Teknoloji

Huawei’nin yeni katlanabilir telefonunun ismi için farklı iddia

huawei mate v

Huawei ve Samsung arasındaki katlanabilir telefon savaşı hız kesecek gibi görünmüyor. Her iki şirket de bir yandan birbirleriyle rekabet ederken, diğer taraftan da en uygun tasarımı bulmak için çaba sarfediyor. Huawei şimdiye kadar dışa katlanan telefonlar çıkarsa da, Mate V adını taşıyacağı söylenen yeni telefonda farklı bir tasarımı tercih edebilir.

Samsung’un Galaxy Fold’un Galaxy Z Fold 2 adını taşıyacağı söylenen takipçisinde orijinal tercihinden vazgeçmeyeceği ve ilk tasarımını geliştirme yoluna gideceği söyleniyor. Huawei’nin de tıpkı Samsung gibi içe doğru katlanan bir ekran tasarımını tercih edebileceği belirtiliyor.

Bazı kaynaklarda Huawei’nin yeni katlanabilir telefonu için Mate X2 adı kullanılıyordu. Ancak Huawei’nin Avrupa Birliği’ne yaptığı yeni bir ticari marka başvurusu, farklı bir ismi ön plana çıkarıyor. Mate V isminin ticari haklarının alınması, Huawei’nin Mate X ve Mate XS’ten daha farklı bir tasarımı tercih edeceği iddiasını kuvvetlendiriyor.

V harfinin “kitap gibi” yani “içe katlanabilen” bir ekran tasarımını sembolize ediyor olabileceği düşünülüyor. Huawei’nin katlanabilir telefonlarının tasarımında farklı bir yöne gidebileceğine dair işaretler geçtiğimiz nisan ayında sunulan patent dosyalarında da görülüyor.

huawei mate v

Huawei Mate V veya X2 için henüz ortada daha somut başka bir işaret bulunmuyor. Ancak katlanabilir ekranlı telefonun ekim ayında tanıtılabileceği iddia ediliyor. Dolayısıyla cihaza dair yeni sızıntılarla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER