İncelemelerManşetler

Huawei MateBook X Pro (2022) İncelemesi

Huawei MateBook X Pro 2022 inceleme videosunda ve yazısında üst sınıf Huawei dizüstü bilgisayarı ile ilgili yorumlar yer alıyor.
huawei matebook x pro 2022 inceleme

Huawei, MateBook Serisi ile dizüstü bilgisayar pazarında hatırı sayılır bir yer edindi. Farklı kullanıcı kitlelerine ve ihtiyaçlara hitap eden üyeler barındıran bu seri içinde MateBook X Pro, amiral gemisi ürün niteliğini taşıyor. Performans, malzeme kalitesi, tasarım ve diğer unsurlar açısından en iyisini isteyen ve bunun karşılığı olan fiyatı ödeyebilecekler için tasarlanan bu dizüstü bilgisayar, şimdi 2022’nin şartlarına ve ihtiyaçlarına uygun güncellemelerle karşımıza çıkıyor. 12. nesil Intel Core i7 işlemci, 14.2 inçlik yüksek çözünürlüklü ve kaliteli ekran, Thunderbolt 4 desteği, hızlı şarj gibi göz alıcı özellikler listede bulunuyor. 44 bin 999 TL’lik fiyat etiketine sahip olan bu üst düzey dizüstü bilgisayarı yaklaşık 10 gündür deneyimliyoruz. İzlenimlerimiz ve yorumlar detaylı Matebook X Pro 2022 inceleme yazısı ve videosunda yer alıyor.

Huawei MateBook X Pro 2022 inceleme: Tasarım ve Özellikler

Huawei MateBook X Pro 2022 modeli de metalden yapılmış bir gövdeye sahip. Ancak elimizde bulunan mavi renkli model, daha önceki MateBook serisi modellerinde görmediğimiz bir yüzeye sahip. Magnezyum alaşımlı gövde cilt dostu ve dayanıklı bir kaplamaya sahip. Bu kaplama bilgisayarın kapağını, taban bölümünü, kenarlarını, kısacası ekran, touchpad ve klavyenin dışında kalan hemen her noktayı kaplıyor. Mat yüzey hafif sürtünmesiyle dizüstü bilgisayarı tutarken veya taşırken elden kaymasını önlüyor. Yazı yazarken de avuç içinin temas ettiği bölümlerde var olan hafif sürtünme sayesinde ellerinizin rahatlıkla oturmasına yardımcı oluyor. Bu yüzeyin parmak izi ve lekelere karşı biraz hassas olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Ara sıra yumuşak bir bezle temizlemeniz yerinde olacaktır.

huawei matebook x pro 2022 inceleme

MateBook X Pro’nun tam CNC unibody teknolojisi sayesinde her yerinde bir bütün görünümünü veren bir tasarım karşımızda duruyor. Üstelik bu yapı sağlamlığı da artırıyor. MateBook X Pro, şık ve ince görünümünün yanında bir o kadar da sağlam. Dizüstü bilgisayarı kullanırken bunu hissediyorsunuz. Menteşe yapısı da aynı sağlamlığa sahip, bununla birlikte kapağı tek bir parmakla kaldırma ve bilgisayarı uyandırma kolaylığı hâlâ mevcut.

2022 modeli, geçen yılın modeline göre tasarımda dikkate değer farklılıklar içeriyor. Huawei, ekran büyüklüğünü artırmasına rağmen ekranın etrafında yine ince bir çerçeveye yer veriyor. Huawei, yüzde 92.5 gibi yüksek bir ekran-gövde oranına ulaşıyor. Sonuç olarak 14.2 inç ekranlı dizüstü bilgisayarın normalde sahip olmasını beklediğiniz yüzey alanına göre daha küçük bir alan kaplıyor. Konik profili en kalın yerinde 15.6 inç, en ince yerinde ise 5.4 milimetrelik kalınlığa sahip. Sonuç olarak karşımızda ince bir dizüstü bilgisayar var. Bu durum elde taşırken veya çantaya yerleştirirken rahat etmenizi sağlıyor. Ağırlık tarafında da 1.26 kilogram ile dizüstü bilgisayarlar içinde hafif tarafa doğru kaydığını söyleyebiliriz. Gerçekten de MateBook X Pro’yu elinize aldığınızda hafifliğini hissediyorsunuz. Bu, dizüstünde kullanırken veya kısa bir süre için elinizde tutup bir şeyler yapmak istediğinizde avantajınıza olacaktır.

huawei matebook x pro 2022 inceleme

Huawei’nin MateBook serisi dizüstü bilgisayarlarında gördüğümüz ve kullanmaya alıştığımız standart klavye düzenini X Pro 2022 modelinde de görüyoruz. Geniş tuş aralıkları, üst satırda yer alan ve kullanımı kolaylaştıran kestirme tuşları ile bu klavye kullanışlılığı artırıyor. Üstelik Huawei, MateBook 16s’nin klavyesinde gördüğümüz 1.5 mm’lik tuş basma derinliğini burada da sunuyor. Böylelikle yazı yazarken parmak uçlarınızda basınç hissetmiyorsunuz. Bunun yanı sıra tuşların sertliği de iyi biçimde ayarlanmış. Çok fazla oynaklık olmadan, ancak basmak için çok çaba harcamadan klavyeyi rahatça kullanabilirsiniz. Şu anda okumakta olduğunuz inceleme yazısını MateBook X Pro 2022’nin klavyesiyle yazıyoruz ve fazlasıyla rahat ettiğimizi söyleyebiliriz.

Daha önceki Huawei MateBook Serisi modellerinde sıklıkla gördüğümüz, bu dizüstü bilgisayarların simgelerinden biri hâline gelen klavyeye yerleştirilmiş kamera, 2022 modelleriyle birlikte ekranın üst kısmına taşınıyor. Daha önce MateBook D16 ve MateBook 16s’de gördüğümüz bu özelliği şimdi MateBook X Pro 2022’de de görüyoruz. Bu, önceki yerin görüş açısı konusunda sunduklarını beğenmeyenlerin hoşuna gidecektir. Bununla birlikte klavyeye yerleştirilmiş kameranın gizlilik konusunda sunduğu avantajlar da ortadan kayboluyor. Kamerayı fiziksel olarak kapatmak için ekranın sağ alt köşesinde bulunan Kontrol Paneli’ni açmalı ve burada bulunan Kamera kontrolünün hemen yanındaki aç/kapa düğmesine tıklatmalısınız. Daha önce bu düğme yoktu, MateBook X Pro’da yeni eklendiğini görüyoruz.

huawei matebook x pro 2022 inceleme

Buradaki web kamerası 720p video desteğine sahip. Işığın yeterli olduğu ortamlarda iyi bir görüntü kalitesi sunarken düşük ışıktaki görüntü performansını da iyi bulduk. Huawei, yapay zekâ destekli kamera özellikleri sayesinde online toplantılarda veya görüntülü görüşmelerde deneyimi daha yüksek seviyeye çıkarıyor. Kontrol Paneli içinden Kamera seçeneğine tıkladığınızda açılan pencerede çeşitli araçları göreceksiniz. Arka plan görüntüsünü değiştirme veya arka planı bulanıklaştırma, sahnede otomatik olarak ortalama ve bakış ayarlama özelliklerini daha önce MateBook D16 ve 16s modellerinde görmüştük. Bu özellikleri kullanmak isteğe bağlı, ancak hepsini açtığınızda görüntünüzün karşı tarafa biraz daha iyi şekilde gösterileceğini söyleyebiliriz. Şimdi bunun yanında Güzellik şeklinde yeni bir ayarı görüyoruz. Bunu açtığınızda cildi yumuşatma, parlatma, gözlerin şeklini değiştirme, cilt kontürünü ayarlama gibi ayarlara erişiyorsunuz. Bu ayarları genellikle akıllı telefonların selfie kameralarında görüyoruz. Huawei, bunu dizüstü bilgisayarına düzgün biçimde taşımış.

Huawei, dizüstü bilgisayarlarının simgesi olan bir özelliğinden vazgeçip geleneksele yönelmiş olsa da, bir başka simge niteliğinde unsur varlığını koruyor. O da parmak izi okuyucusunun yerleştirildiği güç düğmesi. Bu birim hızlı şekilde çalışıyor ve dizüstü bilgisayarın kilit ekranını kolaylıkla geçmeyi sağlıyor. Bununla birlikte MateBook X Pro’nun üst kısma yerleştirilmiş web kamerasının yanında Windows Hello destekli bir yüz tanıma sistemi de var. Böylelikle kilitli ekranı geçmek için sadece pratiklik değil, daha yüksek düzeyde güvenlik de yanınızda olacaktır. MateBook X Pro’yu kullanırken parmak izi de ekledik, ancak genellikle yüz tanımayı kullandığımızı belirtmeliyiz.

huawei matebook x pro 2022 inceleme

Touchpad de 2022 model MateBook X Pro’nun selefine göre gelişim gösterdiği dikkate değer alanlardan bir tanesi oluyor. Touchpad’in yüzey alanı büyümüş, dizüstü bilgisayarın sınırına uzanmış. Yumuşak yüzeyi, yüksek tepkiselliği ile harici mouse kullanmaya gerek bıraktırmıyor. Bu dokunmatik yüzey birden fazla parmakla klasik Windows hareketlerini destekliyor, rahatça kullanmayı sağlıyor. Bununla birlikte Huawei’nin FreeTouch olarak adlandırdığı sistem sayesinde touchpad ile daha fazlasını yapabiliyorsunuz. Örneğin, daha önce Huawei telefonlarında gördüğümüz, ekrana kapıya vururmuş gibi tıklatarak ekran görüntüsü alma işlevi şimdi touchpad’e taşınıyor. Üstelik iki parmağı kullanarak da ekran kaydına hızlı biçimde paylaşabilirsiniz.

Port seçenekleri bakımından MateBook X Pro 2022, bir en üst sınıf dizüstü bilgisayara yakışacak nitelikleri barındırıyor. Toplam dört adet USB-C biçiminde port var. Bunlardan solda olan iki tanesi Thunderbolt 4 portuna sahip. Yani 40 Gbps’ye kadar veri aktarımını destekliyor. Sağdaki USB-C portları da USB 3.2 Gen 1 portu var. Bu portlar da Thunderbolt 4 seviyesine çıkmasa da yüksek veri iletim hızlarına ulaşabiliyor. Huawei, USB-A cihazlarının bağlanmasını kolaylaştırmak için kutuya bir adet USB-C – USB-A adaptörü eklemiş. MateBook X Pro’ya monitör bağlamak için USB-C biçimindeki portları kullanmalısınız. Aynı anda iki adet 4K monitöre veya bir adet 8K monitöre görüntü çıkışı sağlanabiliyor. Bu arada sol kenarda 3.5mm kulaklık jakı da mevcut.

huawei matebook x pro 2022 inceleme

Huawei MateBook X Pro 2022 inceleme: Ekran ve Ses

Ekran özellikleri bakımından Huawei MateBook X Pro 2022, beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Öncelikle, yukarıda söylediğimiz gibi, ekran büyüklüğü 13.9 inçten 14.2 inçe çıkarılmış. Huawei, üretkenlik odaklı işlerin ön planda olacağı bu dizüstü bilgisayar için yine 3:2 görüntü oranını tercih etmiş. Bu görüntü oranı Word, Excel vb. ofis uygulamalarında ya da Photoshop, Premiere Pro gibi uygulamalarda daha fazla satır sayısı ve tek bir bakışta ekranda daha fazla içerik, görsel unsur veya araç görmeyi sağlıyor. İki uygulama penceresini ekranda yan yana kullanma konusunda da 16:9 ekranlara göre fazla geri kalmıyor.

Ekran çözünürlüğü 3120 x 2080 piksel, bu da 264 ppi gibi, bir dizüstü bilgisayar için fazlasıyla yeterli bir piksel yoğunluğu sunuyor. Ekranın keskinliği ve netliği çok iyi seviyede. Huawei, 90 Hz yenileme hızı ile 2021 modelin ekranına göre bir alanda daha ilerleme sağlıyor. Öte yandan ekranın dokunmatik özelliği de mevcut. Huawei Kontrol Paneli’ni açarken veya Spotify’da müzik dinlerken, bunun gibi işlerde dokunmatik ekran iş görüyor. Bununla birlikte Photoshop veya benzeri grafik uygulamalarında çalışacaklar için de dokunmatik ekran kullanışlı olacaktır. Huawei, ekrana rahatça dokunabilmeniz için ekranı sağlam bir camla kaplamış. Bu camın sertliği iyi, üstelik Huawei, çizilmelere karşı da yüksek dayanıklılığa sahip olduğunu söylüyor.

huawei matebook x pro 2022 inceleme

İnce çerçevelere sahip olan ekranın 500 nitlik maksimum parlaklığı içeride ve dışarıda rahat kullanım imkanı sağlıyor. Üstelik yukarıda sözünü ettiğimiz camın düşük yansıma katsayısı da, özellikle parlak ortamlarda görüşü kolaylaştırıyor. Ekranın görüş açıları yüksek, neredeyse tamamen yandan baksanız bile parlaklık ve renkte indirgeme çok düşük seviyede kalıyor. Ekran P3 renk gamını destekliyor, 1.07 milyar renkli ekran var. Bu durum Photoshop ve benzeri uygulamalarda gerçekçi renklerle çalışmaya olanak sağlıyor. Üstelik yüksek dinamik aralıklı videoları da izleyebilirsiniz. Netflix’te HDR desteğinin mevcut olduğunu belirtelim. Bu dizüstü bilgisayarın ekranı film, dizi veya YouTube videolarını izlemek için fazlasıyla elverişli.

Huawei, MateBook Serisi dizüstü bilgisayarlarının ekranında göz konforu odaklı özelliklere yer vermeyi sürdürüyor. Üstelik MateBook X Pro’nun ekranında bu özelliklerin daha ileri taşındığını görüyoruz. TÜV Rheinland Göz Rahatlığı Sertifikası 3.0 ile düşük mavi ışık ve titreşimsiz ekranın varlığı garanti altına alınmış oluyor. Ekranın titreşimsiz olması ve düşük mavi ışık seviyesi donanım bazında sunuluyor. Böylelikle uzun süreli kullanımlarda göz yorgunluğu olmuyor veya gece çalışırken uykunuzun kaçması engelleniyor. Şu anda okumakta olduğunuz bu inceleme yazısını gece 11-12 saatlerinde yazıyoruz ve MateBook X Pro 2022’nin ekranının bu göz konforu özelliklerinin performansının yüksek olduğunu bizzat deneyimliyoruz.

huawei matebook x pro 2022 inceleme

Ses tarafında da MateBook X Pro 2022 bir dizüstü bilgisayar için fazlasıyla güçlü görünüyor. Toplam 6 hoparlör var. İki grup woofer ve iki tweeter, Huawei Sound teknolojisinin yardımıyla net, berrak ve yüksek şiddetli bir ses çıkışı sunuyor. Üstelik çevresel ses etkisi çok iyi, baslar da iyi biçimde hissediliyor. En yüksek ses seviyesinde tizlerin aşırıya kaçması da söz konusu değil. Bu dizüstü bilgisayarda müzik dinlemek fazlasıyla keyifli, benzer durum videolar için de geçerli. Dolby Atmos desteği sayesinde filmleri, başka bir aksesuara ihtiyaç duymadan, MateBook X Pro 2022’nin ses sistemiyle izleyebilirsiniz. Klavyenin iki yanına yerleştirilmiş öne bakan hoparlörler film izlerken veya oyun oynarken içeriğin sizi sarmalamasına yardımcı oluyor.

Huawei Kontrol Paneli içinde Huawei Sound için özel bir kontrol bulunuyor. Buna tıkladığınızda Hoparlörler, Kulaklıklar ve Mikrofonlar için ayrı sekmeler var. Buradan her bir birim için farklı ses profillerini deneyebilir ve bunların arasından uygun olanı seçebilirsiniz.

Mikrofon demişken, MateBook X Pro 2022’de dört adet mikrofon var. Bu mikrofon sistemi optimum kullanım uzaklığında sesinizi kaydetme noktasında fazlasıyla iyi. Üstelik dizüstü bilgisayardan uzaklaşsanız bile sesiniz anlaşılacak biçimde yakalanıyor. Huawei Sound ayarları içinde TrueVoice Ses’i tercih ettiğiniz takdirde arka plan gürültüsü bastırılarak sizin sesiniz ön plana çıkarılıyor. Bunun başarıyla yapıldığını bizzat test ettik. Çevredeki seslerin de yakalanmasını, sizin sesinizle birlikte anlaşılır hâle gelmesi için TrueHD Ses profilini tercih edebilirsiniz.

Huawei MateBook X Pro 2022 inceleme: Performans ve Pil

Huawei MateBook X Pro 2022, beklendiği üzere 12. nesil Intel Core işlemciyle geliyor. Bu yüksek performanslı ve rahat taşınabilir dizüstü bilgisayarda Intel Core i7-1260P işlemci bulunuyor. Bu işlemci 30W TDP değerine sahip. Hız ve verimliliği bir arada sunmasıyla dikkat çekiyor. Üstelik Intel Evo sertifikasına da sahip. Bu sertifika için gerekli olan 12. Nesil Intel Core işlemci, Wi-Fi 6E desteği, Thunderbolt 4, uyku modundan anında uyanma, uzun pil ömrü, hızlı şarj, Intel Isis Xe grafik işlemci birimi gibi kriterleri karşılıyor.

huawei matebook x pro 2022 inceleme

Core i7-1260P işlemcinin yanında 16 GB LPDRR5 RAM ve 1 TB SSD bulunuyor. Bu donanım paketi sayesinde fiyatının karşılığını veren bir performans sağlanıyor. 60’ın üzerinde Chrome sekmesini sürekli açık olduğu, bunun yanı sıra farklı birçok uygulamanın da eşlik ettiği bir kullanımda MateBook X Pro 2022, işini teklemeden yapıyor. Photoshop veya Premiere Pro gibi üretkenlik uygulamalarında da akıcı ve seri biçimde çalışma imkanı sağlıyor.

Huawei MateBook X Pro 2022’de yüklü gelen PC Yöneticisi uygulaması içinde yer alan Optimizasyon ayarları içinde Performans ve Dengeli olarak adlandırılan iki farklı mod var. Dengeli mod, performans ile güç tüketimi arasında bir denge kuruyor. Core i7 işlemcinin maksimum performansını istiyorsanız ve dizüstü bilgisayar prize bağlıysa, Performans modunu etkinleştirebilirsiniz. Aynı modu Fn+P tuş kombinasyonuyla da etkinleştirebilirsiniz.

MateBook X Pro 2022’yi çeşitli benchmark testlerinden geçirdik. Aşağıdaki galeride test sonuçlarından ekran görüntülerini görebilirsiniz. Sıralamalarda MateBook X Pro’nun, ultra taşınabilir bir bilgisayar için iyi yerlerde olduğunu görüyoruz. Testleri Performans modu aktif durumda ve cihaz prize bağlıyken yaptığımızı belirtelim.

Bu dizüstü bilgisayarda MateBook 16s, D16 gibi dizüstü bilgisayarlarda gördüğümüz gibi, taban kısmında ince ve uzun, yeteri kadar geniş bir havalandırma ızgarası yok. Buna rağmen Huawei’nin çift Shark Fin fan sistemi ısıyı dışarıya atma konusunda iyi bir grafik sergiliyor. İşlemci ve diğer ana sistem bileşenlerinin bulunduğu yerde belli bir sıcaklık hissedilse de bunun makul aralıkta kaldığını görüyoruz. Ağır yük altında fan sesi hissediliyor, ancak bunu açık biçimde duymak için kulağınızı X Pro’ya yaklaştırmanız gerekiyor.

huawei matebook x pro 2022 inceleme

Pil tarafına geldiğimizde, 2022 model MateBook X Pro’da 60 Wh kapasiteli pil bulunuyor. Ekran parlaklığını çok yüksek seviyede tutmadığınız durumlarda ve dizüstü bilgisayarı kullanmadığınız zamanlarda beklemede tuttuğunuzda, sabahtan akşama bir iş veya okul gününü tek bir şarjla çıkarabilirsiniz. Mavi renkli ve Intel Core i7-1260P işlemcili versiyonla birlikte 90W Süper Şarj güç adaptörü geliyor. Huawei’nin test için gönderdiği ürünün kutusundan güç adaptörü çıkmasa da, elimizdeki 65W Mini Süper Şarj Adaptörü sayesinde de iyi bir hızlı şarj performansı sağlanıyor. Sadece 30 dakikada sıfırdan yüzde 58’e şarj etme imkanının olduğu belirtilirken, bilgisayarın pilinin yüzde 3’ten yüzde 100’e ulaşmasının yaklaşık bir buçuk saat civarında bir sürede tamamlandığını belirtelim.

Kutudan çıkan USB-C kablosuz ve güç adaptörü, çıktığınız seyahatlerde tek başına yeterli olacaktır. Bu ikiliyi sadece X Pro’yu şarj etmek için değil, Huawei’nin SuperCharge destekli akıllı telefon veya tabletini hızlı şarj etmek için de kullanabilirsiniz. Üstelik USB-C girişli diğer aksesuarları şarj için de bu kablo ve güç adaptörünü kullanabilirsiniz. MateBook X Pro 2022’yi şarj için istediğiniz USB-C portunu kullanabilirsiniz. Bu da pratiklik sağlıyor. Bu arada dizüstü bilgisayar, kapağı kapalı hâldeyken USB-C portlarına bağlanan akıllı telefon, tablet ve bunun gibi cihazları şarj edebiliyor. Bu da MateBook X Pro’yu çantadayken kullanılabilen bir powerbank’e dönüştürüyor. Eğer mobil cihazlarınız için güç ihtiyacı doğarsa, X Pro’yu bu iş için kullanabilirsiniz.

Huawei MateBook X Pro 2022 inceleme: Yazılım

Huawei MateBook X Pro 2022’de Windows 11 Home yüklü olarak geliyor. Klasik Windows 11 deneyimini sunmanın yanı sıra Microsoft Store’dan dağıtılan uygulamaları ve oyunları indirebilirsiniz. Geleneksel Windows programlarını da rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Huawei PC Yöneticisi ise, MateBook X Pro 2022’nin bakımını ve optimizasyonunu yapmanın yanı sıra, diğer Huawei cihazlarıyla verimli ortak çalışma deneyimlerine kapı açıyor.

huawei matebook x pro 2022 inceleme

Eğer Huawei markalı bir akıllı telefon ya da tablet sahibiyseniz, onu MateBook X Pro ile daha fazla kullanmak isteyeceksiniz. Bunların her biri Huawei’nin deyimiyle “Süper Cihaz”. Birbirleriyle kolayca bağlanıyor ve farklı işleri yerine getiriyor. NFC özellikli bir Huawei telefonunu touchpad’e dokundurarak iki cihazı kolaylıkla bağlayabilirsiniz. Yine Huawei Kontrol Paneli içinde bulunan Süper Cihaz panelini kullanabilirsiniz. Huawei P50 Pro veya bunun gibi bir EMUI telefonunun ekranını dizüstü bilgisayara yansıtabilir, aynı anda üç farklı uygulama penceresini açarak çalışabilirsiniz. Telefonun sesini ekrana yansıtma veya MeeTime görüşmelerini bilgisayardan gerçekleştirme imkanı da var.

MatePad Pro 12.6 veya bunun gibi bir Huawei tableti ise MateBook X Pro’nun yanında ikinci bir ekran gibi kullanılabiliyor. Veya İş Birliği modunu seçerek tablet ve dizüstü bilgisayarı yan yana ayrıca cihazlar olarak kullanabilir, ancak tableti PC’nin bir uzantısı olacak biçimde, X Pro’nun klavyesi ve touchpad’iyle yönetebilirsiniz. Kopyalama panosunun paylaşımı veya sürükle-bırak yöntemiyle içerik taşıma da sunulan imkanlar arasında bulunuyor. Huawei Share ile MateBook X Pro ve Huawei tablet ya da akıllı telefonları arasında kolayca dosya, fotoğraf veya video paylaşımı imkanının bulunduğunu da belirtelim.

huawei matebook x pro 2022 inceleme

Huawei’nin Çoklu Cihaz İş Birliği olarak adlandırdığı özellik ise MateBook X Pro’ya bağlanan bir akıllı telefon veya tabletin Windows Gezgini içinde ayrı bir harici birimmiş gibi görünmesini sağlıyor. Buradan fotoğraf, video veya diğer türdeki dosyaların transfer işlemleri rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor. AI Search ise, bağlı telefondaki veya tabletteki dosya, fotoğraf veya diğer içeriklerde arama yapma imkanı sağlıyor. Bunun yanı sıra, Huawei’nin PC için Huawei Mobile Cloud uygulamasını indirip kurduğunuz takdirde, Huawei Cloud üzerinde depoladığınız dosyalara erişebilir, bilgisayarda alan açmak için dosyaları buluta yükleyebilirsiniz. Üstelik bulutta sakladığınız notlara erişim imkanınız da var. Üstüne üstlük, aynı Huawei Kimliği altındaki cihazların konumlarını görme, kaybolmaları durumunda sesini çaldırma veya kilitleme gibi işler için de bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

“Süper Cihaz” kolaylıkları Huawei FreeBuds serisi kulaklıklar veya Sound Joy gibi hoparlörler için de geçerli. Bunları, tıpkı bir Huawei akıllı telefonuna veya tabletine bağlar gibi, kolayca MateBook X Pro’ya bağlayabilir, Windows’un daha karmaşık Bluetooth eşleştirme ayarlarıyla uğraşmazsınız.

Huawei MateBook X Pro 2022 inceleme: Sonuç

Huawei MateBook X Pro 2022, üst sınıf bir dizüstü bilgisayarda bulunmasını beklediğiniz özellikleri eksiksiz biçimde sunuyor. Zaten daha önceki X Pro modelleri tasarım ve malzeme kalitesiyle farkı hissettiriyordu. Şimdi yapılan tasarım ve malzeme güncellemeleriyle değerli bir cihaz hissini daha fazla veren bir ürün hâline gelmiş. Hafifliği ve inceliği de bu dizüstü bilgisayarı daha rahat kullanmayı ve taşımayı sağlıyor.

Ekran 3:2 görüntü oranıyla bu bilgisayarın esas hedef kitlesi olan üretkenlik odaklı kişilerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca yüksek çözünürlük, geniş renk gamı ve parlaklık da bu kişilerin bilgisayarı daha verimli şekilde kullanmalarına yardımcı olacaktır. Öte yandan boş zamanlarda eğlence ile ilgili ihtiyaçlara da iyi biçimde cevap verecektir. Ses sistemi ise ekranı bu alanda çok iyi biçimde tamamlıyor.

2022 model bir dizüstü bilgisayarda olmasını beklediğimiz yüksek seviyeli donanım özellikleri MateBook X Pro 2022’de mevcut. Ve bu paket sadece kağıt üzerinde kalmayarak yüksek performans sağlıyor. Pili de sabahtan akşama bir günü tek bir şarjla kullanmaya imkan sağlayacak performansı sunabiliyor. Hızlı şarj desteği ise bu noktada pili iyi şekilde tamamlıyor.

Yazılım tarafında, daha önceki Huawei MateBook Serisi dizüstü bilgisayarlarda gördüğümüz deneyimler mevcut, üstelik yeni özellikler ve işlevler de ekleniyor. Eğer Huawei markalı akıllı telefon veya tablet sahibiyseniz, MateBook X Pro 2022’nin verimliliği daha da artacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER