Teknoloji

Huawei Mate X’in çıkış tarihi için yeni işaret

huawei mate x ön inceleme

Samsung, katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold‘u bir kez daha duyurdu ve ana vatanı Güney Kore’de satışa sundu. Katlanabilir telefon, bu ay içinde başka ülkelerde de piyasaya sürülecek. Galaxy Fold’un piyasaya çıkışıyla birlikte gözler Huawei’nin yine şubat ayında duyurduğu katlanabilir ekranlı telefonuna çevrildi. Huawei Mate X adını taşıyan telefonun satışa sunulacağı tarih henüz kesinleşmiş değil.

Ancak Huawei bu konuda bazı işaretler vermekten geri kalmıyor. Şirketin mobil biriminin başkanı Richard Yu, IFA 2019 kapsamında gazetecilerle yaptığı sohbetlerde çeşitli ipuçları verdi. Yu’nun açıklamalarına göre, Mate X ekim ayı itibarıyla satışa sunulmuş olabilir. Telefonun en geç kasım ayı içinde satışa sunulması bekleniyor.

Huawei normalde Mate X’i ağustos ayında piyasaya çıkarmayı planlıyordu. Ancak şirket açıklanmayan sebepler nedeniyle telefonun çıkışını ertelemişti. O dönem Huawei’nin Mate X’i Kirin 990 işlemciyle sunmayı istediğine dair haberler gündeme gelmişti. Şirketten gelen son açıklamalar, bunun doğru olabileceğini düşündürüyor.

Huawei Mate X için iki farklı işlemci seçeneği gündemde

Huawei’nin Mate X için iki farklı işlemci kullanabileceği belirtiliyor. Bu işlemcilerden biri, telefonun tanıtımında duyurulduğu üzere Kirin 980 olacak. Diğeri ise IFA 2019’da duyurulan Kirin 990 olacak. Bu iki versiyon arasında başka bir donanım farkının olup olmayacağı şu an için bilinmiyor.

Büyük ihtimalle, ilk olarak Kirin 980 taşıyan Mate X piyasaya çıkacak. Bu versiyonun Kirin 990’lı versiyona kıyasla daha uygun bir fiyat karşılığında satışa sunulması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER