Manşetler

Huawei Mate S ile iPhone 6 Plus’a cevap veriyor

huawei-mate-s-020915

Huawei, IFA 2015 kapsamında gerçekleştirdiği basın etkinliğinde geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü parmak izi tarayıcılı Ascend Mate 7’nin devamı niteliğinde olan Mate S’i görücüye çıkardı. Yeni akıllı telefonunda ekran boyutunu daha kolay yönetim adına 6 inç’ten 5.5 inç’e çeken Huawei, Ascend Mate 7’nin metal kasasını Mate S’te de kullanıyor. Huawei’nin yeni akıllı telefonu, iPhone 6 Plus ile karşılaştırılabilecek çeşitli özellikler barındırıyor.

Huawei Mate S’in temel özellikleri sahnede şirketin CEO’su Richard Yu tarafından aktarıldı. Huawei Mate S’in 1080p çözünürlük sunan 5.5 inç ekranının üstü dördüncü nesil Gorilla Glass ile kaplı. Krin işlemci, optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 13 megapiksel arka kamera, bir günden daha uzun kullanım sağlayan pil ve geliştirilmiş parmak izi sensörü Huawei Mate S’in bileşenleri arasında yer alıyor. Huawei Mate S’in kavisli metal kasasına dikkat çeken Yu, tasarımı ”elmas kesimi” şeklinde tanımladı. Kullanıcılar için daha kolay bir tutuş sağlayan bu tasarımda Android’in kısa yol tuşları Mate S’in ”sihirli tabanı”na taşınıyor. Telefonun alt kısmındaki mikro USB girişinin etrafını çift hoparlör çevreliyor.

Richard Yu, Huawei Mate S’in anten tasarımı hakkında konuşurken cihazı iPhone 6 Plus ile yan yana gösterdi ve tasarımların benzerliğine dikkat çekti. Ancak bu noktada Huawei Mate S’in anteninin 0.5 mm. daha ince olduğunu belirtmekte fayda var. Buna ek olarak, Mate S’in şarj süresini de iPhone 6 Plus ile karşılaştıran Yu, cihazlarının iPhone 6 Plus’tan 2 kat daha hızlı şarj olduğuna dikkat çekti.

Yu’nun sunumunda dikkat çeken esas noktalar ise Mate S ile geliştirilen parmak izi tarayıcısı, ”knuckle sense 2.0” fonksiyonu ve Force Touch ekran oldu. Cihazın arka kısmında bulunan parmak izi tarayıcı sensörünün hızı ve parmak izi algılama yetenekleri önemli ölçüde gelişmiş. Böylelikle ıslak veya terli ellerle sensörü kullanmak veya farklı yöne doğru yapılan sürüklemelerle farklı aksiyonları başlatmak mümkün oluyor.

Knuckle Sense 2.0 ise kullanıcıların ekrana belli harfler çizerek belli uygulamaları başlatmasını veya parmaklarını ekranda aşağıya doğru çekerek daha uzun bir ekran görünümü elde etmelerini sağlıyor. Örneğin, ekrana M harfi çizildiğinde Müzik uygulaması başlatılabiliyor. Force Touch ekran ise fotoğraflarda detayları görmek için daha fazla yakınlaştırma yapmayı veya galeride gezinirken fotoğraf ön izlemelerini görmeyi sağlıyor.

Huawei Mate S’te çift SIM girişi bulunuyor. Böylelikle cihaz sahipleri iki farklı LTE bağlantısı arasında geçiş yapabilecek. 15 Eylül itibarıyla ön siparişe sunulacak Huawei Mate S, yine eylül içinde raflardaki yerini alacak. Akıllı telefonun 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızalı versiyonu, mistik şampanya ve titanyum gri renk seçeneklerine sahip olacak ve 649 avro karşılığında satılacak. 64 GB’lık premium versiyon ise altın rengi ve pembe modelleriyle raflardaki yerini alacak ve 699 avrodan satılacak. Force Touch uyumlu 128 GB’lık Mate S’in fiyatı ise daha sonra açıklanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER