İncelemelerManşetler

Huawei MateBook 16 İncelemesi

Huawei MateBook 16 inceleme yazısı ve videosunda 16 inç ekranlı ve AMD Ryzen 7 işlemcili notebook ile ilgili yorumlar yer alıyor.
huawei matebook 16 inceleme

huawei matebook 16 satın alHuawei MateBook 16
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Huawei, MateBook serisi altında çeşitli fiyat noktalarında, farklı kullanıcı beklentilerine ve ihtiyaçlarına cevap veren birçok seçenek sunuyor. Bu dizüstü bilgisayarlar Huawei ekosistemine mensup diğer cihazlarla zengin iş birliği imkanlarına sahipken ekran büyüklüğü, performans ve bunun gibi çeşitli unsurlar açısından farklılık gösteriyor. Şirket daha önce büyük ekranlı bir dizüstü bilgisayar isteyenler için MateBook D16 modelini çıkarmıştı. Detaylı incelemesini yayınladığımız bu model 16 inç ekrana sahipti, bununla birlikte 16:9 ekranı ve orta segment işlemcisiyle biraz daha içerik tüketimine odaklanıyordu. Bir yıl sonra şirketin bu sefer MateBook 16 ile aynı ekran büyüklüğünde bir seçenek daha sunduğunu görüyoruz. Ancak bu sefer 3:2 görüntü oranlı ve 2.5K çözünürlüklü ekran, AMD Ryzen 7 işlemci, 135W güç adaptörü gibi özelliklerle biraz daha üst sınıf deneyim sunmaya çalıştığını ve içerik üretimine de odaklandığın görüyoruz. Huawei MateBook 16 inceleme yazısında ve videosunda bu en yeni Huawei dizüstü bilgisayarı ile ilgili yorumlar ve öne çıkan özellikler yer alıyor.

Huawei MateBook 16 inceleme: Tasarım ve Özellikler

Huawei MateBook 16, daha önce deneyimlediğimiz Huawei markalı dizüstü bilgisayarların genel tasarım çizgisini ve kalitesini yansıtıyor. Özellikle MateBook 14’tekine yakın bir çizgi izlediğini, o 14 inç dizüstü bilgisayarda gördüğümüze yakın bir his verdiğini söyleyebiliriz. Şık metal kasası CNC Seramik Kumlama sayesinde daha pürüzsüz ve şık görünen bir yüzeye kavuşuyor. Yüksek mukavemetli alüminyum alaşımlı metal gövdeyle Huawei MateBook 16, sağlam bir bilgisayar olduğunu açık biçimde gösteriyor. Böylelikle sadece evde veya işte değil, dış ortamda da rahatlıkla kullanmanız mümkün olacaktır. Uzay grisi renk, Huawei dizüstü bilgisayarları için simge niteliğinde bir renk oldu ve MateBook 16’da bunu tek renk olarak görüyoruz.

huawei matebook 16 inceleme

16 inç ekranlı bir olduğu için MateBook 16, nispeten daha fazla alan kaplayan bir dizüstü bilgisayar. Bununla birlikte Huawei’nin tasarımda önem verdiği bazı detaylar, bu ürünün normal bir 16 inç bilgisayara göre daha az alan kaplamasına imkan sağlıyor. Bu detaylardan biri ince ekran çerçevesi. Ekranın üstünü, sağını ve solunu 5.2 milimetre kalınlık değerine sahip dar çerçeve kaplıyor. Huawei’nin 16 inç ekran için 3:2 görüntü oranını tercih etmesi, bu dizüstü bilgisayarın tasarımında birçok unsur için belirleyici rol oynuyor. Öncelikle, genellikle bu diyagonal ekran uzunluğunda tercih edilen 16:9 oranına nazaran ekranın daha uzun olmasını sağlıyor. Bununla birlikte genişlik tarafında hafif daralma mevcut. 351 milimetre genişlik ve 254.9 mm uzunluk değerlerine sahip gövdesiyle MateBook 16, büyük bir dizüstü bilgisayar olmasına rağmen çoğu çantaya rahatlıkla sığacaktır. Normalde 14 inçlik dizüstü bilgisayarlar için kullandığımız sırt çantasına MateBook 16 da rahatlıkla sığıyor. En kalın yerinde 17.8 milimetre gelen gövdenin de bu boyutlardaki bir dizüstü bilgisayar için makul olduğunu söyleyebiliriz. Huawei, 1.99 kilogram ile ağırlığın 2 kilogram sınırını geçmemesini sağlamış. Bu değerin 16 inçlik bir dizüstü bilgisayar için iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Huawei; 13, 14 veya 15 inç dizüstü bilgisayarlarında gördüğümüz simge niteliğindeki klavyesini, hemen hemen aynı boyutlarda ve düzende MateBook 16’ya da yerleştirmiş. Klavyenin her iki yanında ise hoparlörler mevcut. Klavye tuşlarının arasında yeterli bir mesafe var. Çok parmakla yazı yazarken her tuşa rahatlıkla erişmek mümkün oluyor. Tuşların makul bir sertliği var ve derinlik de iyi biçimde ayarlanmış. Yazı yazarken parmak uçlarınızda fazla basınç hissetmiyorsunuz. Okumakta olduğunuz bu inceleme yazısını bizzat MateBook 16 üzerinde yazdığımızı belirtmeden geçmeyelim. Klavyenin üst satırında çeşitli kısayollar mevcut. Ayrıca üç farklı kademeli klavye aydınlatması var. Özellikle loş ışıkta ya da karanlıkta yazı yazarken arka aydınlatma tuşları rahatlıkla seçmeye yardımcı oluyor.

huawei matebook 16 inceleme

İnce ekran çerçevesinin kullanımı sonucunda, çoğu Huawei dizüstü bilgisayarında olduğu gibi, MateBook 16’da da web kamerası klavyeye yerleştirilmiş. Klavyenin en üst satırında, ortaya yerleştirilmiş bir kamera simgesi göreceksiniz. Buna bastığınızda ise karşınıza 720p HD video destekli kamera çıkıyor. Kameranın yerleşimi nedeniyle görüntülü görüşmelerde karşı taraf sizi, sanki aşağıdan bakıyormuş gibi görecektir. Görüş açısını iyileştirmek için bilgisayarın tabanını bir kitap veya bunun gibi bir cisimle yükseltebilirsiniz. Görüş açısı için bazı durumlarda ayarlama yapmak gerekse de, bu tarz bir kamera yerleşimi gizlilik konusunda hassas olanlar için fazlasıyla kullanışlı bir çözüm. Kamerayı kullanmadığınız durumlarda tek bir hareketle kolaylıkla kapatabilirsiniz. Bant yapıştırmanız veya bir sürgüyü çekmekle uğraşmanız gerekmeyecektir.

Standart boyutlarda bir klavyenin varlığı, klaveyenin hemen önünde kalan alanı fazlasıyla büyütmüş. Huawei burayı normale göre daha geniş bir touchpad ile değerlendirmiş. Cam yüzeyi rahat ve hassas bir kullanım sağlıyor ve harici bir fare kullanımına ihtiyaç bıraktırmıyor. Nitekim, MateBook 16’yı deneyimlediğimiz süre boyunca touchpad’in fazlasıyla yeterli olduğunu gördük. Touchpad’in ultra geniş alanı yazı yazarken ellerinizin buraya değmesine neden olabilir. Ancak bu durum yazı yazarken yanlış girişlere veya komutlara neden olmuyor. Bu arada touchpad’in her iki yanındaki geniş alanın rahat yazı yazmaya katkıda bulunduğunu da ekleyelim.

huawei matebook 16 inceleme

Klavyenin sağ üst köşesinde ise, Huawei MateBook dizüstü bilgisayarların alametifarikası olan güç düğmesini görüyoruz. Buna parmak izi okuyucu da entegre edilmiş. Klavyeden bağımsız biçimde konumlandırılması sayesinde, daha önce Huawei laptop’larından herhangi bir tanesini kullanmamış olanlar fazla zaman harcamadan bilgisayarlarını açabileceklerdir. Parmak izi okuyucu da hızlı biçimde çalışıyor ve Windows Hello aracılığıyla kilit ekranını hemen geçebiliyorsunuz.

Port seçenekleri bakımından Huawei MateBook 16 ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır. Sol kenarında iki adet USB-C portu var. Bunlar USB 3.2 Gen 1 desteğiyle 5 Gbps’lik veri iletim hızını destekliyor. Yine bu kenarda gördüğümüz HDMI 2.0 portu ise 4K/60Hz görüntü çıkışı almaya izin veriyor. Bu sayede 4K TV’lere veya Huawei MateView 28.2 gibi monitörlere rahatlıkla görüntü akışı sağlayabilirsiniz. Sağ kenarda ise iki adet USB-A portu var ve bunlar da USB 3.2 Gen 1 destekliyor. Sonuç olarak herhangi bir adaptöre ihtiyaç duymadan aynı anda birden fazla çevresel cihazı MateBook 16’ya bağlayabilir, bilgisayar bir taraftan şarj olsa bile, var olan diğer USB-C portu sayesinde bu uca sahip cihazları kolaylıkla bağlayabilirsiniz.

Huawei MateBook 16 inceleme: Ekran ve Ses

Dizüstü bilgisayara adını veren 16 inç ekran, Huawei tarafından, ince ekran çerçevesi nedeniyle Full View olarak adlandırılıyor. Gerçekten de kenardan kenara yayılan geniş bir görüntüleme deneyimi MateBook 16 tarafından sunuluyor. 3:2 görüntü oranını kullanılması, 16:9 görüntü oranlı geleneksel dizüstü bilgisayara nazaran yüzde 8 oranında daha geniş bir ekran alanı sağlıyor. Word, Excel ve bunun gibi ofis uygulamalarında daha fazla satırı bir bakışta görüntülemek mümkün olurken Photoshop veya Premiere Pro gibi üretkenlik uygulamalarında ise ekrana daha fazla unsur veya aracı sığdırabilirsiniz. Buna ek olarak ekranda aynı anda birden fazla uygulama penceresini açmak, bunların her birini verimli biçimde çalışmayı sağlayacak genişlikte sığdırmak için de 16 inçlik 3:2 ekran başarılı oluyor.

huawei matebook 16 inceleme

Ekran çözünürlüğü 2520 x 1680 piksel, bu da 189 ppi piksel yoğunluğuna karşılık geliyor. Normal kullanımda pikselleri fark etmeniz çok zor, ancak ekrana yakından baktığınızda bunları fark edersiniz. Bu piksel yoğunluğuyla tatmin edici bir keskinlik ve netlik elde ediliyor. Çalışırken, internette gezinirken, fotoğraflara bakarken veya video izlerken ekranın netliği sizi fazlasıyla tatmin edecektir. 300 nit parlaklık değeriyle de dizüstü bilgisayar ortalamalarını tutturuyor, parlak ışık altında da rahat kullanım sağlayacak yeterlilikte bulunuyor. 1500:1 kontrast, 1.07 milyar renk desteği, sRGB renk gamının yüzde 100’ünün desteklenmesi gibi özellikleriyle MateBook 16, fotoğraf veya video düzenleme işleri için iyi bir çalışma alanı sağlıyor. Zaten bunu da dünyanın ilk TÜV Rheinland renk doğruluğu sertifikalı dizüstü bilgisayarı olarak tescilliyor. Renkleri yüksek doğrulukla görüntülemek ve buna göre görsel çalışmalar yapmak mümkün oluyor. Öte yandan ekranın 178 derecelik geniş görüş açısı var. Açı arttıkça parlaklık azalsa da, renkte veya netlikte herhangi bir indirgeme yok. Bu durum bilgisayar başında ortak çalışma veya eğlence için de elverişli bir ortam oluşturuyor.

Huawei, bu büyük ve yüksek çözünürlüklü ekranı sunarken göz sağlığınızı da düşünüyor. Şirketin belirttiğine göre ekran, TÜV Rheinland Düşük Mavi Işık sertifikasına ve DC karartma titreşim engelleme özelliğine sahip. Mavi ışığı donanım bazında süzerken görünmez titremeleri de azaltarak uzun süreli kullanımlarda göz sağlığınızın da korunmasına yardımcı oluyor.

huawei matebook 16 inceleme

Ses tarafında da Huawei MateBook 16 güçlü özelliklere sahip. Klavyenin her iki yanına yerleştirilmiş ve öne bakan bir çift hoparlörün olduğunu söylemiştik. 2W’lık çift hoparlörler 45 Hz’lik ses kalitesine sahip ve dört farklı ses modunda çıkış ayarlanabiliyor. Sanal 5.1 ve 7.1 ses destekleri sayesinde çevresel ses etkisi iyi şekilde veriliyor. Ses çıkışı şiddeti ortalamanın üstünde, baslar ve tizler dengeli. Film izlerken sizi sarmalayan bir çıkış sunuluyor. Büyük ekranıyla birleştiğinde, Huawei MateBook 16 ile çıkılan seyahatlerde film izlemek bir hayli keyifli olacaktır.

Huawei, bu üretkenlik odaklı dizüstü bilgisayarla yapılan görüntülü görüşmelerde sesin karşı tarafa iyi biçimde yansıtılması için de AI destekli gürültü engelleme özelliğine sahip bir çift mikrofon sunuyor. Bu mikrofon sistemi sesi 5 metre uzaklıktan bile anlaşılır biçimde alıyor. Net, ortam sesinden arındırılmış ve karşı tarafın rahatlıkla anlayacağı bir ses kaydı yapılıyor. Sesli notlar için de bu mikrofon sistemini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Huawei MateBook 16 inceleme: Performans ve Pil

Huawei, MateBook 16 için bugüne kadarki en güçlü yüksek performanslı dizüstü bilgisayarı nitelendirmesini yapıyor. Bu nitelendirmeyi ise dizüstü bilgisayarın kalbinde yer alan AMD Ryzen 7 5800H işlemciye borçlu. Sekiz çekirdekli işlemci 54W TDP değerine sahip. Bu değerle Huawei bilgisayarları içindeki en yüksek TDP değerini de MateBook 16 elinde bulunduruyor. Bu yüksek performans, MateBook 16’nın günlük işlerin ötesine geçerek fotoğraf ve video düzenleme gibi profesyonel seviyedeki işleri iyi ve verimli biçimde yapmasına imkan sağlıyor. Bizim gibi aynı anda birçok uygulama ve Chrome sekmesi açan profesyonel seviyedeki kullanıcılar MateBook 16’nın sunduğu performanstan memnun kalacaktır.

huawei matebook 16 inceleme

MateBook 16’da AMD Ryzen 7 5800H işlemcinin yanında dahili Radeon grafik işlemci birimi var. 16 GB RAM ve 512 GB SSD de diğer donanım bileşenleri arasında bulunuyor. 16 GB RAM, aynı anda birçok uygulamayı açma konusunda çoğu kullanıcının beklentilerini rahatlıkla karşılayacaktır. 512 GB SSD ise, daha önce deneyimlediğimiz Huawei bilgisayarları gibi iki farklı bölüme ayrılmış. Yaklaşık 120 GB kapasiteli C dizini Windows sistem dosyaları ile doldurulmuş durumda. Eğer başlangıçta birkaç ayar yapmazsanız bu dizinin dolduğunu görebilirsiniz. Disk hacimlerinde oynama yapabilir veya Microsoft Store’dan indirilecek yeni uygulamalar için daha yüksek kapasiteli D dizini varsayılan olacak biçimde ayarlama yapabilirsiniz.

Benchmark testlerinde MateBook 16, genel olarak ortalamanın üzerinde sonuçlar elde etti ve pratikteki performansını sonuçlara yansıttı. Oyun konusunda bu dizüstü bilgisayarın özellikle 1080p çözünürlüklü oyunları makul grafik hızlarıyla oynatabileceğini söyleyebiliriz.

Bu yüksek performanslı işlemcinin ısınma konusunda iyi bir grafiği tutturması için Huawei, çift Shark Fin fana ve soğutma borusuna yer veriyor. Bu sayede daha hızlı ısı dağılımı yapılarak yoğun yük altında da MateBook 16’nın serin kalması sağlanıyor. MateBook 16’yı kullandığımız süre boyunca Chrome’da 40’tan fazla sekme, Huawei telefonu ile Çoklu Ekran İş Birliği penceresi, Microsoft Edge, PC Manager gibi uygulamalar çoğunlukla açıktı. Bu durumda bilgisayarın pek ısındığını hissetmedik. Gerçekten de, ara sıra dizüstünde, Huawei’nin de belirttiği gibi, ısınmadan etkilenmeden rahatça kullandık. Fan sesi de çoğu durumda yüksek seviyelere çıkmıyor. Çoğu benchmark testinde de makul sınırlar içinde kaldı. Yalnızca Cinebench benchmark testinde fan sesinin normalin üstüne çıktığını gördük.

huawei matebook 16 inceleme

Pil tarafına geldiğimizde, MateBook 16’da 84Wh kapasiteli pil bulunuyor. Bu pil, Huawei’nin belirttiğine göre 12,5 saate kadar kesintisiz yerel video oynatma imkanı sağlıyor. Bizim PCMark 10 dahilinde gerçekleştirdiğimiz video pil testinde ise, yüzde 50 ekran parlaklığında 7 saatlik bir video oynatma süresi elde ettik. Tabii ki, ekran parlaklığını daha da kısarak Huawei’nin belirttiği süreye ulaşmak mümkün olacaktır. Deneyimlerimize dayanarak Huawei MateBook 16’nın, ekran parlaklığını maksimuma çıkarmadığınız takdirde sabahtan akşama bir iş günü içinde ihtiyaçlarınızı karşılayacağını söyleyebiliriz. Kullanmadığınız zamanlarda bilgisayarı uyku durumuna alarak pilden tasarruf edebilir ve bu şekilde tek bir şarjla bir günü çıkarabilirsiniz.

huawei matebook 16 inceleme

Şimdiye kadar deneyimlediğimiz Huawei dizüstü bilgisayarlarında kutudan 65W Huawei SuperCharge şarj cihazı çıkıyordu. Huawei’nin bu ilk yüksek performanslı dizüstü bilgisayarı ise 135W’lık, SuperCharge destekli bir şarj cihazıyla geliyor. Bu şarj cihazı, diğer Huawei şarj cihazından da farklı bir yapıya sahip, iki parçadan oluşan ve toplam uzunluğu daha yüksek bir kablosu var. Yine bu kabloyla hızlı şarj destekli diğer cihazlarınızı şarj etmeniz mümkün, yani seyahatlerde yine yalnızca bu kabloyu yanınıza alabilirsiniz. Bu şarj cihazı ile yalnızca 15 dakikalık şarjla 3,5 saate kadar ofis kullanımının sunulduğu belirtiliyor. Buna ek olarak, bizim yaptığımız şarj testlerinde, bilgisayarın kapalı olduğu durumda bir saatlik şarjla pilin yüzde 75’lik kısmının hızlı biçimde doldurulduğunu gördük.

Huawei MateBook 16 inceleme: Yazılım

Huawei MateBook 16’da Windows 11 Home yüklü olarak geliyor. Öncelikle Microsoft’un en son sürüm işletim sisteminin MateBook 16’da iyi bir performans ve kullanıcı deneyimi sunduğunu belirtelim. Huawei’nin PC Manager’a bağlı olarak yaptığı eklemelerle MateBook 16’nın sunduğu deneyim daha da ileri seviyelere taşınıyor.

huawei matebook 16 inceleme

Öncelikle PC Manager, MateBook 16’nın bakımını yapabileceğiniz, çeşitli fiziksel birimlerinin durumunu kontrol edebileceğiniz bir araç niteliğini taşıyor. Ayrıca burada bulunan Optimizasyon bölümü içinden Performans seçeneğini tercih ederek oyun veya benzeri kullanımlarda performansı tek tıklamayla daha da artırma imkanınız bulunuyor. Bunun dışında aynı Huawei Kimliği altında bulunan ve yakınlardaki Huawei cihazlarına bağlantıyı kolaylıkla yapmayı sağlayan Cihazlarım bölümünü de bu uygulamada görüyoruz. Ayrıca Huawei cihazları arasında kolay dosya paylaşım imkanı sağlayan Huawei Share’ı da bu uygulama içinden açabilirsiniz.

Ekranın sağ köşesindeki görev simgeleri içinde PC Manager için de bir simge var. Buna bir kez tıklattığınızda ise ekranın sağında bir sütun açılıyor. Buradan Huawei’nin akıllı telefonlarında bulunan -1 ekranlarına benzer biçimde Huawei Asistan’a erişebilirsiniz. Burada kopyalama panosundaki son kayıtlar, haber akışı gibi bazı bölümler bulunuyor. Daha önce burada gördüğümüz araçlar ise, yine görev çubuğu simgesi üzerinden erişilebilen Kontrol Paneli’ne taşınmış. Burada ekran görüntüsü alma, ekran kaydı yapma gibi araçların yanı sıra Huawei Share, Çoklu Ekran İş Birliği, Çoklu Cihaz Dosyaları gibi çeşitli Huawei ekosistemi odaklı işlevleri etkinleştirmeyi veya devre dışı bırakmayı sağlayan kontroller var. Ayrıca Huawei buraya Not Defteri ve AI Search için de kısayollar yerleştirmiş.

huawei matebook 16 inceleme

Eğer daha önceki Huawei MateBook dizüstü bilgisayar incelemelerimizi okudunuz veya videolarımızı izlediyseniz, Çoklu Ekran İş Birliği özelliğini az çok biliyor olmalısınız. EMUI 10 veya üstü sürümle gelen birçok Huawei telefonunda, telefonun ekranını MateBook dizüstü bilgisayara yansıtmak, telefonu bilgisayar üzerinden kontrol etmek, metin girişini veya kontrolü klavye ve touchpad ile sağlamak mümkün. Üstelik telefonun ses çıkışını veya MeeTime görüşmelerini bilgisayara aktarmak da imkan dahilinde bulunuyor. MateBook 16’nın yüksek performans sağlayan donanım paketi, bu işlevi P50 Pro veya P50 Pocket gibi Huawei telefonlarıyla iyi biçimde kullanmamızı sağladı. Aynı anda birden fazla akıllı telefon uygulamasını ekranda açıp bunlarla çalışmak, akıllı telefonu iş akışına aktif biçimde dahil etmek iyi sonuçlar elde etmeyi sağlıyor. Örneğin Windows 11’de Huawei’nin akıllı telefonlarında veya tabletlerinde kullanabildiğimiz Spark gibi kullanışlı bir e-posta uygulaması yok. MateBook 16’yı kullanırken e-posta kontrolü için genellikle Çoklu Ekran İş Birliği aracılığıyla Huawei P50 Pro’dan açtığımız Spark’ı kullandığımızı belirtelim.

Çoklu Ekran İş Birliği, akıllı telefon ve bilgisayar arasında fotoğraf, video veya dosya transferini sürükle-bırak yöntemiyle yapmayı sağlıyor. Veya Huawei Share’ı kullanarak paylaşım işlemini gerçekleştirme imkanınız bulunuyor. Örneğin Huawei P50 Pro ile çektiğiniz bir fotoğrafı MateBook 16’ya aktarmak için paylaşım aracı içinden Huawei Share’ı seçmeniz yeterli. MateBook 16 cihazlar arasında görülecek ve aktarım saniyeler içinde tamamlanacaktır. Öte yandan Çoklu Cihaz İş Birliği adlı yeni bir özellik, MateBook 16’ya bağlı Huawei telefonunuzun Windows Gezgini içinde bir sürücü gibi görünmesini sağlıyor. Sanki bilgisayara bir harici bellek bağlamış gibi Huawei telefonunuzun klasörleri içinde gezinebilir, klasik yöntemlerle dosya transferi yapabilirsiniz.

huawei matebook 16 inceleme

Çoklu Ekran İş Birliği, bağlı cihazlar arasında kopyalama panosu paylaşımı da içeriyor. Özellikle URL’lerin telefondan kopyalanıp bilgisayarda açılması gibi işlerde bu paylaşım epey kolaylık sağlıyor. Bu arada Çoklu Ekran İş Birliği, sadece MateBook 16 ile Huawei telefonlarıyla sınırlı kalmıyor. MatePad Pro gibi bir HarmonyOS tabletiniz varsa, onu dizüstü bilgisayarın yanında ikinci bir ekran gibi kullanabilirsiniz. Ya da ortak çalışma moduna geçerek her iki cihazı da aynı klavye veya touchpad ile yönetebilir, dosya veya kopyalama panosu paylaşımlarından verimli şekilde yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra M-Pencil ile birlikte, Huawei MateBook 16’ya bağlı MatePad Pro veya MatePad 11 tablet bir çizim tablasına dönüşebilir. MateBook 16’nın yüksek performansı, Çoklu Ekran İş Birliği’nin verimli şekilde kullanılmasına imkan tanıyor.

huawei matebook 16 inceleme

MateBook 16’nın bir Huawei ekosistemi mensubu cihaz olarak sunduğu bu avantajların yanında PC için Huawei Cloud uygulamasını MateBook 16’ya indirip kurarak, Huawei Cloud üzerindeki bulut depolama alanına erişebilir ve bilgisayarınızdaki dosyaları kolaylıkla bulutta yedekleyebilirsiniz. PC için Huawei Cloud’ın kartlardan oluşan anlaşılır kullanıcı arayüzü dosyalarınızı, anımsatıcılarınızı veya notlarınızı rahatlıkla görmenizi ve yönetmenizi sağlıyor. Üstelik Cihazımı Bul özelliği, aynı Huawei kimliğine bağlı Huawei cihazlarının yerini belirlemeyi sağlıyor. Huawei Cloud üzerinde sakladığınız fotoğrafları ve videoları Galeri bölümünde görebilir, Huawei Drive üzerinde tuttuğunuz dosyalarda klasör klasör gezinebilirsiniz. Bulutta depolanan ses kayıtları ve kişiler de PC için Huawei Cloud uygulamasında mevcut. Bu arada, Hızlı Yükleme özelliği, MateBook 16’da yer açmak amacıyla çeşitli dosyaları hızlı biçimde Huawei Cloud’a yükleme imkanı sunuyor.

Huawei MateBook 16 inceleme: Sonuç

Huawei’nin ilk yüksek performanslı dizüstü bilgisayarı olarak nitelendirilen MateBook 16, AMD Ryzen 7 5800H işlemcisi ve 16 GB RAM’iyle bunun pratikte karşılığını başarılı şekilde veriyor. 16 inçlik büyük ekranı fotoğraf veya video düzenlemek için yeterli bir ekran alanı sunuyor. Eğer sürekli hareket hâlindeyseniz ve büyük bir monitörü yanınızda taşıma imkanınız yoksa, MateBook 16’nın 16 inçlik 3:2 ekran sizin için fazlasıyla kullanışlı olacaktır. İşten arta kalan zamanlarda bir şeyler izlemek veya oyun oynamak isterseniz, bu ekran yine sizi tatmin edecektir. Öne bakan stereo hoparlörlerin de bu noktada ekranı iyi biçimde tamamladığının görüyoruz.

MateBook 16, büyük ekranına bağlı olarak geniş bir alan kaplasa da, Huawei’nin mantıklı tasarım tercihleri normale göre daha küçük boyutlu bir gövdenin elde edilmesini sağlıyor. Ağırlık ve gövde kalınlığı da makul sınırlarda tutulmuş. Klavyesi ve touchpad’i de yazı yazmayı veya bilgisayarı kullanmayı, dosyalar içinde veya internette gezinmeyi kolaylaştırıyor. Parmak izi okuyucusu da, daha önce incelediğimiz Huawei MateBook Serisi dizüstü bilgisayarlarında olduğu gibi işini iyi biçimde yapıyor.

Windows 11 ile kullanıcıları güncel bir Windows deneyimi beklerken, Huawei’nin eklediği araçlar verimliliği artırıyor. Özellikle Huawei markalı akıllı telefon, tablet veya kulaklık gibi cihazlarınız varsa, onları MateBook 16 ile birlikte verimli ve keyifli biçimde kullanacaksınız. MateBook 16, tek başına kullanışlı ve sahip olduğu fiyat etiketinin hakkını veren bir ürün. Eğer bir Huawei telefonu veya tabletiniz varsa, onunla yapabileceklerinizin sınırı daha da genişleyecektir.

huawei matebook 16 satın alHuawei MateBook 16
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER