Teknoloji

Huawei MediaPad M5 kulaklık jakı olmadan geliyor

Huawei, 2018’in ilk yarısında yeni Android tablet tanıtacak birkaç şirketten biri olacak gibi görünüyor. Şirketin bu konudaki ilk somut hamlesini önümüzdeki ay gerçekleştirilecek 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) yapması bekleniyor. Huawei MediaPad M5 ise Android tablet açılımının gözdesi olacak gibi görünüyor.

MediaPad M5 ile ilgili ilk haberler geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Cihaz sonunda ABD’de Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından da onaylandı. Söz konusu onay, tabletin tanıtım tarihinin yakın olduğu anlamına geliyor.

FCC’ye sunulan belgeler arasında tabletin teknik özelliklerinin yanı sıra fotoğrafları da yer alıyor. Söz konusu fotoğraflar, Huawei’nin yeni tabletinde 3.5 mm. kulaklık jakından vazgeçtiğini gösteriyor. Tablette sadece USB-C girişinin bulunması, fotoğraflarda göze çarpan unsurlardan biri oluyor.

FCC’ye sununlan belgelere göre, MediaPad M5’te 4980 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. SIM kart yuvasının varlığı da FCC belgeleriyle doğrulanıyor. Ön taraftaki ana ekran tuşunun bir parmak izi tarayıcısı barındırıp barındırmadığı ise henüz bilinmiyor.

Huawei MediaPad M5 kutusundan Android 8.0 Oreo ile çıkacak

Huawei MediaPad M5’in kutusundan Android 8.0 Oreo yüklü olarak çıkacağı daha önce gündeme gelmişti. Tabletin 8.4 inçlik ekranının 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 960 yonga setine ise 4 veya 6 GB RAM’in eşlik etmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER