Manşetler

Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X MWC 2019 etkinliğinden önce görüldü

huawei mate x

Mobil Dünya Kongresi henüz başlamadı. Ancak @gimme2pm rumuzlu bir Twitter kullanıcısının sızdırdığı tanıtım panosu sayesinde MWC 2019’un en büyük duyurularından bir tanesi açığa çıktı. Huawei’nin bu yıl fuarda tanıtmayı planladığı katlanabilir Huawei Mate X açığa çıkmış oldu.

Huawei aylardır katlanabilir 5G telefonu hakkında konuşuyor. Yakın zamanda MWC davetinde verdiği küçük bir ipucuyla katlanabilir telefonunu tanıtacağının işaretini vermişti. Sızan pano, telefona şimdiye kadarki en iyi bakışı sağlıyor. Aynı zamanda telefonun adının Mate X olacağını gösteriyor.

Her ne kadar fazla detay olmasa da, Huawei’nin posterinde “dünyanın en hızlı katlanabilir 5G telefonu” yazıyor. Samsung da, katlanabilir telefonu Galaxy Fold’un 5G versiyonunu çıkarmayı planlıyor.

Huawei, Mate X için Samsung’unkinden daha farklı bir strateji izliyor gibi görünüyor. Kapalı durumda telefonun her iki kenarında da ekran var. Ekranı dışa doğru açtığınızda tek bir büyük ekran elde ediliyor. Halbuki Galaxy Fold, biri dışta olan küçük, diğeriyse içte ve katlanabilir olan büyük olmak üzere iki ekrandan oluşuyor.

Huawei’nin pazar günü Türkiye saatiyle 16.00’da başlayacak basın toplantısında Huawei Mate X ile ilgili tüm detayları öğreneceğiz. Biz de Huawei’nin toplantısında olacağız ve izlenimlerimizi yerinden aktaracağız. Teknoblog’u ve sosyal medya hesaplarımızı takip edin!

İLGİLİ HABERLER