Teknoloji

Huawei Mate X konusunda tedbiri elden bırakmıyor

huawei mate x

Huawei’nin Tüketici Elektroniği Grubu CEO’su Richard Yu, geçtiğimiz mart ayında P30’un tanıtımında gazetecilerle bir araya gelmişti. Yu, toplantıda şirketinin ilk katlanabilir telefonu olan Huawei Mate X hakkında da açıklamalarda bulunmuştu. Huawei CEO’su, Mate X’i ana cihaz olarak kullandığını ve Mate X’in tablo ve grafikleri incelemek, web’de gezinmek için çok iyi bir cihaz olduğunu dile getirmişti.

Samsung da ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold’u Mate X’ten birkaç gün önce tanıtmıştı. Galaxy Fold’u piyasaya çıkarma konusunda daha aceleci davranan Samsung, inceleme ürünlerinde görülen problemlerin ardından cihazın çıkışını süresiz olarak ertelemişti. Samsung’un yaşadıkları, zaten temkinli bir tavır içinde olan, Huawei’yi daha da tedbirli davranmaya itmişti.

Çinli üretici, bu tedbirli tavrı kolay kolay bırakacak gibi görünmüyor. Shenzhen Havalimanı’nda Çinli basın mensuplarına konuşan Richard Yu, Mate X’in çıkışıyla ilgili sorulara “biraz daha beklemesi gerekiyor” şeklinde yanıt verdi. Yu’nun Mate X kullanmaya devam ettiğini belirtmekte de fayda var.

huawei mate x

Huawei Mate X ne zaman satışa sunulacak?

Huawei, haziran ayında Mate X’in çıkışını eylül ayına erteleme kararı almıştı. Cihazın Çin’de telekomünikasyon sertifika kurumu TENAA’dan onay alması, Mate X’in en azından bu ülkede ağustos ayı içinde satışa sunulabileceğini düşündürüyor.

Çin dışında ise Huawei Mate X için biraz daha uzun süre beklemek gerekecek gibi görünüyor. Mate X’in rakibi Samsung Galaxy Fold ise eylül ayında bazı ülkelerde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER