Teknoloji

Huawei Mate 8 Avrupa fiyatı hakkında yeni iddialar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei-mate-8-231115

Huawei Mate 8 ile ilgili olarak son haftalarda epey fazla sızıntı ve dedikodu gördük. Aynı zamanda çeşitli benchmark verileri de ortaya çıktı, böylelikle Mate 8’in sahip olduğu gücün ne seviyede olduğunu da görme fırsatına eriştik. Ayrıca Huawei Mate 8’in fiyatı konusunda da çeşitli ipuçları ortalıkta dolaşıyor. Tüm bunlarla Huawei Mate 8’in bu hafta içinde beklenen resmi duyurusuna hazırlanmış olduk.

Son olarak Huawei Mate 8’in fiyatıyla ilgili yeni iddialar paylaşılıyor. Fransız gazeteci, blog yazarı ve dedikodu kaynağı Steve Hemmerstoffer Huawei Mate 8’in Avrupa’da 480 avrodan başlayan fiyat etiketleriyle satışacağını gösteriyor. Bu, yaklaşık 1446 TL’ye karşılık geliyor ve görünüşe göre Avrupa’da satılan 32 GB dahili hafızalı ve Force Touch teknolojisini barındırmayan Huawei Mate S modelinden daha ucuz olacak gibi görünüyor.

90 avro daha fazla para veren tüketiciler Huawei’nin sunduğu standart 6 inç Full HD ekran yerine Quad HD veya 2K çözünürlüklü ekrana sahip olacak. Bu, 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü, 490 ppi piksel yoğunluklu bir ekranın sunulacağı anlamına geliyor.

Çinli üreticiler üst sınıf akıllı telefonlarda gördüğümüz teknik özellikleri gayet agresif fiyatlardan sunmalarıyla belirli bir ün kazandılar. Huawei’nin bu politikanın öncülerinden olduğunu söyleyebiliriz. Süper yüksek çözünürlüklü ve basınç hassasiyetine sahip ekran, 4 GB RAM, sekiz çekirdekli Kirin 950 işlemci, 16 megapiksel ve 8 megapiksel kameralar, parmak izi okuyucusu ve alüminyum gövdeli ürünün fiyatı Avrupa’da 570 avro, yani 1716 TL olacak gibi görünüyor. Bu telefon Türkiye’ye gelse fiyatı 2000 TL’nin etrafında gezinir, bu da üst sınıf Android telefonların fiyatlarını dikkate aldığımızda epey uygun bir seviyede olacağı anlamına gelir.

Aynı durum fiyatı 1500 TL’nin altında olan, 3 GB bellekli ve Force Touch benzeri teknolojiyi barındırmayan ekranlı model için de geçerli. Onun da fiyatının piyasa şartlarına göre oldukça düşük seviyede olduğu söylenebilir.

Huawei Mate 8, 26 Kasım tarihinde Huawei tarafından düzenlenecek özel bir etkinlikle resmiyet kazanacak. Huawei Mate 8 ile birlikte Huawei büyük ekranlı Android telefon pazarında payını artırmak ve iddiasını güçlendirmek istiyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de de satışa sunulan Huawei Mate 7 Çinli üreticinin en çok ilgi gören telefonları arasında yer almıştı. Huawei Mate 8’in benzer bir performansı tekrarlayıp tekrarlamayacağını zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER