Teknoloji

Huawei Mate ve P serileri için çarpıcı iddia (güncellendi)

huawei mate 40 pro inceleme 50
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei bir yıldan kısa bir süre önce dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi hâline gelmişti. Ancak karşılaştığı yaptırımlar nedeniyle sıkıntılar yaşayan Çinli teknoloji devi, kısa bir süre önce Honor markasını varlığını sürdürmesi için elden çıkarmak zorunda kalmıştı. Reuters’ın haberine göre, Huawei bunu şimdi de amiral gemisi Mate ve P serileri için değerlendiriyor.

Mate ve P serilerinin de Şanghay şehrinin yerel yönetimi tarafından desteklenen bir konsorsiyuma satılabileceği söyleniyor. Görüşmelerin birkaç aydır devam ettiği belirtilirken, henüz nihai bir kararın verilmediği ifade edildi. Huawei bir taraftan da yabancı tedarikçilerin yerini yerel tedarikçilerle doldurmayı ve üretimini sürdürmeyi umuyor gibi görünüyor.

Huawei, Reuters’ın haberinin ardından bir açıklama yaptı. Huawei’nin açıklamasının tam metni aşağıda yer alıyor:

HUAWEI, P ve MATE serisi akıllı telefon markalarının satışı söz konusu değildir

25 Ocak’ta Reuters tarafından yayınlanan haberde Huawei şirketinin P ve Mate serisi akıllı telefon markalarının satışı için Çin hükümeti destekli yatırım fonlarıyla görüşmelerde bulunduğu belirtilmiştir.

Huawei şirketine ait, amiral gemisi kategorisindeki akıllı telefon markalarının MUHTEMEL SATIŞI ile ilgili söz konusu haberler asılsızdır. Şirketin bu yönde bir planı bulunmamaktadır.

Huawei akıllı telefon kategorisindeki üretim ve satışına aynı şekilde devam edecek, tüm dünyadaki tüketicilerine üst düzey ürünler sunmaya devam edecektir.

Mate ve P serileri, Huawei’nin akıllı telefon portföyünün ana gövdesini oluşturuyor. Bu seriler 2019 ve 2020’nin üçüncü çeyrekleri arasındaki dönemde şirkete 39.7 milyar dolar kazandırdı. 2020’nin üçüncü çeyreğinde Huawei’nin toplam satışlarının neredeyse yüzde 40’ını Mate ve P serileri oluşturdu.

Hâlihazırda Huawei için bileşen tedariğindeki sıkıntılar önemli bir problem gibi görünüyor. Eylül ayının ortaları itibarıyla şirketin ana işlemci üreticisi TSMC ile çalışması engellenmişti. Kaynakların verdiği bilgiye göre; Huawei, Biden yönetiminin mevcut yaptırımları değiştireceğine inanmıyor. Dolayısıyla Huawei’nin Mate ve P serilerinin akıbetleri de belirsizleşiyor.

Huawei’nin elden çıkardığı Honor artık MediaTek, Intel, Qualcomm ve AMD’den rahatlıkla işlemci tedarik edebiliyor. Şirketin geçtiğimiz hafta tanıttığı Honor Mate V40 5G’nin kalbinde MediaTek Dimensity 1000+ işlemci bulunuyor.

Güncelleme: Haber, Huawei’den gelen resmi açıklamayla güncellenmiştir.

İLGİLİ HABERLER