Teknoloji

Huawei mobil ödeme sisteminin kapsama alanını genişletiyor

huawei abd virus elektrikli otomobil

huawei mobil ödemeHuawei mobil ödeme platformu Huawei Pay’in kapsama alanını genişletmek için UnionPay International ile işbirliğine gitti. Şirket, bu işbirliğiyle mobil ödeme çözümünün tüm dünyada yaygınlaşmasını amaçlıyor.

Huawei ve UnionPay, Huawei Pay’in faaliyete geçişinden bu yana birlikte çalışıyor. İki şirket, kapsamını genişlettikleri işbirliğiyle mobil ödeme süreçlerinin daha pürüzsüz biçimde gerçekleşmesini de amaçlıyor.

Yeni anlaşmaya göre, Çin dışındaki Huawei ve Honor akıllı telefon sahipleri de UnionPay kartlarını Huawei Pay’e ekleyebilecek. Böylelikle UnionPay destekli POS terminallerinde Huawei ve Honor markalı telefonlarla hızlı ödeme yapılabilecek. Şirketler, ödemelerin daha güvenli olması için “token” teknolojisini kullanacak.

Huawei mobil ödeme servisinin Çin’den sonraki ilk durağı Rusya olacak

Huawei Pay hâli hazırda 66 banka tarafından destekleniyor. Sistemin uyumlu olduğu akıllı telefon ve saat sayısı ise 20. Rusya, Çin’in ardından Huawei mobil ödeme servisinin kullanılabileceği ilk ülke olacak. UnionPay banka kartları, Rusya topraklarının yüzde 85’lik kısmında 400 binden fazla POS terminali tarafından destekleniyor. 10’dan fazla Rus bankasının çıkarttığı UnionPay banka kartlarının sayısı ise 1.3 milyona yaklaştı.

İLGİLİ HABERLER