Teknoloji

Huawei Matebook X, E ve D ile dizüstü bilgisayar serisini güncelledi

huawei matebook x
Huawei MateBook X – Görsel: Engadget

Huawei geçen yıl MateBook‘u çıkardığından beri PC tarafında dikkat çekici bir şekilde sessiz kalıyordu. Ancak şirket uzun süren sessizliğini en sonunda üç yeni Windows 10 cihazıyla birden bozdu.

Öncelikle yepyeni bir şeyle, Çinli şirketin ilk Ultrabook’u MateBook X ile başlayalım. 13 inç ekranlı bu dizüstü bilgisayar MacBook Pro’ya doğrudan rakip olarak lanse ediliyor ve genel olarak Apple’ın en fazla satan dizüstü bilgisayarının tasarımından izler taşıyor.

Yine de, Huawei’nin Ultrabook bilgisayarı güç butonuna entegre edilmiş parmak izi okuyucusu, 3:2 görüntü oranlı ekran ve uzay teknolojisi seviyesindeki faz değişimli materyalin kullanıldığı fansız soğutma sistemiyle farklılaşıyor.

huawei matebook x
Huawei MateBook X – Görsel: Engadget

İşlemci gücü tarafına baktığımızda ise MateBook X’in yedinci nesil Intel Core i5 ve i7 işlemcilere, 256 GB ya da 512 GB SSD depolama birimine ve en fazla 8 GB RAM’e sahip olduğunu görüyoruz. Huawei bu dizüstü bilgisayarın 41.4 Watt-saatlik pilinin dokuz saatlik sürekli kullanıma imkan tanıdığını dile getiriyor.

Matebook X’in yanı sıra Huawei, MateBook E olarak adlandırılan tabletinin de güncelleştirilmiş bir versiyonunu duyurdu. Geleneksel yıllık güncelleme olarak nitelendirebileceğimiz bu yeni üründe Intel’in en son Kaby Lake serisi Core i5-Y ve m3 işlemci seçenekleri bulunuyor.

Huawei 2’si 1 arada tabletin ergonomisini 160 dereceye kadar hareket ettirilebilen yeni bir kılıfla iyileştiriyor. Tableti yerleştirme istasyonuna bağlamak için kullanılan Pogo pin sayısı da yediden üçe düşürülüyor. Bunun da orijinal modelde görülen yerleştirme sorunlarını çözmekte yardımcı olacağı belirtiliyor.

Son olarak bir de MateBook D modeli bulunuyor. Huawei’nin bu en büyük ekranlı dizüstü bilgisayarında 15 inç, Full HD ekran bulunuyor, ayrıca Nvidia GeForce 940MX ayrık grafik kartı da isteğe bağlı olarak sunuluyor. 35.8 x 23.9 x 1.69 cm.’lik boyutlara sahip olan bu dizüstü bilgisayarın, 1.9 kg. ağırlık ile şimdiye kadar görülmüş en hafif multimedya dizüstü bilgisayarlarından bir tanesi olabileceği dile getiriliyor.

Huawei bu üç yeni cihazın fiyatını ve ne zaman piyasaya sunulacaklarını henüz açıklamadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER