Manşetler

Huawei Mate 9 Lite 5.5 inç ekran ve 3340 mAh pille geliyor

huawei mate 9 liteHuawei Mate 9 modelleri kasım ayının başı itibarıyla gün yüzüne çıkmıştı. Mate 9, Porsche Design Mate 9 ve Mate 9 Pro’nun yanına şimdi de Mate 9 Lite eklendi. Mate 9 ailesinin yeni modelini sessiz sedasız gözler önüne çıkan şirket, Mate 9 Lite ile bütçesini zorlamak istemeyenleri cezbetmeyi amaçlıyor.

Huawei Mate 9 Lite, görünüm itibarıyla ailenin diğer modelleriyle hemen hemen aynı yerde duruyor. Ancak donanım kısmında Mate 9 Lite ile diğer modeller arasındaki fark anlaşılıyor. Bu fark, fiyat etiketinin de aşağıya inmesini mümkün kılıyor.

Mate 9 Lite, 1080p çözünürlüğünde 5.5 inç ekran bulunuyor. Serinin diğer modellerinin gerisinde kalan 2.1 GHz, sekiz çekirdekli Kirin 655 işlemciye eşlik etmesi içinse iki farklı donanım seti seçeneği sunuluyor. Bir versiyonda 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı bulunurken, diğer versiyonda işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Cihaza ihtiyaç duyduğu gücü ise 3340 mAh kapasiteli pil sağlıyor.

Mate 9 Lite’ın serideki diğer modellerin gerisinde kaldığı bir diğer alan ise kamera. Çift kameralı kurulum varlığını korusa da, 20 ve 12 megapiksel çözünürlüklü sensörlerin yerini 12 ve 2 megapiksel çözünürlüklü sensörler alıyor. Ancak bu sensörlerin görevi değişmiyor. Büyük sensör renk ve otomatik odaklama kısmına odaklanırken, küçük sensör derinlik algılama ve kontrast boyutuyla ilgileniyor. Huawei’den yapılan açıklamada Leica’nın isminin geçmemesi de ayrıca dikkat çekiyor.

Huawei Mate 9 Lite Çin dışında da satışa sunulabilir

Huawei Mate 9 Lite’ın Çin dışında piyasaya çıkıp çıkmayacağı konusunda henüz bilgi verilmedi. Ancak ürün için İngilizce bir web sitesinin de hazırlanmış olması, Mate 9 Lite’ın Çin dışında da satışa sunulması ihtimalini artırıyor.

İLGİLİ HABERLER