Teknoloji

Huawei MatePad Pro tabletin tanıtım tarihi belli oldu

huawei matepad pro

Huawei MatePad Pro tabletle ilgili bilgiler bir süre önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. Huawei CEO’su Richard Yu‘nun Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da yaptığı bir paylaşım, MatePad Pro’nun çıkış tarihiyle ilgili olarak önemli bir ipucu veriyor.

Yu, paylaşımında MatePad Pro’nun ismi doğrudan geçmiyor. Huawei CEO’su, sadece 25 Kasım’da Çin’in Şanghay şehrinde düzenlenecek etkinlikte Mate serisine yeni ürünlerin ekeleneceğini belirtti. Bu cihazlardan birinin de geçtiğimiz aydan bu yana konuşulan MatePad Pro olduğu düşünülüyor.

Huawei’den şimdiye kadar MatePad Pro hakkında resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak internete sızan görseller sayesinde tabletin tasarımıyla ilgili somut fikirler edinmek mümkün oluyor. İnce çerçeve ve ekran üstündeki ön kamera deliği, MatePad Pro sızıntılarında öne çıkan tasarım özellikleri olmuştu.

huawei matepad pro

Huawei MatePad Pro Kirin 990 ile gelecek

Kalem ve manyetik klavye desteğiyle birlikte gelen tabletin arkasında çift lensli kameranın bulunacağı belirtiliyor. Arka kameraya LED flaş eşlik ediyor.

Sızıntılara göre, Huawei MatePad Pro Kirin 990 işlemciyle gelecek. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik edecek. Tabletin renk seçeneklerinin ise siyah, beyaz, yeşil ve turuncu olacağı belirtiliyor.

huawei matepad proKısa süre önce Çin’de 3C sertifikası alan tabletin 40W şarj desteğine sahip olacağı da bilinenler arasında bulunuyor. MatePad’in Pro etiketi taşımayan bir versiyonunun da tanıtılacağı söylense de, bunun doğruluğunu görmek için 25 Kasım’ı beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER