Manşetler

Huawei Mate X ile katlanabilir telefonların savaşına katılıyor

huawei mate x

Samsung hafta içinde katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold‘u gözler önüne çıkarmıştı. Akıllı telefon pazarında Güney Koreli şirketi takip eden Huawei‘nin Galaxy Fold’a cevap vermesi fazla zaman almadı. Çinli üretici; daha ince bir kasaya ve daha büyük bir ekrana sahip olan ve daha düz biçimde katlanabilen telefonunu 2019 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019) kapsamında düzenlediği etkinlikte gözler önüne çıkardı. Huawei Mate X adını taşıyan telefonda 8 inç büyüklüğünde katlanabilir bir OLED ekran bulunuyor. Ekran katlandığında kalınlığı 17 mm. olan telefon 5G desteği sunmasıyla da dikkat çekiyor. Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 980 yonga setini taşıyan telefon, enerjisini 4500 mAh kapasiteli pilinden alıyor.

Mate X’in tek OLED ekranı üç görevi yerine getiriyor. Cihaz katlandığında kullanıcıların elinde çift ekranlı bir akıllı telefon oluyor. Arkadaki ikinci ekran ana kamerayla selfie çekmek veya ana ekrandakileri başka bir kişiye göstermek için kullanılıyor. Mate X açıldığında ise ortaya neredeyse kare şeklinde bir tablet çıkıyor. Ekranın üç tarafını ince bir çerçeve sararken, bir tarafında kameraların bulunduğu bölüm yer alıyor. Bu sayede kasanın kalınlığı 5.4 mm. gibi etkileyici bir seviyede kalıyor. Mate X tamamen katlandığında bile kalınlığı 17 mm.’nin üstüne çıkmıyor. Katlanırken arada boşluk bırakılmaması da bu durumda önemli bir rol üstleniyor. Ekranın dışa katlanması sayesinde arada bir boşluk oluşması önleniyor.

huawei mate x

Huawei Mate X ile kullanıcılara sunulan ekran boyutları ve çözünürlük seçenekleri ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Telefon katlıyken 6.5 inç büyüklüğünde ana ekran (19.5:9 görüntü oranı, 2480 x 1148 piksel çözünürlük)
  • Telefon katlıyken 6.4 inç büyüklüğünde ikinci ekran (25:9 görüntü oranı, 2480 x 892 piksel çözünürlük)
  • Telefon açıldığında 8 inç büyüklüğünde ana ekran (8:7.1 görüntü oranı, 2480 x 2200 piksel çözünürlük)

Huawei’nin MateBook 20 Pro’da ve Honor View 20’de kullandığı Kirin 980 yonga seti, Mate X’in de kalbinde yer alıyor. Şirketn Balong 5000 5G modemi ise telefona 5G teknolojisini getiriyor. Telefonda çift SIM destekleyen bir kart yuvası bulunurken, yuvalardan biri Huawei’nin nano bellek kartlarından birini takmak için kullanılabiliyor.

Telefon enerjisini 4500 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Huawei SuperCharge hızlı şarj teknolojisinin 55W gücündeki versiyonu da Mate X’te mevcut. Bu sayede sadece 30 dakika içinde cihazın pili tamamen boşken yüzde 30 doluluk seviyesine ulaşabiliyor. Mate X’in kenarındaki güç butonunda bir parmak izi tarayıcısı da yer alıyor.

Huawei Mate X ne zaman satışa sunulacak, fiyatı ne kadar?

Huawei Mate X, 2019’un ortalarında satışa sunulacak. Akıllı telefonun 8 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu için 2299 avro ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER