Manşetler

Huawei Nexus’a ait olduğu iddia edilen yeni fotoğraflar sızdı

huawei-nexus-sizinti-240815-1

Huawei’nin yeni Nexus telefonlarından birini hazırladığı iddiası, uzun süredir yüksek sesle konuşuluyor. Sızıntılar sayesinde giderek artan kanıtlar, bu iddiaların yalanlanmasını zorlaştırıyor.

Daha önce cihaza ait olduğu söylenen taslak videoları internete sızmıştı. Şimdi de, Huawei Nexus prototipine ait olduğu öne sürülen fotoğraflar ortaya çıktı. Sızıntının yüksek isabet oranıyla tanınan No Where Else sitesinde yayınlanması, söz konusu fotoğrafların güvenilirliğini artırıyor.

Paylaşılan fotoğraflarda Huawei Nexus’un ön ve arka yüzleri detaylı biçimde görülüyor. Fotoğraflardaki cihaz, genel hatlarıyla daha önceki sızıntılarda ortaya atılan bilgilere uygunluk gösteriyor.

Metal kasa, Huawei Nexus sızıntısında en dikkat çekici unsur konumunda. Huawei, bir süredir kendi amiral gemisi telefonlarında metal kasa tasarımını tercih ediyor. Dolayısıyla Huawei Nexus’un da metal kasaya sahip olması kulağa şaşırtıcı gelmiyor.

Cihazın arka kısmında parmak izi tarayıcısının varlığı dikkat çekiyor. Google, Android 6.0 Marshmallow ile birlikte parmak izi tarayıcıları için yerel destek sunmaya başlamıştı. Kameranın yerleştirildiği tümsek, Huawei Nexus’un arka panelinde göze çarpan bir diğer unsur oluyor.

Huawei Nexus’un ekran boyutu henüz tam olarak bilinmese de, genel beklenti cihazın 5.7 inç bir ekrana sahip olacağı yönünde. Fotoğraflarda görülen cihazın da oldukça büyük olduğunu ve 5.7 inç ekran dedikodularının gerçek olabileceğini belirtmekte fayda var.

Huawei Nexus’un hangi isimle piyasaya sürüleceği kesinleşmiş değil. Sızıntılardaki cihazın gerçek olup olmadığı ve Huawei Nexus’un tam adını öğrenmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER