İncelemelerManşetler

Huawei MatePad 10.4 (2022) İncelemesi

Huawei MatePad 10.4 2022 inceleme yazısında ve videosunda Türkiye'de satışa sunulan en yeni Huawei tabletlerinden biri ile ilgili yorumlar var.
huawei matepad 10.4 2022 inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei MatePad 10.4 (2022)
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Huawei, söz konusu tabletler olduğunda da sağlam seçenekler sunuyor. Mevcut seçeneklerin dışında bir alternatif arayan, Huawei markalı dizüstü bilgisayar veya tablete sahip olup da onunla uyumlu çalışacak, birden fazla işe yarayacak bir tablet arayanlar için Huawei’nin ürün portföyünde dikkate değer seçenekler var. Bunların arasına son olarak Huawei MatePad 10.4 katıldı. Yaklaşık iki yıl önce görmüş olduğumuz 10.4 inç ekranlı tabletin takipçisi olan bu 2022 model ürün, selefine göre dikkate değer ilerlemelere sahip. Üstelik HarmonyOS 2’nin verdiği esneklik ve farklı aksesuarlarla kullanım imkanı sayesinde, bir içerik tüketim cihazı olmaktan çıkıp üretkenlik odaklı işlerde de ihtiyaçları karşılayabiliyor. Huawei MatePad 10.4 inceleme yazısı ve videosunda yeni Huawei tableti ile ilgili izlenimler ve yorumlar yer alıyor.

Huawei MatePad 10.4 2022 inceleme: Tasarım

Huawei MatePad 10.4, tasarım anlamında selefinden çok farklı değil. Yuvarlatılmış köşeleri ve ona uyum gösteren 10.4 inçlik ve köşeleri kavisli bir ekranı var. Yüzde 84 gibi, bir tablet için yüksek bir ekran-gövde oranı var. Yatay veya dikey tutuşta tableti rahatça kullanmanıza imkan sağlıyor. Bununla birlikte ön ve arka kameraların yerleşimi, tabletin öncelikle yatay kullanıma uygun biçimde tasarlandığını gösteriyor. Ekranın etrafını saran çerçeve tasarlanırken incelikle tutuş sırasında yanlış dokunmaların önlenmesi arasında iyi bir denge tutturulmuş.

huawei matepad 10.4 2022 inceleme

MatePad 10.4’ün önü camla kaplıyken kenarları ve arkası alüminyumdan yapılmış. Sağlam ve değerli bir tablet olduğu hissini iyi şekilde veriyor. 7,35 milimetrelik kalınlığıyla bir tablet için istenen aralıkta yer alırken, 450 gram ağırlığı için de aynı yorumu yapabiliriz. Tableti elde tutup bir şeyler okurken veya izlerken yorgunluk hissi yaratmıyor. İnce profili de tableti tek elle tutup kullanma konusunda rahatlık sağlıyor.

Kameranın üstte kaldığı yerleşime göre konuşacak olursak, sol tarafta güç düğmesi var. Ondan uzak olmayacak biçimde, üst kenara ses tuşları yerleştirilmiş. Bu tuşlar normale göre biraz küçük tutulmuş, tabletin siyah gövdesinde bir bakışta ayırt etmek hemen mümkün olmasa da, el yordamıyla bulup kullanma konusunda sıkıntı yok. Yeterli tuş derinlikleri var ve her ikisi de yumuşak. Bu nedenle kullanmak da kolay oluyor. Kısa kenarlara ikişer adet hoparlör yerleştirilmiş. Sağ kenarda, iki hoparlör ızgarasının ortasında USB-C portu mevcut. Alt kenarda microSD kartı için bir tepsi var. Arkada ise kamera, flaş ve mikrofon üçlüsü, hap biçiminde küçük bir modülde yer alıyor ve yatay eksende konumlandırılmış Huawei logosuna uyum gösteriyor.

huawei matepad 10.4 2022 inceleme

Huawei MatePad 10.4 2022 inceleme: Ekran, Ses ve Kamera

Huawei MatePad 10.4, adından da anlaşılacağı üzere 10.4 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip ekranla geliyor. Bu ekran 2000 x 1200 piksel çözünürlüğe sahip, bu da 224 ppi’lik bir piksel yoğunluğuna karşılık geliyor. Bir tablet için fazlasıyla yeterli bir keskinlik ve netlik var, yazılar okunaklı, grafikler ise rahatlıkla görünüyor. Ekranın 1300:1 kontrast oranı da web sitelerini, dokümanları, elektronik gazete veya dergileri rahatlıkla okumaya izin veriyor. Aynı zamanda kontrast, makul bir renk canlılığının da elde edilmesine katkıda bulunuyor.

huawei matepad 10.4 2022 inceleme

IPS LCD teknolojisine sahip olan ekran geniş görüş açılarına sahip. 470 nitlik parlaklık değeri ise ortalamanın üzerinde. Sadece içeride değil, dışarıda da iyi bir görüş söz konusu. Sahil kenarında bir kafede, gözümüzde gözlük varken MatePad 10.4’ün ekranını rahatlıkla görmek ve çalışmak mümkün oldu. Ekranın renk sıcaklığını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Üstelik ekran ayarları içinden Doğal Ton ayarını açarak ekranın renk sıcaklığının bulunduğunuz ortama göre otomatik olarak ayarlanmasıunı da mümkün kılabilirsiniz. Bu ayar özellikle kitap ve benzeri materyalleri okurken ya da Word gibi yazılımlarda çalışırken kullanışlı oluyor.

Huawei’nin MateBook Serisi dizüstü bilgisayarlarında olduğu gibi, MatePad 10.4’ün ekranında da TÜV Rheinland’ın çift sertifikasıyla göz sağlığının da gözetildiği gösteriliyor. Düşük Mavi Işık ve Titreşimsiz Ekran sertifikalarıyla ekranın mavi ışık ve titreşiminin efektif biçimde azaltıldığı belgeleniyor. Gerçekten de, uzun süre boyunca çalışırken veya bir şeyler izlerken göz yorgunluğu hissedilmiyor.

huawei matepad 10.4 2022 inceleme

MatePad 10.4’ün yüksek çözünürlüklü IPS LCD ekranı video izlemek veya oyun oynamak için yeterli alanı sunmakla kalmıyor, kalite açısından da iyi bir konumda bulunuyor. Bu tablette Disney+, Netflix veya YouTube gibi farklı platformlardan videoları izlemeniz mümkün. Disney+’taki HD içerikleri orijinal çözünürlüğünde izleme imkanınız var. Benzer şekilde farklı yöntemleri kullanarak izleyeceğiniz YouTube videolarında da yüksek çözünürlüğün tadını çıkarabilirsiniz.

Huawei’nin bu tabletinde dört adet hoparlör olduğunu belirtmiştik. Bu dört hoparlör, aynı fiyat segmentindeki diğer tabletlere nazaran çok daha güçlü ve doyurucu bir ses çıkışı sunuyor. Harman Kardon tarafından güçlendirilmiş bu ses sistemi, aynı zamanda Histen 7.0 algoritmasının yardımıyla müzik dinlerken veya film izlerken en iyi derecede sesin duyulmasını sağlıyor. Ses çıkış şiddeti tablet ortalamanın üstüne çıkıyor. Baslar iyi şekilde hissediliyor, yüksek seste tizlerde de aşırıya kaçma yok. Çevresel ses etkisi ve dolgunluk da memnun edici seviyede. YouTube’daki çeşitli Dolby Atmos tanıtım videolarıyla hoparlörleri test ettiğimizde, sesin yönünün iyi biçimde hissedildiğini gözlemledik. Bu tablette film izlemek gerçekten keyifli oluyor. Aynı şekilde, özellikle arkadaşlarınızla birlikte müzik dinlemek istediğinizde, başka bir ses aksesuarına ihtiyaç bıraktırmayacaktır.

huawei matepad 10.4 2022 inceleme

MatePad 10.4’ün 2022 modelinde de 3.5mm kulaklık jakı yok. Kutudan da kulaklık çıkmıyor. 3.5mm – USB-C adaptör ile kablolu kulaklıkları bağlayabilirsiniz. Ancak en güzeli bir kablosuz kulaklık olacaktır. Bu noktada Süper Cihaz olarak adlandırılan kolay bağlantı ve geçiş imkanlarıyla Huawei FreeBuds kulaklıklar isabetli birer seçim olacaktır.

Ses çıkışı tarafında olduğu gibi, ses girişi tarafında da MatePad 10.4 güçlü görünüyor. Bu tablette üç adet mikrofon var. Ses yakalama konusunda bu mikrofon sistemi gayet iyi. Temiz, berrak, bas ve tiz açısından dengeli ses kayıtlaır yapmak mümkün. Üstelik gürültü önleme özelliği sayesinde ortamdaki gürültünün azaltılması da söz konusu. Arka plan gürültüsünün bastırılması konusunda işlem yapıldığı ses kayıtlarından anlaşılıyor. Bu özellik sayesinde tablet üzerinden yapacağınız online görüşmelerde sesiniz karşı tarafa anlaşılır biçimde gidecektir. Mikrofon sistemi, MatePad 10.4’ün Zoom toplantıları için kullanışlı bir araç olmasını sağlayacaktır.

Söz toplantılardan açılmışken MatePad 10.4’ün kameralarından da bahsetmeden geçmeyelim. Tabletin hem önünde hem de arkasında 8 megapiksel çözünürlüklü kameralar bulunuyor. Her iki kamera da 1080p video desteğine sahip. Arka kamera otomatik odak özelliğine sahip. Belge tarama ve bunun gibi işlerde iyi iş görecektir. Ön kamera ise video görüşmeler nedeniyle biraz daha önem kazanıyor. Bu kamera da farklı ışık koşullarında iyi iş çıkarıyor. Düşük ışıkta bile, gayet anlaşılır, yüzü net biçimde gösteren, bununla birlikte az da olsa gürültü içeren bir görüntünün varlığı söz konusu. Bunu da oldukça iyi bulduğumuzu söylememiz gerekiyor.

Huawei MatePad 10.4 2022 inceleme: Performans ve Pil

Huawei MatePad 10.4’te HiSilicon Kirin 710A işlemci bulunuyor. Bu işlemci dört adet 2.0 GHz Cortex-A73 ve dört adet 1.7 GHz Cortex-A53 çekirdeğe ve Mali G51 GPU’ya sahip. 4 GB RAM taşıyan bu tabletin 64 GB veya 128 GB’lık depolama alanı seçenekleri var. 512 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası mevcut. Yükleyeceğiniz uygulamaları, oyunları ve bulut tabanlı Huawei Drive’dan yararlanma imkanını göz önünde bulundurduğumuzda, 64 GB kapasiteli model çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır. Ancak yer konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamak, microSD kart için ek masraf yapmamak için 128 GB kapasiteli versiyonu tercih edebilirsiniz. Üstelik Huawei, bu seçeneği Sound Joy hediyesiyle birlikte daha cazip hâle getiriyor.

huawei matepad 10.4 2022 inceleme

MatePad 10.4’ün sahip olduğu donanım paketi, günlük işler için yeterli. İnternette gezinme, e-posta alma veya gönderme, çeşitli sosyal medya uygulamalarını kullanma, Not Defteri ve benzeri uygulamalarda not alma gibi işler için makul bir performans var. Kullanıcı arayüzünde de genel olarak akıcı biçimde gezinmek mümkün. Aynı durum internet tarayıcısında sayfalar arasında geçişlerde ve sayfa kaydırmalarında da görülüyor. Aynı anda birden fazla uygulamayı birlikte kullanma konusunda da genel olarak iyi bir performans sergiliyor. 4 GB RAM, aynı anda birden fazla uygulama arasında, çalışmaları kaybetmeden veya sayfa ya da uygulama yeniden yüklenmeden geçiş yapma konusunda beklendiği gibi bir performans gösteriyor. Dört veya beş uygulamayı açtıktan sonra eski uygulamalara dönüşte yeniden yüklenme söz konusu, ancak bu durum şimdiye kadar çalışmalarımızda kayba yol açmadı. Oyun konusunda da MatePad 10.4, ana akım kullanıcıların ilgi göstereceği, çok fazla sistem kaynağı gerektirmeyen oyunları oynamakta yeterli olacak, bu yöndeki ihtiyaçlara cevap verecektir.

huawei matepad 10.4 2022 inceleme

Pil tarafına geldiğimizde ise bu tabletin 7250 mAh kapasitelim pile sahip olduğunu görüyoruz. Huawei, bu büyük kapasiteli pilin 13,5 saate kadar kesintisiz yerel video oynatma imkanına sahip olduğunu söylüyor. Yüzde 50’nin biraz üzerinde bir parlaklıkta, internet üzerinden oynatılan bir video ile 10 saatin biraz üzerinde bir pil ömrüne ulaşmanın mümkün olacağını tahmin ediyoruz. Yani, uzun uçak veya otobüs yolculuklarında bu tablet, birkaç tam uzunlukta filmi izlemek için yeterli olacaktır. Normal yoğunluklu kullanımda ise her 2-3 günde bir şarj edileceğini düşünüyoruz. Kutudan çıkan 18W güç adaptörü ile iki saat civarında bir sürede pil tamamen doluyor.

Huawei MatePad 10.4 2022 inceleme: Yazılım ve Güvenlik

Huawei MatePad 10.4 2022 tablette HarmonyOS 2.0 sürümü yüklü olarak geliyor. Birkaç ay önce detaylı incelemesini yayınladığımız Huawei MatePad Pro 12.6 ile birlikte Huawei’nin tablet tarafında HarmonyOS için son olarak ne gibi gelişmeler sunduğuna yakından bakmıştık. Aradan geçen zaman zarfında Huawei’nin yine boş durmadığını ve tablet deneyimini daha da zenginleştirecek yeni araçlar ve özellikler sunduğunu görüyoruz.

huawei matepad 10.4 2022 inceleme

Öncelikle HarmonyOS ile birlikte Huawei tabletleri için yepyeni bir Ana Sayfa tasarımı sunulmuştu. Eskiden uygulamalar dağını biçimde görünüyordu ve aralarından istediğinizi bulmanız pek kolay değildi. Huawei’nin “üretken masaüstü” olarak nitelendirdiği yeni ana sayfa düzeni sayesinde tableti sanki bir dizüstü bilgisayarmış gibi kullanma hissini yaşayabilirsiniz. Alt İstasyon olarak adlandırılan bölüme sık kullandığınız uygulamaları sürükle-bırak yöntemiyle ekleyebilir, mevcut olanları çıkarabilirsiniz. Bu bölüm bir çizgiyle ayrılıyor. Çizginin sol tarafında 7 uygulama bulunabiliyor, sağ tarafındaki üç uygulama kısayolu ise son kullanılan uygulamalara ayrılmış. Böylelikle, her sayfada görüntülenen Alt İstasyon on farklı uygulamaya hızlı şekilde erişim imkanı sağlıyor.

Servis Widget’ı ise ilk kez gördüğümüz bir özellik. Şu anda Huawei’nin Müzik, Kamera, Galeri gibi çeşitli uygulamalarını destekliyor. Bu uygulamaların ikonlarında aşağıdan yukarı doğru sürüklediğinizde widget benzeri çeşitli araçlar ortaya çıkıyor. Örneğin, Müzik uygulamasında sürüklediğinizde çalma kontrolleri, Kamera’da ise fotoğraf, video, selfie gibi modların kısayolları gösteriliyor. Bunların sağ üst köşesindeki iğne simgesine tıklatarak bunları ana ekranda sayfaya sabitleyebilir, normal bir widget’a dönüştürebilirsiniz.

huawei matepad 10.4 2022 inceleme

Bazı sık kullandığımız tablet uygulamaları, her ne kadar tablet dikey olduğu kadar yatay olarak da kullanılsa da, düzenini sadece dikey moda göre ayarlar. Bu nedenle bu uygulamaları kullanmak için tableti düşey yönde tutmak gerekir. HarmonyOS ise bu noktada büyük esneklik sağlıyor. Eğer bizim gibi tableti yatay yönde kullanmayı tercih ediyorsanız, Petal Search veya BluTV gibi uygulamalarda, uygulamaların dikey modunun yataya uydurulmuş biçimde açıldığını göreceksiniz. Uygulama arayüzünün her iki yanında boş alanlar olsa da, arayüz içinde kaydırmayı bu alanlarda yukarı aşağı sürükleme yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamada yeni bir bölüm açmak istediğinizde ise, bu bölüm ayrı bir sayfada, diğer sayfanın yanında açılacak. Böylece yatay tutuşta geniş ekranı daha verimli kullanmış olacaksınız. Örneğin, BluTV’de izlemek istediğiniz içeriği ararken veya yeni dizileri keşfederken ikinci seviye arayüzü ana pencerenin yanında açabilir, uygulamada daha kolay gezinebilirsiniz. Veya Petal Search’ta arama yaparken bu şekilde uygulamayı daha verimli kullanmak mümkün oluyor. Sahibinden.com uygulamasında ilanlara bakarken de bu uygulama çoğaltıcı fazlasıyla işe yarıyor.

MatePad 10.4’ün büyük ekranı, aynı anda birden fazla uygulama penceresinde çalışmayı kolaylaştırıyor. Herhangi bir uygulama tam ekranda açıkken, ekranın sağ kenarından ortaya doğru sürükleyip beklettiğinizde çoklu görev çubuğunu göreceksiniz. Buradan açmak istediğiniz uygulamanın kısayolunu basılı tutup ekrana sürükleyerek bölünmüş pencerede açabileceğiniz gibi, sadece tıklayarak yüzer pencere biçiminde de açabilirsiniz. Aynı anda dört tane uygulamayı ekranda kullanabileceğiniz gibi, 10 adet yüzer pencereyi açık tutup istediğiniz zaman ekrana getirebilirsiniz.

huawei matepad 10.4 2022 inceleme

Huawei’nin farklı segmentlerdeki bireysel tüketici elektroniği cihazları birbirleriyle iyi anlaşıyor ve kullanıcılara güzel imkanlar sunuyor. Daha önceki Huawei ürün incelemelerinde Çoklu Ekran İş Birliği olarak adlandırılan özellikten bahsetmiştik. Huawei, şimdi bu özellikleri daha da zenginleştirdi ve “Süper Cihaz” çatısı altına topladı. Huawei’nin deyimiyle bir “Süper Cihaz” olan MatePad 10.4, bir Huawei telefonu veya MateBook dizüstü bilgisayarları olan sahiplerine, tabletlerini daha verimli biçimde kullanma imkanı sağlıyor. Örneğin Huawei P50 Pro gibi bir EMUI yüklü telefonunuz varsa, telefonun ekranını tablete yansıtabilirsiniz. Eğer telefonunuz yakınlardaysa, Kontrol Paneli içindeki Süper Cihaz kutucuğunda telefonu göreceksiniz. Buna tıklattığınızda, telefonun ekranı tablete yansıtılacaktır. Tıpkı MateBook bilgisayarlarda olduğu gibi, telefonun kontrolünü tablet ekranında yapabilirsiniz.

Bir Huawei dizüstü bilgisayarınız varsa, MatePad 10.4’ü ihtiyaç duyduğunuzda ikinci bir ekran gibi kullanma imkanınız var. Tıpkı akıllı telefonu bağladığınız gibi, yakınlarda destekleyen bir MateBook Serisi dizüstü bilgisayar varsa, Süper Cihaz bölümünde bunu göreceksiniz. Buna tıklattığınızda bağlantı hızlı biçimde kurulacaktır. Daha sonra dizüstü bilgisayarın ekranını tablete yansıtabilir veya ekranı genişletebilirsiniz. Öte yandan tablet ve dizüstü bilgisayar “İş Birliği” modunda çalışabiliyor. MateBook bilgisayarın klavyesini ve trackpad’ini kullanarak MatePad 10.4’ü yönetebilir, iki cihaz arasında kolaylıkla fotoğraf veya video paylaşabilir veya metin kopyalayabilirsiniz. Tüm bu saydığımız işlevleri Huawei MateBook 14 (2022) ve MatePad 10.4 ikilisi arasında hızlı ve verimli şekilde deneyimledik.

huawei matepad 10.4 2022 inceleme

Söz konusu uygulamalar olunca, Huawei AppGallery MatePad 10.4’ün başlıca uygulama ve oyun indirme kaynağı. Özellikle Türkiye’de AppGallery bir hayli zengin. Huawei Türkiye’nin yoğun çalışmaları ve ilgisi sonucunda bugün pek çok popüler yerli uygulama AppGallery’den indirilebilir durumda. Netflix, Disney+ gibi multimedya uygulamalarını, Facebook veya Twitter gibi sosyal medya uygulamalarını ve daha fazlasını Petal Search üzerinden aratıp çeşitli alternatif kaynaklardan kurabilirsiniz. Huawei, bu tür uygulamaların güncelleme işlemlerini de mümkün olduğu kadar zahmetsiz hâle getirmeye çalışmış. Bu arada YouTube, Google Haritalar gibi, Google Play Servislerini gerektiren uygulamalara erişim için de Huawei AppGallery’de bulunan Gspace uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulama, tabletin sertifikalı bir Google cihazı gibi davranmasını sağlayarak sözünü ettiğimiz uygulamaları veya Huawei AppGallery’de bulunmayan çeşitli uygulamaları kullanmayı sağlıyor. Bu uygulamaları Gspace üzerinden açıyorsunuz, ancak arzu ettiğiniz takdirde kısayollarını ana ekrana ekleyebilirsiniz.

Bu arada Petal Search arama motorunun Huawei MatePad 10.4 ile yapılacak araştırmalarda veya planlamalarda giderek daha kullanışlı hâle geldiğini görüyoruz. Bir arama motoru olarak Petal Search, isabetli sonuçlar sunuyor. Üstelik uygulama içinde sunulan farklı bölümler de hayatın çeşitli alanlarında işe yarıyor. Örneğin, tatil için bulunduğum memleketim Antalya’nın Finike ilçesinde, ben uzak olduğum zamanlarda açılmış birçok farklı gidilecek mekanı Petal Search’ün Yakınlarda bölümünden keşfetmek mümkün oldu. Alışveriş bölümü ise, farklı alışveriş sitelerinden derlenen ürünleri, ızgara biçiminde, rahatlıkla anlaşılır ve gezilebilir bir yapıda gösteriyor.

Huawei MatePad 10.4 2022 inceleme: Aksesuarlar

Huawei MatePad 10.4 paketi içinde iki farklı kutu var. Bunlardan biri tableti, şarj aksesuarını ve kabloyu barındırırken diğerinde ise Huawei Akıllı Manyetik Klavye. Bu sayede tableti tercih edenlerin klavyeli kılıf için ek masrafa girmesi gerekmiyor. Kılıf, tabletin kalınlığını artırmadan çanta ve bunun gibi yerlerde rahatlıkla taşımayı sağlıyor. Aynı zamanda tableti bir dizüstü bilgisayar gibi kullanmak isteyenler için de kolaylık sağlıyor.

huawei matepad 10.4 2022 inceleme

MatePad 10.4, bu klavyeli kılıfa sıkıca oturtulduktan sonra ekranda bağlantı penceresi açılıyor ve Bluetooth üzerinden bağlantı hızlı biçimde kuruluyor. Sağ kenarda yer alan küçük anahtar sayesinde klavyeyi istediğiniz zaman kapatmanız mümkün. Üstelik burada bulunan USB-C portu üzerinden klavyeyi ayrı olarak şarj etme imkanınız da var. Bununla birlikte tablet üzerinden kablosuz olarak manyetik şarj imkanı da mevcut durumda bulunuyor.

Akıllı Manyetik Klavye üzerinde Türkçe karakterler de eksiksiz biçimde yer alıyor. Tuşların büyüklükleri parmak uçlarının rahatça temas edeceği biçimde ayarlanmış. Üstelik tuşlar arasında da geniş mesafe var. Yazı yazarken parmaklarınız klavye üzerinde rahatlıkla hareket ediyor ve rahat biçimde yazı yazılıyor. 1.3 milimetre gibi yeterli bir tuş hareket mesafesi var ve bu sayede yazı yazarken parmak uçlarınızda basınç hissetmiyorsunuz.

huawei matepad 10.4 2022 inceleme

MatePad 10.4 ile birlikte kullanılan Akıllı Manyetik Klavye, bir PC’de olduğu gibi çeşitli klavye kısayollarını kullanma imkanı veriyor. Kopyala, Yapıştır gibi komutları CTRL ve bilindik tuşların kombinasyonlarıyla uygulayabilirsiniz. Giriş yöntemini değiştirme veya Alt + Tab kombinasyonu ile açık uygulamalar arasında geçiş yapma imkanı da var. Böylelikle bir doküman üzerinde çalışırken ekrana dokunmak için parmaklarınızı klavyeden kaldırmadan istediğiniz uygulamaya geçebilir, dilediğiniz veriyi kopyalayıp başka bir uygulamaya taşıyabilirsiniz.

Akıllı Manyetik Klavye’nin yanına bir de kablosuz fare ekleyerek bu tablette çalışma deneyimini masaüstü bilgisayarınkine daha da yaklaştırabilirsiniz. Bluetooth klavye bağladığınızda imleç yarı saydam bir daire biçiminde görünüyor. Bunu istediğiniz yere kolaylıkla hareket ettirerek HarmonyOS kullanıcı arayüzünde gezinebilirsiniz. Sağ tıklayarak ek menüleri görüntüleme, kadranı çevirerek sayfa içinde yukarı-aşağı kaydırma gibi işleri de fareyle yapabilirsiniz.

Yeni nesil Huawei M-Pencil da MatePad 10.4 ile iyi bir kullanım sağlıyor. Daha önce MatePad Pro 12.6 ile deneyimlediğimiz bu kalem, altıgen tasarımıyla rahatlıkla tutulurken kristal kalem ucu da ona şık bir görünüş kazandırıyor. MatePad Pro 12.6’da kalemin tabletle bağlantısı için arkada, kameranın yanındaki alana yerleştirmek yetiyor. MatePad 10.4’te eşleştirme için M-Pencil Şarj Cihazı gerekiyor. Tam şarjla 10 saate kadar kullanım sağlıyor. Ayrıca MatePad 10.4’te kullanılabilecek Jnotes, Flexcil veya Filmora Go gibi not alma, çizim yapma veya video düzenleme uygulamaları var. Bunları M-Pencil ile verimli biçimde kullanmak mümkün. M-Pencil ile ekranda not alma veya çizim yapmanın yanı sıra destekleyen dillerde el yazısından düz metne çevirme, el yazısında grafiğe dönüştürme, ekran görüntüsü alıp üstünde not alma veya çift tıklama gibi işlevler de sunuluyor.

Huawei MatePad 10.4 2022 inceleme: Sonuç

Huawei MatePad 10.4, sağlamlık hissini iyi şekilde veren, ince profiliyle ele rahat oturan, hafifliğiyle de zahmet vermeden kullanılan bir tablet. Elde tutup uzun süre boyunca bir şeyler izlemek için elverişli. Yatay kullanım için ideal boyutları ve ekran oranı var. Bununla birlikte tableti dik tutup bir şeyler okumak veya internette gezinmek isteyenler için de rahat edecekleri bir düzen sağlıyor. IPS LCD ekranı, yeterli bir görüş alanını sunmanın yanı sıra içeride ve dışarıda da tableti rahat biçimde kullanmanıza izin verecek bir parlaklığa sahip. Makul piksel yoğunluğu sayesinde net ve okunaklı yazılar, hoş görünümlü grafikler ve fotoğrafların varlığı söz konusu. Bu tablette video izlemek veya oyun oynamak keyifli, dört hoparlörlü ses sistemi ise keyfi birkaç kat artırıyor. Sekiz çekirdekli işlemcisi ve ona eşlik eden diğer donanım bileşenleri, bu tabletin öncelikli olarak hitap ettiği ana akım kullanıcı kitlesi için yeterli. Öğrenciler, giriş veya orta seviyede tecrübeye sahip kullanıcılar bu tabletle rahat edecektir. Akıllı Manyetik Kılıf’ın birlikte gelmesi sevindirici. Ek bir masrafa girmeden yazı yazmak, tableti korunaklı biçimde taşımak ya da bir şeyler izlerken veya görüntülü görüşmeler yaparken tableti uygun pozisyonda tutmak mümkün oluyor. Herhangi bir Bluetooth klavye ile masaüstü bilgisayara daha da yaklaşan bir deneyim elde edebilirsiniz. M-Pencil kalem desteği de önemli artılardan. Bu aksesuarlar sayesinde MatePad 10.4 sadece bir içerik tüketim aracı değil, aynı zamanda üretkenlik aracı hâline geliyor.

HarmonyOS işletim sistemi ile kullanıcılara farklı bir tablet deneyimi sunuluyor. Yeni ana ekran düzeni de masaüstü bilgisayar kullanım hissini başarıyla veriyor. Alt İstasyon sık kullanılan uygulamalara her yerde rahatlıkla erişmeyi sağlarken, şimdilik sadece belirli yerleşik uygulamalarda gördüğümüz Servis widget’ları iyi düşünülmüş bir fikir. Özellikle bunları ana ekrana sabitleyerek kullanışlılığı artırabilirsiniz. Süper Cihaz olarak adlandırılan çatı altında sunulan çeşitli ortak çalışma yolları ise, MatePad 10.4’ü diğer Huawei cihazlarıyla birlikte daha güçlü hâle getiriyor. Eğer hâlihazırda bir Huawei MateBook dizüstü bilgisayarınız veya Huawei akıllı telefonunuz varsa, MatePad 10.4 satın alma listenizin başında yer alabilir. Uygulama ve oyunlara erişim konusunda Huawei AppGallery, birçok yerli popüler uygulamayı ya da oyunu indirmede ihtiyaçlara cevap veriyor. Geride kalanlar için de Petal Search kullanışlı; Netflix, Disney+, Facebook, Twitter gibi uygulamaları zahmetsizce ve güvenli biçimde indirmeye izin veriyor. Üstelik GSpace adı verilen ve AppGallery’den indirebileceğiniz uygulama da; YouTube, Google Haritalar gibi Google uygulamalarına ve servislerine erişime izin veriyor. Yani kullanmaya alıştığınız uygulamalara erişim için bir yol mutlaka sunuluyor.

Huawei MatePad 10.4 (2022)
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

İLGİLİ HABERLER