi Huawei de bir Nexus telefonu çıkaracak ve bu telefonla birlikte Huawei de Google’ın Nexus iş ortakları arasına katılmış olacak.

Çin üretimi Nexus’un çok heyecan verici yanları olmasa da, üst sınıf Android telefon özelliklerini taşıyacak gibi görünüyor. Örneğin dedikodular 2K ekranın olacağı yönünde. Ayrıca bazı dedikodular Qualcomm Snapdragon 810 gibi, genellikle bu yılın başında çıkan ve beklentileri fazla karşılamayan bir işlemciye yer verileceği yönünde. Sızan Geekbench benchmark test sonucu, Huawei’nin yeni Nexus telefonunun performansının en üst sıralarda yer almayacağını işaret ediyor.

Huawei Nexus telefonunun dedikodusu yapılan özellikleri arasında 5.7 inç 2K veya 1080p ekran ve Snapdragon 810 işlemci bulunuyor. Snapdragon 810’un performansı noktasında herhangi bir şikayet olmayacaktır, ancak bu işlemcinin ısınma sorunları yaşadığına dair haberler geçtiğimiz aylarda gündemde yer tutmuştu. Ancak Snapdragon 810’un revize edilmiş versiyonuyla birlikte ısınma sorunlarının çözüldüğü söylenmişti. Belki Huawei’nin Nexus telefonunda bu revize edilmiş Snapdragon 810 işlemci bulunabilir.

huawei-nexus-angler-geekbench-160915

GeekBench sonuçlarına göre Huawei Nexus cihazı tek çekirdek testinde 1156, çoklu çekirdek testinde de 3641 puan elde etti. Bu puanlar kötü görünmese de, GeekBench sıralamasında daha yüksek puanlar elde eden telefonlar bulunuyor.

 

letv-x900-geekbench-160915

Örneğin LeTV MAX X900 gibi, aynı yongaseti barındıran bir cihazla karşılaştırıldığında, LeTV MAX X900’ün aynı testten 1366 tek çekirdek, 5172 çok çekirdek puanı aldığı görülüyor. LeTV’nin cihazında 4 GB RAM bulunurken, Huawei’nin cihazında 3 GB RAM var gibi görünüyor. Aslında GeekBench temelde işlemciye odaklanıyor. LeTV MAX X900’ün 2K ekranının da bulunduğunu belirtmek gerekiyor.

Aslında bu habere konu olan benchmark testine giren cihaz Huawei Nexus cihazı da olmayabilir. Ancak Google’ın Nexus cihazlarına suyla ilgili kod adları verdiği ve cihazın Android 6.0 işletim sistemiyle çalıştığı bilgisi dikkate alındığında bunun Huawei Nexus cihazı olmasının ihtimali epey yükseliyor. Bu yeni Huawei Nexus telefonunun ay sonunda tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER