Teknoloji

Huawei Mate serisine çok yakında yeni bir model ekleyebilir

huawei mate 30 pro

Huawei, sürpriz bir hamleyle mayıs veya haziran ayı içinde Mate serisine üst sınıf yeni bir model daha ekleyebilir. Söz konusu iddia, Weibo’da Çinli bir duyumcu tarafından paylaşıldı. Söz konusu paylaşımda bu yeni telefonun Mate 40 ailesinin bir parçası olmayacağının altı çizildi. Huawei’nin Mate 40 modellerini sonbahar aylarında çıkarması öngörülüyor.

Bu yeni ve gizemli telefonun Mate S‘in takipçisi olabileceği belirtiliyor. 2015’in eylül ayında tanıtılan Mate S, o dönem için üst sınıf özellikleri barındıran ve ilgi uyandıran bir telefon olarak dikkat çekmeyi başarmıştı.

Huawei’nin yeni telefonuyla pazardaki dengeleri biraz olsun bozmayı istediği söylenebilir. Telefonla ilgili bilinen tek detay ise Mate serisi altında kullanıcıların karşısına çıkacağı. Çıkış tarihi konusunda da ortada bir iddia bulunsa da, bu konuda henüz ortada somut bir işaret bulunmuyor.

Diğer özellikler konusunda ise şimdilik sadece çeşitli tahminlerde bulunmak mümkün. Öncelikle Huawei’nin pek çok telefonunda olduğu gibi cam ve metalden oluşan bir kasayı tercih etme ihtimalinin epey fazla olduğu söylenebilir.

Akıllı telefonun kalbinde ise Kirin 990 işlemcinin bulunması kesin gibi görünüyor. Bu işlemciye LPDDR5 RAM ve UFS 3.0 veya 3.1 işlemcinin eşlik etmesi bekleniyor. Yüksek yenileme hızına sahip bir AMOLED ekran paneli de Mate serisinin yeni üyesinin olası bileşenleri arasında sayılabilir.

Huawei Mate serisinin yeni üyesine dair bu iddianın ve yapılan tahminlerin doğruluğunu görmek içinse biraz beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER