Teknoloji

Yeni Huawei Nexus sızıntısı Qualcomm Snapdragon 810 işlemci ve USB-C girişini gösteriyor

huawei-nexus-sizinti-250815-1

Huawei tarafından üretilmesine kesin gözüyle bakılan yeni Nexus telefonuna dair sızıntıların arkası kesilmiyor. 24 saatten kısa bir süre içinde ortaya çıkan ikinci sızıntı, Huawei Nexus’un çok konuşulan donanım özelliklerinden bazılarını doğruluyor. Çin’in popüler sosyal ağı Weibo aracılığıyla ortaya çıkan yeni fotoğraflarda Huawei Nexus, plastik bir kılıfın içinde görülüyor. Söz konusu kılıfın koruma veya cihazı meraklı gözlerden saklama amacıyla kullanılmış olabileceği belirtiliyor. Telefonun başlangıç ekranıysa donanım özelliklerini doğruluyor.

Örneğin, Qualcomm Snapdragon 810 MSM8994 işlemcinin ismi başlangıç ekranında açıkça görülüyor. Bu işlemciye 3 GB LPDDR4 RAM ve 64 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Google, Nexus telefonlarındaki geleneğini sürdürdüğü takdirde Huawei Nexus’ta microSD kart girişi bulunmayacaktır.

huawei-nexus-sizinti-250815-2

Cihazın alt kısmındaysa USB-C girişinin varlığı dikkat çekiyor. USB-C konnektörü, kısa süre önce OnePlus 2’da da boy göstermişti. Kılıfın arkasındaki yuvarlak bölümün ise parmak izi tarayıcısına erişim için ayrıldığı düşünülüyor.

huawei-nexus-sizinti-250815-3

Huawei Nexus’ta 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde ekranın bulunması bekleniyor. Google ve Huawei’nin yeni Nexus telefonunu önümüzdeki ekim ayında açıklaması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER