Teknoloji

Huawei Mate S2 gelişmiş kavisli ekran teknolojisiyle geliyor

huawei mate s2

Hem akıllı hem de uygun fiyatlı telefonlar sunan Huawei, ilk kavisli ekranlı akıllı telefonu Mate S2 Android’in lideri konumundaki Samsung’a daha güçlü biçimde meydan okumaya hazırlanıyor.

Analist Sun Changxu, güvenilir tedarik zinciri kaynaklarına dayanarak Huawei’nin hali hazırda kavisli ekran üzerinde çalıştığını belirtti. Ancak Huawei Mate S2 için hazırlanan bu kavisli ekran, Samsung Galaxy S7 edge’in yanlara doğru kavis yapan ekranından farklı olacak. Ekranın kavis özelliğinin nasıl sunulacağı ise henüz bilinmiyor. Daha farklı bir kavisli ekran tasarımından söz açılınca akıllara gelen ilk ihtimal, Mate S2’nin ekranının cihazın üst ve alt kısmına doğru kavis yapması oluyor.

Mate S2’nin selefi Mate S, duyurulduğu zaman “Dünyanın basınç hassasiyetli ekrana sahip ilk akıllı telefonu” olarak nitelenmişti. Halefi Mate S2’de sunulacak kavisli ekranın da bu yoldan gitmesi ve kavisli ekran teknolojisine alışılagelmişten farklı bir yorum getirmesi bekleniyor.

Yeni kavisli ekran teknolojisiyle Mate S2’nin akıllı telefon pazarındaki fiyat yelpazesinin pahalı ucuna yakın olması öngörülüyor. Mate S de 800 dolarlık ABD fiyatıyla benzer bir yerde durmuştu. Huawei’nin söz konusu cihazı eylül ayında tanıtabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER