Teknoloji

Huawei’nin yeni tableti için bir işaret daha

huawei matepad pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei‘nin yeni amiral gemisi tabletini tanıtmaya hazırlandığı biliniyor. MatePad Pro adını taşıyan tablet, 25 Kasım’da resmen gözler önüne çıkacak. Delikli bir ekran taşıması beklenen Huawei MatePad Pro, resmi duyuru öncesinde Geekbench’in benchmark testinden geçti.

MatePad Pro, benchmark testine MRX-AL09 model numarasıyla girdi. Tabletin testten tek çekirdekte 3808, çok çekirdekte ise 11832 puanla ayrıldığı görülüyor. Sekiz çekirdekli 1.84 GHz Kirin yonga setin ismi açık şekilde belirtilmiyor. Ancak bunun daha önceki dedikodularda belirtildiği gibi Kirin 990 olma ihtimali bir hayli yüksek görünüyor.

MatePad Pro’da işlemciye 6 GB RAM’in eşlik edeceği ve tabletin kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacağı da benchmark testi sonucunun gösterdikleri arasında bulunuyor.

huawei matepad proMatePad Pro, kısa süre önce Çin’de 3C sertifika listesinde görülmüştü. Bu liste, MatePad Pro’da, tıpkı Mate 30 serisinde olduğu gibi, 40W Huawei SuperCharge özelliği bulunacağını göstermişti. Tabletin MRX-W09 model numaralı bir LTE versiyonunun bulunacağı da aynı listede görülmüştü.

Huawei MatePad Pro için 5G versiyon da yolda

Huawei, yeni tabletinin 5G uyumlu bir versiyonunu da hazırlıyor gibi görünüyor. Bu versiyonun izlerine de bir Bluetooth sertifikasında da rastlandı. Söz konusu tablet, listede MRX-AN09 model numarasıyla boy gösteriyor.

Huawei daha önce piyasaya çıkardığı telefonların 5G versiyonlarının model numaralarında “N” harfini kullanmıştı. Bu da Huawei MatePad Pro için 5G uyumlu bir versiyonun yolda olduğu ihtimalini kuvvetlendiriyor. Tabletin söz konusu versiyonunda Kirin 990 5G işlemcinin bulunması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER