Teknoloji

Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X’in çıkış tarihi yaklaşıyor

huawei mate x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, Mate X adını taşıyan ilk katlanabilir telefonunu geçtiğimiz şubat ayında 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) tanıtmıştı. Katlanabilir ekranlı telefonun normal şartlar altında mayıs ayında satışa sunulması planlanıyordu. Ancak hem üretimsel zorluklar hem de ABD ve Çin arasında patlak veren ticaret savaşı, evdeki hesabın çarşıya uymamasına sebep olmuştu.

Huawei’nin Tüketici Elektroniği Grubu CEO’su Richard Yu, bir süre önce Mate X’in ekim ayında satışa sunulacağını açıklamıştı. Ancak ekim ayının ortasına gelmemize rağmen, Huawei’den bu konuda başka bir açıklama gelmemesi kafaları karıştırmıştı.

Çin kaynaklı son haberler ise Yu’nun koyduğu hedefte bir sorun olmadığını gösteriyor. Mate X’in geniş ölçekli üretiminin bir süre önce başladığı ve katlanabilir ekranlı telefonun ay sona ermeden Çin’de piyasaya çıkacağı söyleniyor.

Çin’de yayın yapan Sina.com sitesinde yayınlanan haberde de katlanabilir ekranın üretiminin çok zor olduğuna dikkat çekiliyor. Katlanabilir ekranlı telefonların “devrim etkisi yaratan ürünler” olarak tanımlanması, bu zorluğu daha anlaşılır kılıyor.

Huawei Mate X daha dayanıklı hâle geldi

Mate X’in çıkışının gecikmesinde iki teknik faktör ağır basıyor. Bunlardan ilki, katlanabilir ekranın dayanıklılığını artırmak. Özellikle Samsung’un Galaxy Fold ile yaşadığı talihsiz deneyim, Huawei’yi bu konuda daha titiz davranmaya sevk etmişe benziyor.

Huawei’nin kullanıcı arayüzünü katlanabilir ekran deneyimine uygun şekilde optimize etme isteğinin de gecikmeye yol açtığı söyleniyor. Ekran dışa doğru katlandığı için bazı uygulamaların yön değişikliğine uyum sağlayamama korkusu Huawei’yi ekstra çalışmalar yapmaya yöneltmiş gibi görünüyor.

Huawei Mate X, yurt dışında 2 bin 250 dolar karşılığında duyuracak. Huawei’nin Mate X’te Kirin 980 yerine Kirin 990 yonga seti kullanıp kullanmayacağı ise hâlâ belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER