Teknoloji

Huawei Mate 9 için 256 GB dahili hafıza ve 6 GB RAM iddiası

huawei mate 9

huawei mate 9Geçtiğimiz eylül ayında Huawei Mate 9 ile ilgili dedikodular dillendirilmeye başlanmıştı. Bu akıllı telefonun 6 GB RAM ve 256 GB dahili hafızaya sahip üst versiyonunun bulunacağı söyleniyordu. Şimdi benzer ihtimali işaret eden, aynı şekilde 6 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza iddiasında bulunan yeni bir dedikoduyla karşı karşıyayız. Ancak bu sefer 5.9 inç, 1440 x 2560 piksel çözünürlüklü ekrandan da bahsediliyor.

Ayrıca söz konusu dedikoduya göre telefonda sekiz çekirdekli CPU ve Mali-G71 MP8 GPU içeren Kirin 960 yongaset de bulunacak. Arkadaki ikili kamera sistemi ise 20 megapiksel ve 12 megapiksellik iki lensten oluşacak. Kameralarına altında ise hem telefonu açmak hem de mobil ödeme sistemlerinde kullanılmak üzere bir parmak izi okuyucusu bulunacak.

Telefonda Android 7.0 işletim sisteminin yüklü olarak geleceği söyleniyor. Eylül dedikodusu 256 GB ve 6 GB RAM versiyonunun 2200 TL civarında bir yurt dışı fiyatının bulunacağını öne sürüyordu. O dedikoduya göre telefonun sadece en üst versiyona özel siyah rengi, aynı zamanda beyaz, altın, kahverengi, gri ve pembe renk seçenekleri de bulunacaktı.

Ön kamera için daha önce 8 MP tahmini yapılmıştı. Bu arada telefonun diğer versiyonlarından bir tanesinin 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza, diğerinin de 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza barındıracağı iddia ediliyor. Bunlar için de sırasıyla 1700 TL ve 1500 TL civarında yurt dışı fiyatları konuşuluyor. Bu arada 64 GB dahili hafıza ve çift SIM kart yuvalı bir modelden de bahsediliyor.

Huawei Mate 9’un 3 Kasım Perşembe günü düzenlenecek bir etkinlikte resmiyet kazanması bekleniyor. O zaman bu telefon hakkında her şeyi öğrenmiş olacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER