Teknoloji

Huawei Mobil Dünya Kongresi’nde dört çekirdekli mobil işlemcisini tanıtabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobil Dünya Kongresi’nde NVIDIA’nın dört çekirdekli Tegra 3 telefonları görücüye çıkarması bekleniyor. Ancak dört çekirdekli işlemcisini görücüye çıkaracak tek üreticinin NVIDIA olmayacağı konuşuluyor. Huawei’nin Barselona’ya getireceği kendi dört çekirdekli yongasıyla NVIDIA’dan rol çalması bekleniyor.

Çinli üreticinin yongası hakkında detaylar çok fazla değil, ancak Huawei’nin işlemcisinin Tegre 3’e göre iki kat daha hızlı olduğu ve optimize edilmiş güç yönetim özellikleri barındırdığı söyleniyor. Huawei’nin yongayı kendisinin tasarlayıp üretimi başka bir şirkete mi yaptırdığı, yoksa üretimi de kendisinin üstlendiği bilinmiyor. Her ne olursa olsun, eğer bu dedikodu doğruysa şirket mobil alandaki pozisyonunu önemli bir adımla biraz daha sağlama almış olacaktır.

Huawei mobil iletişim altyapı teknolojileri açısından öne çıkan şirketlerden bir tanesi. İşlemcileriyle de, eğer bunlar bir de daha ucuz olursa, üreticilerden fazlasıyla ilgi görecektir. Makul fiyatlı akıllı telefonlar açısından da Huawei haklı bir üne kazanmaya başladı. Türkiye’ye kendi markasıyla giriş yapan şirket bir yandan da mobil operatörler için onların markalarını taşıyan cihazlar üretiyor. Bu alanda son hamlenin Huawei Vision’ın Turkcell’e özel bir versiyonunun T30 veya T40 gibi bir adla çıkarılması olacağı konuşuluyor. Öte yandan şirket CES 2012’de tanıttığı ve dünyanın en ince Android telefonları olarak nitelendirilen Ascend P1 ve P1 S ile de bir hayli dikkat çekti.

İlgili – Android Pit

İLGİLİ HABERLER