Teknoloji

Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X’in çıkış tarihi belli oldu

huawei mate x

Katlanabilir ekranlı Huawei Mate X, geçtiğimiz şubat ayının sonunda tanıtılmıştı. Akıllı telefon, birkaç ertelemenin ardından gelecek ay itibarıyla satışa sunulacak. Huawei, katlanabilir telefonunun çıkış tarihini Çin’de gerçekleştirdiği bir etkinlikte duyurdu.

Mate X’in kalbinde Huawei’nin Kirin 980 yonga seti bulunuyor. Barrong 5000 modem ise telefona 5G desteğini getiriyor. Çift hücreli 4500 mAh kapasiteli pil, 55W hızlı şarj desteğine sahip. Sadece yarım saatlik bir şarj işlemi, telefonun pilinin yüzde 85 oranında doldurulmasına yetiyor.

Telefonun ekranı tamamen açıldığında büyüklüğü 8 inçe ulaşıyor. Katlandığında ise önde 6.6 inç, arkada ise 6.38 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Samsung’un katlanabilir telefonu Galaxy Fold bir kitap gibi katlanırken, Mate X’in ekranı dışa doğru katlanıyor. Bu da telefonun standart cihazlara benzer şekilde kullanımını kolaylaştırıyor. Ancak plastik kaplı ekranların üstüne binen yük de biraz daha artıyor.

Huawei Mate X Çin dışında ne zaman satışa sunulacak?

Mate X, Çin’de 15 Kasım itibarıyla ilk sahipleriyle buluşacak. Telefonun fiyat etiketinde 16 bin 999 yuan (13 bin 890 TL) yazacak. Akıllı telefonda Kirin 980’e 8 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor.

Mate X’in uluslararası pazarda satışa çıkışı konusunda ise henüz somut bir bilgi verilmiş değil. Huawei tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, 5G odaklı bir çıkış planının yapıldığı ve küresel stratejinin hâlâ değerlendirme aşamasında olduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERLER