Teknoloji

Huawei MatePad Paper: Tablet ve e-kitap okuyucu bir arada

huawei matepad paper

Huawei MatePad ailesinde LCD ve OLED ekranlı tabletler mevcuttu. Aileye şimdi de E Ink ekranlı bir model katıldı. Huawei MatePad Paper, 10.3 inç büyüklüğündeki E Ink ekranıyla okuma ve yazma odaklı bir deneyim arayanlara hitap ediyor.

MatePad Paper, E Ink ekranında akıllı yenileme teknolojisiyle hızlı bir deneyim vadediyor. E-kitap okuyucusu özelliklerinin tam teşekküllü bir tablette sunulması ise MatePad Paper’ı daha dikkat çekici hâle getiriyor. E Ink ekranın varlığı, tabletin açık havada kullanımını da kolaylaştırıyor. Ekranın üzerindeki özel parlama engelleyici katman 32 parlaklık seviyesini destekliyor. Böylelikle karanlık ortamlarda okuma yapmak da kolaylaşıyor.

MatePad Paper’ın ekranının geleneksel e-kitap okuyuculardan büyük olması da Huawei’nin dikkat çektiği noktalar arasında yer alıyor. Daha fazla yazının gösterilebildiği ekran, sayfa çevirme gereksinimini azaltıyor. Huawei’nin yazılım ekibinin geliştirdiği akıllı yenileme modu ise MatePad Paper ile video izleme, web’de gezinme deneyimini diğer E Ink ekranlı cihazlardakine kıyasla daha hızlı hâle getiriyor.

MatePad Paper, şirketin ikinci nesil M-Pencil kalemini destekliyor. HarmonyOS 2.0’ın özel bir versiyonuyla çalışan tablet, Huawei’nin akıllı telefonlarından akıllı içerik transferini destekliyor. 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip MatePad Paper, Wi-Fi 6+ desteği de sunuyor. Güç butonuna entegre parmak izi tarayıcısıyla gelen tabletin bekleme süresi dört haftayı buluyor.

Huawei MatePad Paper için siyah, haki ve mavi renk seçenekleri sunuluyor. Tablet Avrupa’da 499 avro karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER