İncelemelerManşetler

Huawei MateBook X 2020 İncelemesi

Huawei MateBook X 2020 inceleme videosu ve yazısında şık tasarımlı Windows dizüstü bilgisayar ile ilgili yorumlar yer alıyor.
huawei matebook x inceleme

Huawei MateBook X
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
A300Teknoblog koduyla 300 TL indirim kazanın

SATIN AL

Huawei ilk MateBook X modelini 2017 yılının başlarında tanıttığında, bu dizüstü bilgisayar göz alıcı tasarımı ile dikkatleri üstüne çekmişti. Şık olmasının yanı sıra inceliği ve hafifliğiyle de Windows dizüstü bilgisayarları içinde ayrı bir yerde bulunuyordu. Huawei, üç yılı aşkın zaman sonra yeni bir MateBook X modeliyle karşımıza çıkıyor. Yeni model de ilk modelin en önemli özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Bununla birlikte tasarımda ufak tefek dokunuşlar söz konusu. Buna bir de zamanın ruhuna uygun performansı sunacak donanım bileşenlerini ekleyin. Huawei MateBook X 2020 inceleme yazısında Türkiye’de 12 bin 999 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunulan dizüstü bilgisayar ile ilgili yorumlarımız yer alıyor.

Huawei MateBook X 2020 inceleme: Tasarım ve Özellikler

Huawei MateBook X, yukarıda da belirttiğimiz gibi tasarım özellikleriyle ön plana çıkan bir dizüstü bilgisayar. Ultra hafif ve taşınabilir bilgisayar 1 kg ağırlığında ve 13.6 mm kalınlığında bir gövdeyle geliyor. Huawei, bu dizüstü bilgisayar için “iki büyük kahveden daha hafif” gibi bir nitelendirmede bulunuyor. Aslında bir açıdan bu dizüstü bilgisayarın öncelikle günün büyük bir bölümünü dışarıda geçiren ve bu sırada çantasına rahatlıkla sığdırabileceği ve her yerde çıkarıp rahatlıkla kullanabileceği bir dizüstü bilgisayar arayanları hedeflediğini gösteriyor.

Magnezyum alüminyum alaşımlı gövdeyle gelen bu dizüstü bilgisayar gerçekten de hayran bıraktıracak bir tasarımla geliyor. Kullanılan malzeme üst düzey ve cihazı kullanma zevkini artırıyor. Mat yüzeyi hafif bir sürtünmeye sahip. Bu sürtünme, özellikle klavyenin gerisinde kalan ve yazı yazarken avuç içlerinizin destek aldığı alanda işe yarıyor, ellerinizin yazı yazarken kayması önleniyor. Parmak izi ve kiri tutmama konusunda da dizüstü bilgisayarın yüzeyi başarılı olduğu görülüyor.

MateBook X’in Buz Gri ve Orman Yeşili olmak üzere iki renk seçeneği bulunuyor. Orman Yeşili bir dizüstü bilgisayar için biraz daha sıra dışı ve birçok kişinin ilgisini çekecektir. Bununla birlikte incelememize konu olan Buz Gri renk de fazlasıyla etkileyici bir renk. Şimdiye kadar gördüğümüz benzer renkteki dizüstü bilgisayarlara göre farklı bir tonu var. Bu da Huawei’nin ultra ince ve hafif dizüstü bilgisayarının diğerlerinden ayrılmasına yardımcı oluyor.

Konik bir profile sahip olan MateBook X’in port seçenekleri çok geniş değil. Sol kenarda USB-C portu, 3.5mm kulaklık jakı ve mikrofon var. Diğer kenarda da bir USB-C portu daha var. Şarj işlemi her iki USB-C portundan da gerçekleştiriliyor. Neyse ki, Huawei kutuya MateDock adını verdiği ek bir adaptör yerleştirmiş. Bu adaptörün üzerinde HDMI, VGA ve USB-A portuları var. Aynı zamanda bu portu kullanırken de bilgisayarı şarj etmeniz veya USB-C bağlantısından yararlanabilmeniz için ek bir USB-C portu bulunuyor. MateBook X’i taşıdığınız çantadan bu aksesuarı eksik etmemenizi tavsiye ederiz.

Huawei MateBook X’in 13 inç ekranı 3:2 ile son zamanlarda dizüstü bilgisayarlarda daha sık görmeye başladığımız ve kullanışlı bulduğumuz görüntü oranıyla sunuluyor. Ekranın etrafını çok ince bir çerçeve çevreliyor. Sağ, sol ve üst kenardaki çerçevenin kalınlığı 4.4 milimetre iken ekranın altında kalan çerçeve alanı biraz daha kalın. Burada Huawei logosunu görüyoruz. Huawei’nin belirttiğine göre ekran-gövde oranı yüzde 90. Bu da MateBook X’in normal 13 inç dizüstü bilgisayarlara göre daha küçük yüzey alanına sahip olmasına katkıda bulunuyor.

MateBook X’in Türkçe-Q klavyesi 13 inçlik ekran barındıran Huawei MateBook 13 modellerinde gördüğümüz klavye ile aynı boyutlarda tuşlara sahip. Tuşların yeteri kadar derin, iyi şekilde bastığınızdan emin oluyorsunuz. Zaten Huawei de tuşların 1.3 milimetrelik tuş basma aralığı ile konforlu ve rahat yazım imkanı sunduğunun altını çiziyor. Parmak uçlarınızda da bir basınç hissetmiyorsunuz. Bunun dışında tuşlar fazla sert değil, ancak oynak olduğunu da söyleyemeyiz. Parmaklarınızın klavye üzerinde hareketi için yeteri kadar alan var. Tuşların büyüklükleri iyi, bununla birlikte aralıkları da yeterli. Kısacası Huawei, klavye tasarımında tuşların boyutlarını ve yerleşimini iyi şekilde ayarlamayı başarmış. Bu arada klavyede arka aydınlatma da mevcut. Klavyenin en üst satırında yer alan fonksiyon tuşları içinde klavye parlaklık düğmesi de var. Ancak geniş bir parlaklık aralığı ayarı yerine üç farklı kademede aydınlık ayarı yapma imkanı sunuluyor.

Dizüstü bilgisayarın alt parçasının sağ üst köşesinde parmak izi okuyucusunun entegre edildiği güç düğmesini göreceksiniz. Bu birim daha önce incelediğimiz Huawei dizüstü bilgisayarlarındaki hızı ve kararlılığı sunuyor. Windows Hello aracılığıyla parmak izinizi kullanarak kilit ekranını kolaylıkla geçebilirsiniz. Üstelik bilgisayarda farklı hesaplarınız varsa, her bir hesap için farklı parmak izleri tanımlayarak bunlara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bilgisayarın kapağını açıp parmak izi okuyucusuna bastığınız anda kullanıcı girişi yapılıyor ve hemen çalışmaya başlamanız mümkün oluyor.

Klavyenin alt tarafında kalan clickpad için Huawei, zaten kısıtlı olan alanı mümkün olduğu kadar iyi şekilde değerlendirmeye çalışmış. Touchpad, önceki nesillere göre yüzde 26 daha geniş bir alana sahip. Clickpad dizüstü bilgisayarın sınırına kadar uzanıyor, kenarlara doğru da mümkün olduğu kadar genişletilmiş. Clickpad’in yüzeyi yumuşak, parmak uçlarınız rahatlıkla hareket edecektir. Huawei Free Touch olarak adlandırılan bu donanım birimi tüm yüzeyde her fonksiyonu dokunmatik olarak yerine getiriyor. Daha gerçek basınç hassasiyetine sahip olan dokunmatik geri bildirim de önemli özelliklerden bir tanesi. Huawei, Free Touch teknolojili touchpad sayesinde mouse olmadan da rahatlıkla çalışabileceğinizin altını çiziyor.

Huawei, 2017’de ilk MateBook X modelini çıkardığı zaman web kamerasını klavyenin içine yerleştirerek farklı bir yaklaşım sergilemişti. Bu yaklaşımın daha sonra çıkan MateBook X Pro modellerinde de sürdürüldüğünü görmüştük. Şimdi tekrar MateBook X 2020 modelinde benzer bir web kamerası karşımıza çıkıyor. Klavyenin en üst satırında bulunan fonksiyon tuşları arasında bir kamera simgesi göreceksiniz. Tuş görünümündeki bu fiziksel mekanizmaya bastırdığınızda kamera açılacak. Konumu itibarıyla görüntülü görüşmelerde karşınızdaki kişiye yukarıdan bakıyormuşsunuz gibi bir izlenim oluştursa da, kaliteli görüntü sunan 720p web kamerası ile görüşmelerinizi verimli biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Bu arada kullanılmadığı zamanlarda fiziksel olarak kapalı kalması, kamera gizliliği konusuna önem verenlerin hoşuna giden bir özellik olacaktır.

Söz görüntülü görüşmelerden açılmışken, Huawei MateBook X’in önemli bir özelliğine değinmeden geçmeyelim. Günümüzde internet üzerinden gerçekleştirilen toplantılar büyük öneme sahip ve bu sırada sesinizin de iyice anlaşılması büyük önem taşıyor. MateBook X’i 5 metre uzaktan bile ses alabilen kaliteli bir mikrofon sistemiyle donatan Huawei, daha iyi ses kaydı ve kaliteli toplantılar için gerekli altyapıyı da sunuyor. Yapay zekâ destekli yankı önleme de, görüşmeler sırasında oluşabilecek yankının önüne geçiyor.

Huawei MateBook X 2020 inceleme: Donanım, Performans ve Pil

Yukarıda MateBook X’in 13 inç ekranının ince çerçeveye ve buna bağlı olarak yüzde 90 gibi yüksek bir ekran-gövde oranına sahip olduğunu belirtmiştik. Huawei, bu dizüstü bilgisayarda 3K FullView ekrana yer veriyor. LTPS teknolojili ekran geniş görüş açılarıyla ortak çalışmayı ve arkadaşlarla ortaklaşa bir şeyler izlemeyi daha elverişli kılıyor. 400 nit ile bir dizüstü bilgisayar ortalamasının üzerinde parlaklığa sahip. Gerçekten de ekranın parlaklığı tatmin edici, dışarıda da rahat bir şekilde çalışma imkanı sağlıyor.

3000 x 2000 piksel çözünürlük desteği sunan ekranın 278 ppi gibi bir piksel yoğunluğu var. Göze optimum uzaklıkta pikseller seçilemeyecek derecede bulunuyor. Keskinlik ve netlik gayet iyi. sRGB renk gamının yüzde 100’ü destekleniyor. Canlı ve doğruluğu yüksek renklerle gerek film izlerken gerek fotoğraf veya video düzenlerken MateBook X, görsel açıdan fazlasıyla tatmin ediyor. 1500:1 kontrast oranı da ekranın öne çıkan özelliklerinden bir tanesi oluyor.

MateBook X’in ekranının en çok hoşumuza giden taraflarından bir tanesi 3:2 görüntü oranına sahip olması. Bu görüntü oranı, söylediğimiz gibi, son zamanlarda dizüstü bilgisayarlarda daha fazla tercih ediliyor. 16:9 daha çok içerik tüketimi için uygun olurken 3:2 işi daha çok üretkenlik odaklı uygulamalar olanlar için daha fazla kullanışlılık sağlıyor. Böylelikle tek bakışta daha fazla içeriği görüntülemek mümkün oluyor. 16:9 görüntü oranını iyi bulanlar, bu oran sayesinde aynı anda iki uygulama penceresini daha rahat açmanın imkan dahilinde olduğunu söylüyor. Ancak aynısını MateBook X’in 3:2 ekranında da rahatlıkla yapabilirsiniz.

Tıpkı MateBook X Pro gibi, MateBook X de dokunmatik ekrana sahip. Bir önceki bölümde söylediğimiz gibi, izleme dörtgeni de iyi şekilde işliyor. Ancak dokunmatik ekran kullanımına alışan, internette gezinirken ekrana dokunarak kaydırmayı sevenler için MateBook X bu imkanı sunuyor.

3:2 ekranın daha çok üretkenlik odaklı işler için elverişli olduğunu söylesek de, bu ekran Netflix veya YouTube’da video izlemek için de elverişli. Aynı zamanda oyun oynamayı sevenler için de tatmin edici bir görsellik sunacaktır. Ses sistemi de bu alanda ekranı tamamlıyor. Dizüstü bilgisayarda dört adet güçlü hoparlör bulunuyor. Bu dört hoparlör gerçekten de yüksek şiddette, çevresel ses etkisi yüksek ve doyurucu bir ses çıkışı sağlıyor. Müzik dinlerken, video izlerken veya oyun oynarken bu ses sistemi sizin için fazlasıyla yeterli olacaktır. Başka bir hoparlöre ihtiyaç duymayacaksınız.

Huawei, donanım tarafında sunulan bu gücün yazılımla da desteklenmesi için Nahimic adlı özel bir ses kontrol programını yüklü olarak sunuyor. Buradan ister hoparlör ister kulaklık için farklı ses ayarlarını yapabilir, frekans ayrımı ayarlarını gerçekleştirebilirsiniz. Sanki bir salonda müzik dinliyormuş gibi bir ortam yaratabileceğiniz gibi, film izlerken sanki bir ev sinema sisteminiz varmış gibi bir hissi de elde edebilirsiniz.

İçerideki bileşenlere baktığımızda, elimizdeki modelde 10. nesil Intel Core i5-10210U CPU bulunuyor. 16 GB RAM ve 512 GB dahili hafıza da bunu tamamlıyor. 16 GB RAM’in varlığı çoklu görev tarafında büyük avantaj sağlıyor. Genellikle çalışırken 20’yi aşkın sabitlenmiş Chrome sekmesi, aynı zamanda Edge internet tarayıcısı açıktır. Buna bir de e-posta uygulaması ve diğer uygulamaları ekleyin. Bu gibi bir durumda bile RAM konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Diğer yandan performans konusunda da MateBook X’in paketi yeterli görünüyor. Fotoğraf düzenleme veya video yapımı gibi konularda da birçok ana akım kullanıcının ihtiyacını rahatlıkla karşılayacaktır. 512 GB dahili hafıza da yeterli, ancak Huawei her dizüstü bilgisayarında olduğu gibi burada da diski iki dizine ayırmış. C dizininde Windows dosyaları var, D dizini ise dosyalar için ayrılmış. Size tavsiyemiz daha en baştan Microsoft Store uygulamalarının ve diğer geleneksel Windows programlarının yüklenmesi için D bölümünü ayarlamanız olacaktır.

Core i5 işlemci ile MateBook X, hitap ettiği kullanıcı kitlesinin günlük işlerini ve ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacaktır. Office uygulamalarında çalışma, Adobe Lightroom ve benzeri fotoğraf düzenleme uygulamalarıyla çalışma gibi işler için MateBook X yeterli performansı sunuyor. Fansız tasarımı çalışırken fan sesi nedeniyle dikkate dağılanların hoşuna gidecektir. Böyle bir iç tasarıma sahip olsa da, ısı iletimli menteşe tasarımı ile ısıyı dışarıya atmada verimlilik gösteriyor. Böylelikle yoğun iş yüklerinde bile performanstan ödün vermeden sessiz çalışma imkanı sağlıyor. Aynı zamanda yoğun iş yüklerinde dizüstü bilgisayarın sıcaklığının arttığını hissetsek bile, bunun makul sınırlar içinde kaldığını görüyoruz.

MateBook X’in önemli özelliklerinden bir tanesi de Wi-Fi 6 desteğine sahip olması. Şu anda emekleme aşamasında olsa ve destekleyen Wi-Fi router cihazlarının fiyatları yüksek bulunsa da, Wi-Fi 6 önümüzdeki birkaç yıl boyunca hayatımızda yer alacak, daha hızlı ağ bağlantısı sunan bir teknoloji. Ve MateBook X kullanıcıları şimdiden bu teknolojiye hazır durumda. Bir açıdan geleceğe dönük bir yatırım yapmış olacaksınız. Elimizde Wi-Fi 6 destekli bir cihaz olmadığı için deneyimleme fırsatı bulamadık, ancak MateBook X ile böyle bir ağda diğer cihazlara nazaran daha yüksek hızlara çıkmanız mümkün olacaktır.

Pil tarafına geldiğimizde, MateBook X’te 42 Wh kapasiteli lityum-polimer batarya bulunuyor. Huawei, bu batarya sayesinde dizüstü bilgisayarın tek şarjda 9 saat video oynatabildiğini belirtiyor. 9 saat 1080p video oynatımına ek olarak standart iş yükünde 9 saat kullanım imkanı, 7,5 saat web gezintisi gibi imkanlar da sunuluyor. Pratikteki izlenimlerimiz Huawei’nin verdiği bu değerlere ulaşılabileceğini gösteriyor. Kısacası, gününü dışarıda geçiren ve işleri oldukça dizüstü bilgisayarını açıp kullanmayı isteyecekler için MateBook X tüm iş gününü karşılayacak bir pil performansını sunacaktır.

Diğer Huawei dizüstü bilgisayarları gibi MateBook X de 65W Huawei Hızlı Şarj teknolojili bir şarj adaptörüyle geliyor. 60 x 60 x 28mm’lik boyutları ve 160 gr. ağırlığıyla çantada fazla yer kaplamayacak ve ağırlık yapmayacaktır. Bu şarj adaptörü MateBook X’i gerçekten hızlı şekilde şarj ediyor. Huawei, sadece 30 dakika şarj ile 4 saat video oynatma imkanının elde edilebileceğini belirtiyor. Bu da pilin neredeyse yarısına yakın bir kısmının doldurulmasına karşılık gelir. Gerçekleştirdiğimiz pil şarj testinde, bilgisayar kapalı durumdayken pil seviyesi 40 dakikada yüzde 6’dan yüzde 57’ye çıktı. Tam doluluğa ulaşması ise bir buçuk saatin sonunda gerçekleşti.

Kısacası, Huawei Hızlı Şarj adaptörü gerçekten işini iyi şekilde yapıyor. Üstelik elinizde bir Huawei akıllı telefonu, tableti veya başka bir cihazı varsa, bu şarj adaptörünü o cihazları şarj etmek için de kullanabilirsiniz. Böylelikle bir sürü şarj aksesuarı kullanma zahmetinden kurtulursunuz. Üstelik MateBook X’in şarj aksesuarının aşırı ısınmaya karşı otomatik koruma gibi bir özelliği de bulunuyor.

Huawei MateBook X 2020 inceleme: Yazılım

MateBook X’te Windows 10 Home yüklü olarak geliyor. Diğer dizüstü bilgisayarlarında olduğu gibi, Huawei bu bilgisayarında da ön yüklü uygulama sayısını mümkün olduğu kadar sınırlı tutmuş. PC Manager olarak adlandırılan bir Huawei uygulamasını ek olarak görüyoruz. Bir de yukarıda bahsettiğimiz, MateBook X’in ses ayarlarını verimli şekilde yapmaya olanak sağlayan Nahimic adlı uygulama bulunuyor.

PC Manager uygulaması farklı açılardan kullanışlı. Öncelikle bu uygulama, adından da anlaşılacağı üzere bilgisayarın yönetimine yardımcı oluyor. Sürücü ve BIOS güncellemesi, donanım bileşenlerinin kontrolü ve benzeri işler için bu uygulama kullanılıyor. Öte yandan MateBook X’in diğer Huawei cihazlarıyla ortak çalışmasına imkan sağlayan birtakım işlevleri sunuyor. Böylelikle sahip olduğunuz Huawei cihazlarıyla gerçek anlamda bir ekosistem kurabilirsiniz.

Öncelikle Huawei akıllı telefonunuzu MateBook X’e bağlamanız çok kolay. Daha önce incelediğimiz MateBook D 15, MateBook 13 ve MateBook X Pro gibi bilgisayarlarda olduğu gibi, NFC özelliği açılmış telefonunuzu bilgisayara bir kez dokundurmanız yeterli oluyor. Huawei, MateBook X’te telefonunuzu temas ettirdiğiniz alanı değiştirmiş ve bunu clickpad bölümüne taşımış. Yani telefonunuzu clickpad’e dokundurduktan çok kısa bir süre sonra telefon ve bilgisayar bağlantısı gerçekleştiriliyor. Benzer şekilde elinizde bulunan Huawei tablet ile dizüstü bilgisayarın bağlantısını da aynı şekilde kurabilirsiniz.

Daha sonra ekran paylaşımı, dosya transferi, fotoğraf ve video yedekleme gibi işlemleri çok kolay şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Çoklu Ekran İş birliği olarak adlandırılan özellik sayesinde telefonunuzun ekranını MateBook X’e yansıtabilir, clickpad veya mouse yardımıyla telefonun kullanıcı arayüzünde gezinebilir, telefonunuzun ekranını açmaya ihtiyaç duymazsınız. Üstelik telefon arayüzünde metin girişini de MateBook X’in klavyesini kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

Çoklu Cihaz İş birliği özelliği ise bir cihazda yarım bıraktığınız işleri diğer cihazdan devam ettirmenize ve arada kesintisiz bir çalışma ortamı yaratmanıza olanak sağlıyor. Telefonunuz ve MateBook X arasında kopyalama panosunu eşleştirebilir, örneğin telefondan kopyaladığınız bir bağlantıyı hızlı şekilde MateBook X’e yapıştırarak söz konusu web sitesini daha büyük ekranda gezebilirsiniz. Bunun ek olarak telefonunuz üzerinden gerçekleştirdiğiniz görüntülü görüşmeleri dizüstü bilgisayara yansıtabilir ve daha büyük ekranda görüşmelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. OneHop olarak adlandırılan dosya transferi yöntemi ise her iki cihaz arasında dosyaların paylaşımını sürükle-bırak yöntemiyle hızlıca gerçekleştirmenize olanak sağlıyor. Örneğin, P40 Pro’daki Galeri uygulamasında bulunan bir fotoğrafı Çoklu Ekran İş birliği penceresinde bulunan cihaz arayüzünden sürükleyerek bilgisayarda istediğiniz klasöre taşıyabilirsiniz.

Telefonunuzdaki fotoğrafları ve videoları tek tıklatmayla yedekleme imkanı da PC Manager uygulamasında sunulanlar arasında bulunuyor. Kısacası PC Manager, P40 Pro kullanıcıların en fazla kullanacağı programlardan bir tanesi olacaktır. Eğer elinizde başka markalı bir telefon varsa, bu durumda Microsoft’un sunmuş olduğu Telefonunuz uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulama da MateBook X ile markası Huawei olmayan Android telefonunuz arasında köprü kurulmasına yardımcı olacaktır.

Microsoft Store’dan istediğiniz modern Windows 10 uygulamasını ve oyunu MateBook X’e kolaylıkla kurabileceğiniz gibi, geleneksel Windows masaüstü uygulamalarını da kullanmaya devam edebilirsiniz. Güncellemeler konusunda Microsoft’un epey aktif şekilde davrandığını da görüyoruz. Sonuç olarak hem Huawei hem de Microsoft’un sunduğu araçlarla MateBook X sahiplerini verimli bir kullanıcı deneyimi bekliyor.

Huawei MateBook X 2020 inceleme: Sonuç

Huawei MateBook X, şık tasarıma sahip olan, kaliteli malzemelerin kullanıldığı, ultra ince ve hafif gövdesiyle kullanıcılara yüksek bir kullanım zevki ve isteği verecek bir dizüstü bilgisayar. Hafifliği ve inceliği sayesinde hem gerçek anlamda dizüstünde rahatlıkla kullanılıyor hem de çantada zahmetsiz şekilde taşınıyor. Yüksek çözünürlüklü ve 3:2 görüntü oranlı ekranı dışarıda da üretimi sürdüren kullanıcıların işini iyi şekilde yapmalarına yardımcı olacaktır. Core i5 işlemci, 16 GB RAM, 512 GB SSD gibi bileşenleriyle de hedeflediği kullanıcı kitlesinin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılıyor. Bir iş gününü rahatlıkla çıkarabilecek pil ömrü de buna yardımcı oluyor. Huawei’nin diğer cihazlarıyla kolaylıkla bağlantı kurması ve ortak çalışma imkanı sunması da bu dizüstü bilgisayarı diğerlerinden ayıran önemli özelliklerden bir tanesi oluyor.

Huawei MateBook X
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
A300Teknoblog koduyla 300 TL indirim kazanın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER