Teknoloji

Huawei Mate 9 Galaxy Note 7’nin boşluğunu doldurmayı hedefliyor

huawei mate 9Huawei oldukça büyük bir ekrana sahip olan yeni amiral gemisi telefonunu 3 Kasımda Münih’te düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak. Samsung’un Galaxy Note 7 yüzünden yaşadıkları göz önüne alınınca Çinli üreticinin zamanlamasının oldukça yerinde olduğu söylenebilir.

Yeni amiral gemisi Huawei Mate 9, iki farklı versiyonla potansiyel kullanıcılarının karşısına çıkacak. Bu versiyonlardan birinin kavisli ekrana sahip olması bekleniyor. Özellikle kavisli ekrana sahip modelin Note 7 yüzünden hayal kırıklığı yaşayan kitleyi cezbedebileceği söylenebilir. Mate 9’da 5.9 inç bir ekranın bulunması öngörülüyor.

Yayınladığı sızıntılardaki isabet oranıyla tanınan duyumcu Evan Blass, Mate 9’un iki farklı versiyonunu bir arada gösteren bir fotoğrafı Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı. Kavisli ekranlı modelin Samsung’un telefonlarına benzerliği bu fotoğraf sayesinde çok daha net biçimde görülüyor. İki modelin de 3 Kasımda Münih’te düzenlenecek etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

Huawei Mate 9 kutusundan Android 7.0 Nougat ile çıkacak

Mate 9’un 5.9 inç ekranının Full HD çözünürlük sunacağı konuşuluyor. Bu iddia, telefonu merakla bekleyen kimi kişilerde şimdiden küçük de olsa bir hayal kırıklığı yaratmış durumda. Akıllı telefonda Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 960 işlemcin yer alacak. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza eşlik edecek. Cihazın arkasında 20 megapiksel çözünürlüklü, çift lensli kameranın bulunması da beklentiler arasında yer alıyor. Huawei Mate 9 kutusundan Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkacak. Akıllı telefona dair kesin bilgiler içinse 3 Kasıma kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER