Teknoloji

Huawei Mate X için meraklı bekleyiş nihayet sona eriyor

huawei mate x ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Galaxy Fold ile ilgili olarak süren tartışmalar yavaş yavaş azalmaya başladı. Ancak önümüzdeki birkaç hafta içinde katlanabilir telefon modelleriyle ilgili tartışmalar yeniden ateşlenebilir. Dünyanın ikinci (ya da FlexPai’yi sayarsak üçüncü) katlanabilir akıllı telefonu henüz piyasaya çıkmadı, ancak sızıntılar doğruysa, Huawei Mate X ekim ayı bitmeden geliyor.

Son dedikodulara göre, Huawei Mate X şirketin başlangıçta sergilediği versiyona göre bazı önemli değişikliklerle birlikte kullanıcılarla buluşacak.

Mate X, başlangıçta olduğu gibi yine dışta katlanabilir ekran barındıracak. Yani ekranın açılması dışa doğru gerçekleştirilecek. Ekranın hassasiyeti ve Samsung’un deneyimlediği acı tecrübeler sonucunda Huawei’nin tasarımı değiştirebileceğini düşünebilirsiniz. Ne var ki, şirket hızlı kullanıma ve tek bir ekran sunmanın daha ekonomik olmasıyla ilgileniyor. Hassas ekranı daha da güçlendirmek için nelerin yapıldığını ise zamanla anlayacağız.

İçeride gerçekleştirilen değişikliklerden bir tanesinin işaretleri daha önce verilmişti. Mate X ekim ayı sonunda çıktığında, içinde bu yılın başında duyurulduğu gibi Kirin 980 değil, Kirin 990 işlemci taşıyacak. Telefonun çıkışı geciktiği için, Huawei bu cihazı daha verimli bir 5G modemi barındıran, aynı zamanda daha hızlı olan işlemciyle güçlendirmek istemiştir.

Huawei Mate X gövdesine yeni bir düğme eklendi

Dıştaki değişikliklere bakıldığında, sızmış olan bir kutu açma videosu bunlar hakkında bazı ipuçları veriyor. Bir düğme, Mate X’in katlanmış formundan açılır hâle gelmesine yardımcı oluyor. Bu değişikliğin ipuçları daha önce verilmişti ve bunun sayesinde telefona kullanıcı tarafından haddinden fazla kuvvetin uygulanması da önlenecektir. Bu düğmenin dayanıklılığı ne olacak, ne kadar süre boyunca dayanacak, bunlar da cevap bulması gereken ayrı sorular olarak kayıtlara geçiyor.

Son olarak, Huawei Mate X öncelikle Çin’de çıkacak. Telefonun uluslararası pazarda ne zaman satışa sunulacağı henüz netlik kazanmadı. Mate X de muhtemelen Mate 30 ve Mate 30 Pro gibi Google Play servislerini ve uygulamalarını barındırmayacak. Bu durum Çin pazarı dışında cihazın rekabetçiliğini ve gelen talebi doğrudan etkileyecektir.

İLGİLİ HABERLER