Manşetler

Huawei MatePad ile öğrenciler için uygun bir tablet seçeneği sunuyor

huawei matepad

Samsung yakın zamanda Galaxy Tab S6 Lite modelini tanıtmıştı. Bu model daha önce duyurusu yapılan Galaxy Tab S6 modelinin daha düşük profili bir versiyonu niteliğini taşıyor. Huawei de Samsung’unkine benzer bir adım attı. Bugün tanıtımını gerçekleştirdiği Huawei Nova 7 üçlüsüyle birlikte Huawei MatePad tabletin de tanıtımını gerçekleştirdi.

Huawei MatePad, geçtiğimiz şubat sonunda duyurusu gerçekleştirilen MatePad Pro modelinin daha farklı bir kitleye hitap eden versiyonu olarak nitelendirilebilir. Eğer MatePad Pro profesyonel kullanıcılara hitap ediyorsa, Huawei MatePad daha çok eğitim amaçlı kullanımlara hitap edecek bir ürün olarak pazarlanacaktır.

MatePad’de eğitim amaçlı kullanımlara imkan veren iki özellik var. Bunlardan bir tanesi eğitim odaklı kaynaklar, diğeri de “Focus UI” olarak adlandırılan ve işe odaklanmayı sağlayan özel kullanıcı arayüzü modu. Ayrıca elektronik kağıt ekranına benzer bir görünümü yansıtan özel bir okuma modu da var. Bu kullanıldığı zaman ekranın mavi ışık yayılımı azaltılıyor. Her yaştan kullanıcı bu özelliği beğenecektir.

huawei matepad

Huawei MatePad, sahip olduğu özelliklerle multimedya tüketimi için de elverişli bir tablet olacak gibi görünüyor. Tablette Kirin 810 işlemci ve 4 GB RAM var. Ekranı ise 10.4 inç büyüklüğe ve 2000 x 1200 piksel çözünürlüğe sahip. Dört adet hoparlörü ise Harman Kardon tarafından optimize edilmiş bir ses çıkışı sunuyor.

Tıpkı daha önce gördüğümüz MatePad Pro gibi, Huawei MatePad’in de çekim noktalarından bir tanesi M-Pencil ekran kalemi. Ancak bu aksesuarı tabletten ayrı olarak satın almak gerekecek.

Huawei MatePad’in Çin fiyatı 1899 yuan (1867 TL) olarak belirlendi. Bu arada tabletin dikkat çeken bir noktası da, tıpkı Huawei’nin yeni Android telefonları gibi Google Play Store’a ve Google uygulamalarına sahip olmaması. Bunun yerine Huawei AppGallery’den uygulamaları indiriyor veya popüler uygulamaları alternatif kaynaklardan temin ediyorsunuz. Ancak en son Huawei P40 lite inceleme yazısında belirttiğimiz gibi, Google Play Store’un eksikliği gitgide daha az sorun teşkil edecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER